Magnolia miałaby tam za mało słońca.Jeśli nie będzie pasowała na tej rabacie z azaliami to dam ją na tyłach ogrodu.Znajdę dla niej inne miejsce.
Pozdrawiam.
Psz Panie, Psze Panpowie- całuski dla wszystkich zaglądających, chwalących i karcących
Magda- nie mam siatki na krety, mąż poskąpił, nie wchodzą na trawnik jak na razie, ale pewno to kwestia czasu
Ensata- z tymi chudymi klonami to mam kłosownicę leśną, ale z czystym sumieniem bym nie mogła polecić, ma wady.
Graby powiesiłam aby częściowo odwrócić uwagę od warzywnika, a poza tym tak mi Magnolia namalowała tak zrobiłam
Justynko zaraz sprawdzę w necie jak te trawki wyglądają.Pewnie są ładne, tylko czy je u mnie dostanę...mogę zamówić, choć wolę widzieć roślinki.
Pomysł wydaje się fajny.
Ja bym posadziła azalie przed cisami w rzędzie plus trawki. Magnolia mi tam jakoś się nie widzi.
Cisy ładniutkie. Jakie to bo nie doczytałam
Pozdrawiam
Ja tez bardzo lubię kamasje. Wg mnie najlepiej sadzić je półcieniu, wtedy dłużej kwitną.
Twoje są bardzo ładne.
A liście ich długo sa ładne, takie jezowate kępy.
Potem, w czerwcu zasychają.
Magnolia na środku....azalie porozrzucane i w azalie możesz dać trawki. Np amazon mist, frosted curls albo bronze form lub bronzitę. Odstawiam te dwie ostatnie, bo z różem ładnie wyglądają
zapraszam na leżak Kasiuambrowiec kolumnowy, 4 lata, hałda w tle, to kompost, będzie do magnolii i nie tylko
są planowane w kręgu, 6 sztuk w tamtym miejscu, w innym kolejne
magnolia tripetala 4 lata, może zechce zakwitnąć
ostróżki gigant, część do przesadzenia, miskant ML z kolei zakrywa jezówki, też do przeniesienia
potwór hosta już ogromna
msze od dołu liście wycinać, bo wszystko zakrywa
Bogdziu i tak jesteś przede mną z kwitnięciem. U mnie dopiero magnolia będzie kwitła, buk dopiro pokazał listki, a rododendrony nawet nie myślą o pokazaniu kwiatów. I ostatnio zobaczyłam u siebie narcyze, ktore mają pączki. Czuję się jak papuga, która wszystko za wszystkimi powtarza. Więc się nie martw. U ciebie i tak najpiękniejszy rododendronowy ogród. Buziaki zostawiam