Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Skąpana w słońcu 22:20, 09 maj 2015

Do góry
Queen mam i ja Piękna jest ta żółta magnolia ja marzę o genie czekam i czekam aż znajdę w dobrej cenie cierpliwość vs czas zobaczymy co wygra.
Skąpana w słońcu 19:16, 09 maj 2015

Do góry
Obejrzałam pismo obrazkowe...kwiaty pięknie rosną,na pewno cieszą oczy...a magnolia cudowna!
Skąpana w słońcu 13:36, 09 maj 2015

Do góry
Ciekawskie tulipanki

Żurawka Apple Crisp ma bardzo dużo pąków kwiatowych

Magnolia Yellow Bird

Ogród u Kasi 12:51, 09 maj 2015

Do góry
Śliczna magnolia i kwiaty ma mega wielkie i ładne. Rh też śliczne no i cała reszta kolorów też piękna. Działasz coś na tej rabacie przy ścianie?
Ogród niby nowoczesny ale... 23:14, 08 maj 2015

Do góry
Magnolia

księżniczka Dajana

w Oborze też mogą być ogrody 22:58, 08 maj 2015

Do góry
bleebla napisał(a)
A jak tam sparagi...są... pytam bom głodna

Magnolia bardzo ładna. Pozdrawiam

witaj,
są są, i to w całkiem fajnych ilościach. Pierwsze tradycyjnie kopaliśmy na św.Wojciecha.
no i kopczyk ze skorzonerą jeszcze z brzuchem siałam, i calkiem ładnie wzeszła więc na zimę też będzie wyżerka
w Oborze też mogą być ogrody 22:55, 08 maj 2015

Do góry
A jak tam sparagi...są... pytam bom głodna

Magnolia bardzo ładna. Pozdrawiam
w Oborze też mogą być ogrody 22:39, 08 maj 2015

Do góry
Na szybko telefonem robione, ale żeby nie było że nic się nie dzieje
tulipanowy zagonek i rożne mixy tulipanowe

magnolia pokazuje swoje piękno

wisteria znowu zakwitła, ale tylko kilka kwiatków
Od ogrodu do łąki i stawu 18:42, 08 maj 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)
Świetnie, że wróciłaś... i to w jakim stylu przepiękna magnolia, łezkowe rabaty i tulipany...

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:21, 08 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)
jak to mawia Magnolia " chodzę koło nich"

hahahha dobre! Pańskie oko konia tuczy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:34, 08 maj 2015

Do góry
jak to mawia Magnolia " chodzę koło nich"
Od ogrodu do łąki i stawu 11:13, 08 maj 2015

Do góry
Świetnie, że wróciłaś... i to w jakim stylu przepiękna magnolia, łezkowe rabaty i tulipany...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:09, 08 maj 2015

Do góry
Ensata nie drżyj tak kobieto. bo się spocisz
Magnolia zna seslerie skalna bo o nie chyab mowa i Magda70 - ja nie mam u siebie tej trawki. cekej aż sie odezwą te zozule

Ps. ja ci dam kulke
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:00, 08 maj 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Ja czekam na Twoje buki- jak pójdą w górę, wiosną będą lepsze niż wszytskie tulipany.

oby babo oby
Gabisiowy ogród...początki....:-) 09:11, 08 maj 2015

Do góry
Margaret_ka napisał(a)
Oj, jak tam świeża trawka wzejdzie to będzie cudnie.
Magnolia piękna.

Dziękuję

Też na to czekam, aż się soczyście zielono zrobi.
Zostało nam położyć siatkę, nawieźć ziemi i siać
Zraszacze podłączone, więc trawka będzie miała stałe nawodnienie
Kosolkowa Pasja 09:06, 08 maj 2015

Do góry
Krakus napisał(a)

czemu nie przyniesie ? fajna sprawa... KDR dostanieszi w ogóle
nadrobiłem wreszcie tę wiosnę u Ciebie ale ten post musiałem skomentować..

piękne tulipany, magnolia nie mówiac jużo RH CW (bo tu widzę grypsy leca na całego )

pozdrawiam i kibicuje..szybkiego powrotu do zdrowia zyczę...lecę odsypiać

Wiesz, wystarczą mi moje dwa podrośnięte bocianiątka Czasozabieracze
Tulipanki kończą, magnolka kwiatów już nie ma od kilku dni. Ale niedługo zacznie się co innego - czekam na inne kwiatki Pozdrawiam również!
Ogród w Puszczykowie 09:01, 08 maj 2015

Do góry
Nie miałam czasu odpisac wcześniej, ale Dziecko przyjechało do domu, więc jak zwykle troszkę zawieruchy

Katiaxx i Zabaewo
zbieram odwagę na te grzybki, może się tylko okazac, że jak się już zdecyduję to będzie po grzybach

Monika to co nasuwa mi się na myśl z małych drzew lub większych krzewów:
dereń kousa lub kwiecisty
tulipanowiec Edward Gursztyn
grujecznik
buk Purple Fountain
magnolia wyprowadzona na drzewko
jabłonka ozdobna
wiśnia ozdobna (Amonagawa, Kanzan)
jarząb Flanrock
klon strzępiastokory
...
niektóre są zabudowane od dołu, niektóre szczepione na pniu, bardziej lub mniej wyrafinowane, zależy jak ma całośc wyglądac
Hortensja przezimowała bardzo ładnie, wypuściła listki. Mnie się wydaje, że ona nie jest szczepiona, tylko wyprowadzone tak w górę. Przyglądałam się, ale miejsca szczepienia nie widzę.

