Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:53, 12 maj 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Wow! Taki zakup, zaszalałaś Trudno jest mi cokolwiek doradzić. Mi osobiście podobaj a się proste układy, chociażby szpaler z azali. Magnolię ciężko umieścić na tym odcinku i właściwie posadziłabym ją w miejscu rh. To tylko moje zdanie. Pozdrawiam z Żuław

Magnolia miałaby tam za mało słońca.Jeśli nie będzie pasowała na tej rabacie z azaliami to dam ją na tyłach ogrodu.Znajdę dla niej inne miejsce.
Pozdrawiam.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:03, 12 maj 2015

Do góry
Psz Panie, Psze Panpowie- całuski dla wszystkich zaglądających, chwalących i karcących

Magda- nie mam siatki na krety, mąż poskąpił, nie wchodzą na trawnik jak na razie, ale pewno to kwestia czasu

Ensata- z tymi chudymi klonami to mam kłosownicę leśną, ale z czystym sumieniem bym nie mogła polecić, ma wady.
Graby powiesiłam aby częściowo odwrócić uwagę od warzywnika, a poza tym tak mi Magnolia namalowała tak zrobiłam

Nawigatorko- to grab pospolity- co 2 metry
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:47, 12 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Magnolia na środku....azalie porozrzucane i w azalie możesz dać trawki. Np amazon mist, frosted curls albo bronze form lub bronzitę. Odstawiam te dwie ostatnie, bo z różem ładnie wyglądają

Justynko a czy te trawy bronze są cały czas w takim kolorze, czy w sezonie są zielone??
U nas widziałam trawę buchanani, może też byłaby dobra??
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:41, 12 maj 2015

Do góry
ela_z napisał(a)
Ja bym posadziła azalie przed cisami w rzędzie plus trawki. Magnolia mi tam jakoś się nie widzi.
Cisy ładniutkie. Jakie to bo nie doczytałam
Pozdrawiam

Ela te cisy to Hilli.
Zaraz spróbuję coś rozrysować.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:25, 12 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Magnolia na środku....azalie porozrzucane i w azalie możesz dać trawki. Np amazon mist, frosted curls albo bronze form lub bronzitę. Odstawiam te dwie ostatnie, bo z różem ładnie wyglądają

Justynko zaraz sprawdzę w necie jak te trawki wyglądają.Pewnie są ładne, tylko czy je u mnie dostanę...mogę zamówić, choć wolę widzieć roślinki.
Pomysł wydaje się fajny.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:22, 12 maj 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
Powiem tak, mi ta magnolia z tymi azaliami nie pasi, one krzaczaste i ona krzaczasta... ja bym je rozdzieliła i nie dawała azalii koło magnolii

Sama nie wiem.Chyba musiałabym dokupić na całość roślinki i pewnie byłoby widać jak to wyjdzie
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:11, 12 maj 2015

Do góry
Ja bym posadziła azalie przed cisami w rzędzie plus trawki. Magnolia mi tam jakoś się nie widzi.
Cisy ładniutkie. Jakie to bo nie doczytałam
Pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:47, 12 maj 2015

Do góry
mi tez się wciąż myli... a skojarzenie super skuteczne.
Juz się zrobiło łatwo. Ty to masz łeb! Znaczy główkę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:41, 12 maj 2015

Do góry
Gosia kadry cudne- Kłosownicowa jest prześliczna.
I front.
I donice! Osteosperum jest bardzo piekne, pasuje idealnie. Nie podlewaj go za dużo.

