Zaprezentowane zostały np. przesiewarka do kamieni, sprytna przystawka, która przy pomocy specjalnych wałków odsiewa kamienie i większe grudy ziemi. Będzie to przydatne do przygotowania podłoża pod trawniki.
Zajęć ciąg dalszy. Drugiego dnia odbył się pokaz najnowszych modeli Avanta, maszyn, które znacznie mogą pomóc w rozwoju firmy i usprawnieniu wszelkich prac ogrodowych.
Przyjechało kilka Avantów z firmy Serafin
Jak wsadzisz czerwone drzewo tu już rabata będzie wypełniona. Może trawy jeszcze w wolne miejsce pod drzewem.
No i mam nadzieję, że zniknie plastiko-szmata w rabat. Masakryczna jest.
6 zł za te bukszpany to zbyt wygórowana cena.
Gdzie masz zdjęcia tych platanów. Nie zadawaj pytań bez zdjęć, bo odpowiedź jest niemożliwa, co może być nie tak? Nie wiem, muszę je widzieć.
Ostatnio u Gosi z Kolorowy ogród do kapitalnego remontu też go wypatrzyłam.
Gośka się ucieszyła bo pole pokrzywowe na coś się w końcu przydało
Jego gąsiennice uwielbiają pokrzywę, ja też ją hoduję dla niego
Piękny motyl Dobrze że masz tyle kwiecia to każdy bzyk znajdzie coś dla siebie
No właśnie taka myśl przyszła mi do głowy...
Po posianiu trawy, było załamanie pogody i wiatr strasznie poprzesuwał nasiona i torf wszystko zatrzymało się przy obrzeżach wokół zraszaczy. Można jakoś zadziałać? Może krótsze koszenie?
Ten drugi chwast to rdest, Łatwo wychodzi z korzeniami. Na świeżej trawie go nie opryskasz, ale herbicyd selektywny na dwuliścienne (Starane) w mniejszym stężeniu możesz zaryzykować. Ale ja bym wyrywała. Właśnie go wyrywam z łąki kwietnej, stąd wiem, że super łatwo wyrywa się.