Aniu byłam, widziałam Fajnie Ci to wychodzi, zmiany widoczne Szkoda, że nie masz wątku, ale może z czasem... Widzę, że też idziesz w okrągłe linie Czy takie róże na pniu zimują u nas bez przeszkód? Podobają mi się.
Rododendronowy ogród II. 04:17, 08 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Na główny spektakl jeszcze za wczesnie, na razie tylko wczesniejsze odmiany zaczynaja.Ciągle kwitnie nowo kupiona magnolia

Łał
Ogród Oliwkowy :-) 23:19, 07 maj 2015

Do góry
Witam,

zdażyłam się juz przywitać i powzdychać u niektórych z was i nawet założyć mały wątek balkonowy. Od kilku lat sadzę, przesadzam sieję, wyrzucam dosadzam i walczę ze szkodnikami na balkonie. Nie sądziłam, że na trzecim piętrze można spotkać tyle nieprzyjemnych żyjątek: mszyce, przedziorki i nawet od ub roku opuchlaki

Tak więc, próbując i ucząc się każdego roku postanowiłam przenieść swoje marzenia o zielonym raju na cos większego: działkę budowlaną.
Działka nieuzbrojona, zarośnieta nawłocią (więc ziemia byle jaka IV,V klasa) i co najważniejsze pięknie położona. Wkoło rozciąga się las co było głównym powodem zakupu.
Budowa rozpocznie się pewnie za 10 lat, ale zanim do tego dojdzie my chcemy wproawdzić się do miejsca z klimatem. Chcielibyśmy już w tym roku zacząć pierwsze nasadzenia, zacząć trochę inaczej niż wszyscy: najpierw plan ogrodu i w to włozyc prostą bryłę domu.
Koncepcja domu już jest, umiejscowienie na działce również pokażę mniej wiecej na zdjęciach

Zwracam się do Was kochani, bo pomimo wielu zachwytów waszymi ogrodami, nadal nie moge sie zdecydować, w którą stronę pójść. Z jednej strony podobają mi się ogrody wymuskane jak spod gły, z drugiej pełne romantyzmu zostawione trochę samym sobie. Chciałabym, żeby ogród był dopasowany do naturalnego otoczenia, ale nie monotonny. Uwielbiam grzebać sie w ziemi i nie potrafie usiedzieć i tylko patrzeć (zawsze wypatrzę zeschnięty kwiat do natychmiastowego wyrwania Musze się jednak jeszcze dużo nauczyć, bo pomimo dobrych chęci cały czas popełniam masę błędów.
Mam nadzieję, ze przy waszej ogromnej wiedzy pomocy uda mi sie stworzyc mój wymarzony ogród. Byc moze po jakimś czasie poddam się i zatrudnie architekta, ale póki co chcę zakasać rekawy i spróbowac samemu. A teraz zdjecia działki:
Wymiary ok 23mx40m

tak wyglądało w ubiegłym roku.
Teraz wyglada tak

w ogrodzonym miejscu rośnie świerk serbski

sosna czarna

magnolia (nie pamiętam odmiany)

cis i kosodrzewinka

rysunek z wstępnym ustawieniem domu wrzucę następnym razem razem

To co wiem na pewno:

podobają mi się:

drzewa: brzozy, graby, iglaki
drzewa owocowe: jabłonie, czereśnie
krzewy: róze , bukszpany, hortensje, ostrokrzewy, lawenda
hosty, zurawki, bluszcze
trawy !!!!!!!!!

musi byc mały ogródek warzywny
i nie chcę oczek wodnych

kolorystyka: zielenie, szarości, róże, bordo, fiolety i biały

Po pierwsze chciałabym zapytać, czy jest sens zaczynać tak szybko a jeśli tak to od czego zacząć

Kosolkowa Pasja 23:15, 07 maj 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Stały bywalec Co roku łazi i nic nie przyniósł Mam nadzieję ze i w tym nie przyniesie

czemu nie przyniesie ? fajna sprawa... KDR dostanieszi w ogóle
nadrobiłem wreszcie tę wiosnę u Ciebie ale ten post musiałem skomentować..

piękne tulipany, magnolia nie mówiac jużo RH CW (bo tu widzę grypsy leca na całego )

pozdrawiam i kibicuje..szybkiego powrotu do zdrowia zyczę...lecę odsypiać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies