Te świerki też powinny mieć różne wysokości i widzisz? brakuje czegoś co zasłoni ten dom w oddali
Dodałam na brzegu wykończenie, czyli niskie ale barwne kontrastowe rośliny.
Mnie chodziło o coś takiego, żeby z przodu było łatwiej dobierać rośliny niższego piętra. Też mogą być iglaki, ale same iglaki to nudy. Muszą być rośliny liściaste kwitnące, czy przebarwiające się jesienią.
Jak posadzisz w tle każde inne drzewo, to co potem posadzisz przed nimi?
Będzie kolekcja, a nie kompozycja.
Przez ogród przeszła straszna ulewa i zrobiła spustoszenie, sporo błota i wody. Ale od razu ekipy rozpoczęły oczyszczanie Mnie tez naszła ulewa podczas wizyty
Aniu, szkoda że nie widziałaś moich rutewek. I wiesz? że jak jedną podparłam to w czasie wichury się złamała, a te nie podparte machały się, ale dalej stoją. Ja bym radziła rutewek nie wiązać. W miejscu wiązania się łamią.
Danusiu, gdyby to była moja firma, albo nawet firma prywatna - nie byłoby pewnie problemu Ale to jest jednostka budżetowa Dlatego próbuje w ramach relaksu dla mózgu zaplanowac to tak, zeby miało ręce i nogi, ale też żeby nikogo tutaj nie urazić (bo kilka osób spontanicznie dołączyło). jest też swiadomosc, ze nie bedzie od razu, że trzeba bedzie rozmnazac pojedyncze roslinki. Tak wiec te 30 czy 50 to melodia przyszlości Ale jestem przyzwyczajona do planowania długofalowego, nie ma problemu.