Kukliki te zwyczajne najszybciej i najlepiej rosną haha. Muszę je wymienić na te ładniejsze. Ale nawet nie przeszkadza mi ten pomarańcz po półrocznej zimie...
Żółte, ładniejsze
A tu tych czerwonych prawie nie widać niestety
Fotka z jednej i drugiej strony rabaty. Tu są gracki ale malutkie. Dodadziłam trzy wiśnie koku no mai, są tamtej trzy kaliny Eskimo, brak wysokości co wszystko musi urosnąć...
u niej tak się gałęzie rozchodziły że woda się zbierała i zatrzymywała. Już w zeszłym roku była nie raka jak trzeba ale nie zauważyłam problemu. Może gdybym zareagowała wtedy, to by miała szansę. Ale nie ma co narzekać teraz na tym miejscu rośnie wiśnia kiku shidare
Dziewczyny miło i dzięki za odwiedziny u mnie na rabatach i wrzucam kolejne fotki, choć słońca jest jak na lekarstwo... dzisiaj screen'y z herbacianego ogrodu będą z klonami ale skąpane w deszczu.
pozdrawiam
Jan
ps. Ewa - nie mam doświadczenia z klonami w donicy bo u mnie gdy jakiś zakupiłem do ogrodu to wszystkie poszły w grunt i nie mam z nimi potem problemu - więc jeśli pytasz o klony w donicach to nie poradzę Tobie zbyt wiele w tej gestii.
Pięknie Ci się udały te zestawienia, najbardziej lubię te pastelowe
Uwielbiam tulipany, ten szał kolorów, tyle możliwości. W tym roku kwitną u mnie wyjątkowo późno, zawsze miałam tulipany w kwietniu, w tym roku tylko jedna odmiana ruszyła przepisowo, reszta kwitnie prawie równocześnie - to też jest nietypowe, zawsze kwitnienie tulipanów miałam rozciągnięte na dłuższy czas.
To zdjęcie jest cudne, gęba się sama uśmiecha do tych kolorów
leje
mało powiedziane pada, po prostu leje i ma lać do końca tygodnia...
ciekawe jak rośliny to zniosą pewnie kukliki padną, a inne nie wiadomo
zostaje czekać