boję się że w takim układzie szałwie nie dadzą rady i berberysom tez będzie źle z jesienną.
Możesz zmienić. jak nie chcessz Frosted , to możemy pomysleć o czymś innym,ale niewielkim.
Zaraz musze lecieć, jak zamilknę to wrócę jutro.
możesz dodać niska trawę jako wypełniacz w te X - może carex montana- w kolorach jest podobna do jesiennej, byłaby wypełnieniem. Albo zmień- wyjmij szałweie z pomiędzy seslerii żeby ich nie gniotły z szałwie właśnie daj przy buksach- z nimi będą bezpieczne
tak, zakryć.
Trochę się boję czy seslerie je 'zjedzą; szałwi i Admiration bo one spore są. w razie czego bedzie tzreba grupowac szałwie w wieksze kupki i Admiaration nawet wyjąć na brzeg czy róg
Nooooo żurawy aż świecą prawie u mnie tą czerwienią i tym amarantem, one mają tam półcień i stosunkowo mokro bo to najbardziej wigotne miejsce u mnie w ogrodzie, widocznie im pasują takie warunki.
Genią sie nie martw, dojdzie do siebie
Małgosiu dziękuję no moja ma liście wręcz żaruwiasto żółte ...bo Twoja ma wypasione zielone piękne ...dałam jej wszystko co młoda Magnolia dostać powinna, więc mam nadzieję, że za chwilę zmieni kolor - choć niepowiem ciekawie wyglądają jej liści na tle Szmaragdów
Ale masz żurawki !!!! i w ogóle
tak, ale wtedy te jajka kumulowały sie w punkcie , potem obówdkai potem inne podłoże. A gdyby one były tak bardziej płasko awokół futro z seslerii, byłoby ok. Może je gdzies nawet jeszcze powtórzyć, na brzedu kilka... tak jak mas zteraz jest ułozone jest fajnie. jka ma być 5 szt, to faktycznie rozrzucone jak teraz
Mnie też się idea Magnolii podoba, ale z jajkami rozrzuconymi, a nie stłoczonymi wokół dużego i sesleria wszędzie.
Nie martw się i tak każdy powie coś innego, a Ty zrobisz po swojemu
Chciałam tylko te 5szt
Widzisz, jajka były przy kulce i były skrytykowane
jesienią donica wyglądała tak, ale opuchlaki zżarły żurawki i stąd zmiany pomyślałam o trawach
a seslerię dajesz tyle, czy po całości?
Mnie się te jajka podobają- dałabym je przy kulce a resztę zasadziłabym seslerią- efekt byłby fajny.
Znowu Ci mieszam.
tak jak posatwiłaś tez jest dobrze
kwiatek jak wyżej na fotce- taki zielony, potem jasny.
Mnie pytasz o sklep, czy Tosię?
ja nie mam namiaru, mogę jesienią Ci sadzonek posłać jak się przypomnisz. Albo i teraz nawet.