Ech, idę do mojego ogrodu gruzowego ( ale z akcentami zielonymi, ha!)
Dwa ogrody 16:02, 12 maj 2015

Do góry
Ja tez bardzo lubię kamasje. Wg mnie najlepiej sadzić je półcieniu, wtedy dłużej kwitną.
Twoje są bardzo ładne.
A liście ich długo sa ładne, takie jezowate kępy.
Potem, w czerwcu zasychają.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 16:01, 12 maj 2015

Do góry

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:59, 12 maj 2015

Do góry
Powiem tak, mi ta magnolia z tymi azaliami nie pasi, one krzaczaste i ona krzaczasta... ja bym je rozdzieliła i nie dawała azalii koło magnolii
Rododendronowy ogród II. 15:20, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bogdziu i tak jesteś przede mną z kwitnięciem. U mnie dopiero magnolia będzie kwitła, buk dopiro pokazał listki, a rododendrony nawet nie myślą o pokazaniu kwiatów. I ostatnio zobaczyłam u siebie narcyze, ktore mają pączki. Czuję się jak papuga, która wszystko za wszystkimi powtarza. Więc się nie martw. U ciebie i tak najpiękniejszy rododendronowy ogród. Buziaki zostawiam

Widzialam Twojego buka i zrobiłam zdjecie mojego , jednak u mnie mniej rozwiniety, zobacz

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 14:39, 12 maj 2015

Do góry
Zrobiłam fotkę z azaliami i jestem załamana.Nie wiem jak je rozmieścić.A może dokupić białych i zmieszać??

Zobaczcie i może coś podpowiecie.Please.

Nie bardzo jakoś mi ta magnolia tam pasuje

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:19, 12 maj 2015

Do góry
Mania0 napisał(a)
Dziękuję bardzo za odpowiedź Tak, to jest rabata przy wejściu. Wchodzi się od prawej strony a nie na wprost. Z przodu wschód. Z rana świeci a potem już trochę cienia. Tam gdzie magnolia strasznie pali słońce i tragicznie dmucha (dodatkowo jesteśmy na górce). Jak widać kora się na tym miejscu nie nadaje bo całą wywiało, mają być kamyki. Fanką kostrzewy też nie jestem/byłam ale coś w sobie ma Co do roślin to mogą być nowe. Tylko brak mi pomysłu..

a zerknij tu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5585-pomocy-jak-madrze-zaplanowac-kawalek-ziemi-o-dlugosci-32m?page=12

Megi zmienia taki sam kawałek rabaty jak Ty...i tez ma cień.
Może ktoraś z propozycji Ci przypadnie do gustu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:51, 12 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

bardzo kuszące

zapraszam na leżak Kasiuambrowiec kolumnowy, 4 lata, hałda w tle, to kompost, będzie do magnolii i nie tylko
są planowane w kręgu, 6 sztuk w tamtym miejscu, w innym kolejne
magnolia tripetala 4 lata, może zechce zakwitnąć

ostróżki gigant, część do przesadzenia, miskant ML z kolei zakrywa jezówki, też do przeniesienia

potwór hosta już ogromna
msze od dołu liście wycinać, bo wszystko zakrywa

szałwie prawie już
Skąpana w słońcu 09:29, 12 maj 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Magnolia cudna, co do planu, nie dawałabym powojnika na magnolię, to piękne drzewo samo w sobie, duże liście, powojnik narobi bałaganu, tak mi się zdaje. Nie wiedziałam, że jest kolumnowy bez czarny.

Jest taki bez tylko muszę odszukać jego nazwe
Rododendronowy ogród II. 06:34, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bogdziu i tak jesteś przede mną z kwitnięciem. U mnie dopiero magnolia będzie kwitła, buk dopiro pokazał listki, a rododendrony nawet nie myślą o pokazaniu kwiatów. I ostatnio zobaczyłam u siebie narcyze, ktore mają pączki. Czuję się jak papuga, która wszystko za wszystkimi powtarza. Więc się nie martw. U ciebie i tak najpiękniejszy rododendronowy ogród. Buziaki zostawiam
święta prawda
Rododendronowy ogród II. 06:33, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

święta prawda
Rododendronowy ogród II. 06:29, 12 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

U mnie kwitną na koncu , takie mam niestety miejsce najzimniejsze ze wszystkich . Czasem myśle ze nie ma sensu nic pokazywac jak juz wszyscy wszystko pokazali.Pozdrówka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies