Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Klon palmowy - Acer palmatum 16:13, 19 mar 2021

Do góry
Witam, mam ochotę posadzić klon "Sango Kaku" w centralnym miejscu ogrodu, nawet znalazłam ładny i spory okaz. Ale nigdy nie kupowałam sporych drzewek, nie mam doświadczenia, dlatego mam dwa pytania:
1) czy warto go dać na tym stanowisku? Jest to od północy działki, przed nim w odległości jakieś 6-7 metrów dom, jednak stanowisko osłonięte od wiatru, w lecie nie pada na niego cień i ma dużo słońca ze wszystkich stron, na jesieni pewnie trochę mniej.

Drugie pytanie: czy teraz jest dobry czas na kupowanie drzewek w donicy? Czy można poznać, że nie jest przemarznięte? Czy lepiej poczekać? Boję się, że potem wszyscy się rzucą na zakupy i będę musiała wyprawić się daleko poza Mazowsze, żeby coś znaleźć.
Bawarka 16:08, 19 mar 2021

Do góry
Kasiek napisał(a)

Mireczko, to kosy Najpierw tata kos, sprawdza nasz ogrod i nas, czy jestesmy godni by w naszym poblizu budowac dom, pozniej samiczka sie troche boczy, a na koncu my dokarmiamy male Leonki, bo rodzice maja ich juz dosc i spindalaja na kolejne randki
To oczywiscie zart, choc prawda tez jest, jak widac na zalaczonym obrazku, barwna

No ale jak to ??
też mam kosy, też mają gniazda, i młode, ale uciekają przecież. Jak te młode dokarmiacie? Też tak chcę
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:29, 19 mar 2021

Do góry
Ale, że co, śnieg pod koniec marca we Wrocławiu??!! Ja tak nie chcę, no nie!!!
Ja chcę wiosny!!!

Ogród Basi 15:27, 19 mar 2021

Do góry

Ogród Basi 15:27, 19 mar 2021

Do góry
A dzisiaj u nas było tak.

Ogród Małej Mi 2017 15:25, 19 mar 2021

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

to kalmia, kolor mdły ale to z telefonu

Ania, masz ta kalmie cały czas ?
April podbija las... 14:56, 19 mar 2021

Do góry
April napisał(a)

Przepiękne te naparstnice! Czy trudne w uprawie? Kupiłam nasiona i planuję w maju wsiać je do doniczek. Ogród przepiękny, taki różnorodny, wielobarwny. Dziwię się, że posiadając i pielęgnując tak długo swój kawałek ziemi, tak późno zdecydowałaś się założyć swój wątek! :0
Sezon 2017 u Hanusi 14:15, 19 mar 2021

Do góry
U mnie śnieg już prawie szczezł, ale na wieczor i noc, kolejny spadek temperatury. Ja nie wychodzę, bo pogoda za oknem zwodnicza. A ogród cały czas jeszcze w powijakach, rośliny wiedzą kiedy wystartować. Jak pierwiosnki jeszcze łby schowane mają, to nie ma co szaleć.

Chciałoby sie kupić takie pełne, jak kupiła Izabela, ale z tym musze czekać do Wielkanocy, co najmniej.

Do Afryki się wyprowadzić, czy co? Ale i tam ponoć zima dokucza. Miłego weekendu

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:06, 19 mar 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale bym do Was pozaglądała.... a tu doopa , wczoraj ruter wymieniony na nowy, a netu nadal niet tyle co z tel
Papużki wczoraj było ok, nawet już się piórkiem dają dotykać Ciekawe jak dzisiaj bo w nocy -8 było

Maja

Gucio zaleca się

Piękne ptactwo zamieszkało u Ciebie
Jestem pod wrażenie ilości gatunków, prawdziwa Arka

U mnie też nornice robią spustoszenie, zeżarły mi 2 róże jadalne, na razie. Posadziłam wśród tulipanów korony cesarskie, miały służyć do odstraszenia nornic. Tulipany już widać, ale korony chyb zjadły
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 14:05, 19 mar 2021

Do góry
Kolejne zamówienie na czosnek słoniowy hah
Zobaczymy czy coś urośnie

Ogrodowe wariacje 13:31, 19 mar 2021

Do góry
Zakupy do doniczek poczynione. Poczekam tylko do przyszłego tygodnia bo obecne noce dużo na minusie u mnie. Uwielbiam bratki fioletowo niebieskie, zresztą róż i biel także

Donice mam białe i dużą szarą, w której podmieniam wkład i teraz będzie dużo bratków, a jak trawy zaczną już ładnie wyglądać to wstawię wsad z trawą, tak sobie wykombinowałam i oczywiście wystawię jeszcze skrzynki z tulipanami, nie mogę się doczekać.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:23, 19 mar 2021

Do góry
Alicja

bylismy na zakupach

teraz to wszystko posadzic musze

takie piekne prmulki mieli
jedna bedzie w mojej donicy rosla
Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:03, 19 mar 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Przyszły rośliny. A z nimi to:

Wszystkie doniczki mają w sobie oznaki życia, niektóre całkiem spore . Po rozpakowaniu:

Postawiłam na stole na tarasie, będę zamykać kartony na noc.

Zakupy, to lubię. Ja czekam na swoje z A. Znowu będę latać z doniczkami dwa razy dziennie
Ukojenie 12:59, 19 mar 2021

Do góry
1 koralik a 2 wysoki black cherry

3 wysoki czeresniowy pokusa a 4 to gruntowy hektor f1

Pojawil sie problem bo mala ogrodniczka glosno wzdycha do mini szklarenki i wyciaga lapki.
Spotkania z kwiatami doniczkowymi koncza sie wpychaniem paluszkow w ziemie .
Ptasi gaj 12:59, 19 mar 2021

Do góry
Przed chwilą dostałam paczkę przyszły nasiona i kłącza ciemiernikow nie widać korzonków, ale widać że coś tam wypuszcza. Ciemierniki drogie jak cholera u nas po 42 zł ale ładne krzaki.

A to nasiona zasieje niech rośnie. Zasiałabym teraz, ale już mi parapetów brakuje w Wawie wszystko obstawione od szałwi omaczonej, onetki, papryka pomidory. Cieszę się z chery Brendy.

Sezon 2017 u Hanusi 12:54, 19 mar 2021

Do góry
Dziękuję, dziękuję, słoneczko już operuje. Śnieg powoli ginie, ale niechby już w nocy nie mroziło.

Dziś nigdzie nie idę. Nawet na ryneczek. Czekam cierpliwie na wiosenny dzioneczek. A od jutra jakieś ograniczenia, ,musze poczytać, co to nam rząd funduje. Na razie tylko na telefon dostałam info o dacie obostrzen.

Trzymajcie się ogrodniczki.

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 12:52, 19 mar 2021

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:47, 19 mar 2021

Do góry
Przyszły rośliny. A z nimi to:

Wszystkie doniczki mają w sobie oznaki życia, niektóre całkiem spore . Po rozpakowaniu:

Postawiłam na stole na tarasie, będę zamykać kartony na noc.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies