I przedogródek. Citronelki marnie wyglądają. Zamierzam je stąd eksmitować.
W week-end zrobiłam trochę zdjęć mojego ogrodu z kwitnącymi w roli głównej szałwia Compacta Bright Rose i Amazon Mist
Ogród wykacikowany uwielbiam taki stan, M dzielnie walczy o kolor "zielony" trawnika,a ja czekam cierpliwie na różane wow ,mszyce opryskane bo się rozszalały na różach jeszcze tylko poczochrańce ciachnąć i będzie miodzio
Dziękuję A dałoby radę jeszcze z dalszej perspektywy?
Ślicznie Reniu! Jak długą masz tą rabatę z hortkami i jarzmiankami?
Tak - to połączenie jest cudne. Tak jak szałwia i ostnica. Żeby tylko obie trawy dobrze zimowały to by było genialnie.
Ja też mam taką hostę która miała być limonkowa z zielonym brzegiem ale w tym roku jest cała zielona. Rośnie od zachodu i pewnie jej nie pasuje.
Bedzie limonkowa, na bardzo słonecznym stanowisku zrobi się żółta. W ciemna zielen nie pojdzie
Pospacerowałam widziałam trawkowe zakupy. Ja od dwóch lat wyrzucam bergenię i kocimiętkę, więc jeśli potrzebujesz daj znać.
O kurcze czyli hosta zidentyfikowana Ona będzie cały czas taka limonka czy może przybrać kolor ciemnej zieleni? Akurat tego bym nie chciała
Rench - piwonie wiosną pryskam miedzianem, w pierwszym roku chorowały wszystkie. ren133 - jak się nazywa piwonia, która cytujesz zabij, nie wiem. Mam nazwy zapisane, ale w rzeczywistości niewiele się zgadzało, pewna jestem tylko co do lekarskich. Kupiłam ostatnio pojedynczą bordową w pąku, miała mieć żółty środek, a jak zakwitła to okazało się, że wygląda tak, kolor przekłamany, bo mój aparat słabo purpury zbiera może przed wieczorem uda mi się lepszą fotkę zrobić.
Dobrze obstawiłam Pięknie Asiu Trzcinnik u mnie tez zaczyna ... ale ta szałwiowa cudna u Ciebie