Edyta, liczę, że będzie z niego piękne wielopniowe drzewko
Oprócz kulek rośnie tam jeszcze klon odessanum. Jego zielono-zolte listki fajnie korespondują z czernią Black Lace
Historia Śliw
Śliwy były sadzone jakiś miesiąc temu, kwiaty były a z listkami to jak widać drzewka z doniczki, szczepione na 2,20 m a koronę mają tak z 1m lub 1,5m.
Do Łukasza pisałam i mam nadzieję że coś mi doradzi
A jabłonki są cudne i jaki zapach!!!! A rosną obok
też go mam, ale wciśnięty gdzieś w kąt, muszę gdzieś przesadziś i pozwolić żeby grał pierwsze skrzypce, bo zasługuje na to, z czym oprócz kulek u Ciebie jest skomponowany?
Aga, przyszłam obejrzeć te twoje Nigry, ale nie wiem co Ci doradzić, czemu one takie łyse, jaką mają historię za sobą, bo gałęzie takie konkretne a liści brak?
Specjalistą od cięcia śliw jest Luki, poproś go żeby zajrzał, bo ja nie umiem pomóc (osobiście zrobiłabym radykalne cięcie, ale lepiej się upewnij u kogoś kto ma większe doświadczenie)
A możliwości spacerowania wśród kwitnących jabłoni, bardzo Ci zazdroszczę - są prześliczne.
2 dni mnie nie było a Ty 8 stron natrzaskalas i kilkadziesiat postów..dzizys..
to akurat ta żurawka kolo moich rododendronów będzie pasować
czytam dalej
zastanawiałam się też nad sadlerianą, ale ja właśnie ze względu na upodobanie do kontrastów (czego Ty nie lubisz ) wybrałam Heflera, bo na tej rabacie mam trzmieliny Emerald Gold.