Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:23, 04 maj 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Marta, Wszystko w swoim czasie, najważniejsze jest to, żebyś dobrze się czuła w tym co masz teraz, tulipany podziwiałam i ładną wstęgę przy ich udziałe stworzyłaś
Sama jestem rozterkowa i wiem, że czasami jest trudno, ale jak wyjdę na ogród to wiem, że wracają mi siły i bez względu na wszystko wracam naładowana i silniejsza...nawet w deszczowy dzień....kiedy rabaty zarastają i przerastają chwastami

tam gdzie pustka wypełniam skaniakami i wiczmleczem ,który mi się wysiewa

Ale piękny leśny ogród! Cudo Agatko! Magnolia też zwrócił moją uwagę, nawet się nad nią chwilę zastanawiałam, ale chyba nie bardzo mam gdzie posadzić.
Ogród to najlepsze lekarstwo i terapia też tak mam.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:31, 03 maj 2015

Do góry
Front

Nowa rabata z jukkami, stipami, perłowką i makami Bolero w perłówce, jeżówkami Green Jewel. Dołożyłam tu po 3 szt płomyka Pink Eye flame i purple eye flame http://kwiaty-ogrody.pl/byliny/plomyk-wiechowaty-phlox-paniculata-pink-eye-flame/ Na ten sezon zostają, bo roślinki małe. Zobaczymy jak się będą prezentować. Magolia - nie bij ale na razie jeżówki tak małe, że nie wiem czy zakwitną, więc niech będą floksy. Te doniczki to brakujące stipy. Musze dokupić. Jeszcze z przodu są zaplanowane, więc razem brakuje ok. 15.

Magnolia zdecydowała się wypuścić świeżego kwiatka

A tu.. wróbel w trawie ha ha ha

Ogród u Kasi 22:53, 03 maj 2015

Do góry
nowa zdobycz czeka na roślinność posadzę szałwie omszoną i trawę (nie wiem jaką ). Mam takie dwie są cudowne, kocham takie donice

żółta magnolia szaleje

W ogródku Iwony 22:49, 03 maj 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Kolorowo Iwonko u Ciebie, magnolia cudna. Czy to koło berberysu to tulipany botaniczne?

Tak, to tulipany TardaBardzo ładnie się rozrastają.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:49, 03 maj 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Sebek trzymaj te kciuki, proszę- jutro moja Ola rusza z maturką

W takim razie zaciskam mocno

Ana co Ty masz w tych białych donicach? Już jakieś jednoroczne?
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:48, 03 maj 2015

Do góry
Właśnie zaczyna kwitnąć

rododendron Simona

Powojnik Maidwel Hall

Żółta magnolia

Kalina angielska-zapach cudooooowny!

W ogródku Iwony 22:47, 03 maj 2015

Do góry
Kolorowo Iwonko u Ciebie, magnolia cudna. Czy to koło berberysu to tulipany botaniczne?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:35, 03 maj 2015

Do góry
A pomyślałam jeszcze tak:
/najlepiej jeśli Magnolia się wypowie./

W ogródku Iwony 22:27, 03 maj 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Moja magnolia ma 3 kwiatki Myślałam że nic z niej nie będzie

Beatko, skoro zakwitła to jest nadzieja.
W ogródku Iwony 22:18, 03 maj 2015

Do góry
Moja magnolia ma 3 kwiatki Myślałam że nic z niej nie będzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:11, 03 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Uff to dobrze

Sebek trzymaj te kciuki, proszę- jutro moja Ola rusza z maturką
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:03, 03 maj 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
żółtki nadal obecne u mnie - nawet The Beatles się zbuntował

pięknie! Jak łądnie dobrałas barwy tulipanów do żurawek. I cisy w tym świetnie grają....Pięknie!

Berberysy Admiartion z seslerią jesienna zapowidają sie pieknie.
I brzozowa też cudna
Działka wkoło Lubczyka :) 21:59, 03 maj 2015

Do góry
Rododendronowa

Posadziłam hosty od Caroli

Tu już zbrakło kory

Magnolia raz jeszcze
Działka wkoło Lubczyka :) 21:55, 03 maj 2015

Do góry
I dzisiejszy raport z prac
Magnolia posadzona, dałam jeszcze na tą rabate żurawkę, bo jakoś pustawo tam było chciałam dać georgia peach, tą co teraz ostatnio kupiłam, ale jak ją zaczęłam dzielić, to wyszły z niej kikutki, że muszą się zregenerować w rozmnażalniku
Wypieliłam rabate i podsypałam skoszoną trawe i na to korę
Jeszcze z trawą

Z korą

Magnolia

I rabata magnoliowa
Ogródek Anity 21:35, 03 maj 2015

Do góry
Dzisiaj był piękny dzień-,trochę leżakowania było, no ale ile można leżeć! ? Zrobiłam porządek w truskawkach i poprzesadzałam poziomki....przy okazji parę chwastów napatoczyło się pod rękę
Trawka po skoszeniu

Powojnik rubens zakwitnie

I magnolia, sadzona w tamtym roku
Leśne Wzgórze 20:25, 03 maj 2015

Do góry
borówka

i porzeczka

laurowiśnia cała w pąkach, z tyłu tawuła w pełnym rozkwicie

magnolia
Nasz przydomowy ogródek 18:27, 03 maj 2015

Do góry
Gosia posadziłem i już mi mróz zdążył leciutko przyłapać. Bo ja to co mam zrobić jutro - robię dziś. A to co mam zjeść dziś, jem jutro.

E szkoda placu to wstawiam foty z dzisiaj.

Szał tulipanowy trwa.

Magnolia jeszcze trzyma fason.

Jeżówki całkiem spore.

Ogród w duszy mi gra... 12:35, 03 maj 2015

Do góry
Witajcie mam zdjęcia pogoda ładna to wyszłam dziś z synkiem. Roślinki są malutkie i mało widoczne ale już znacznie bardziej widoczne niż w zeszłym roku , część jest z wymiany. Rabatka żwirkowa: mam pomiędzy bukszpanami berberyski bagatelle i carex the beatles ale bardzo bardzo malutkie to zielone i czerwone co wygląda jak chwasty to są one w tle widać buki i graby fastigiata będę musiała im wykombinować jakieś porządniajsze podpory, bo dotychczas nie zdążyłam, a wygląda z tymi patykami to tragicznie
a tu buk z bliska, ma piękny kolor liści
Po prawej stronie domku coś wymodziłam, pewnie będę przesadzać ale mnie ręce świerzbiły a nie miałam czasu pytać na ogrodowisku co tam wsadzić. Z przodu tawuła gold princess, za nią przed studnią róża the fairy, z tyłu będą werbeny. Po prawej stronie wystahe taki patyk z ziemi to magnolia krzaczasta kupiona w biedrze. Cała ta strona wymaga jeszcze przemyślenia.
Liliowo i kolorowo:) 12:28, 03 maj 2015

Do góry
anna_g napisał(a)
Danusia - cudnie... wszystkie foty śliczne. A ta magnolia na tle forsycji... Łał... Ja mam "letkiego" magnoliowego świra więc wszędzie oglądam magnolie. Piękna jest jak i cały Twój ogródek i od kilku dni mam poczucie że się zdecydowanie stęskniłam za Twoim ogrodem Pozdrawiam

A ja za Tobą Aniu więc serdecznie zapraszam i w koncu musimy się umowic, dwa tygodnie bede zajęta ale potem bardzo chetnie, umowimy sie napisz do mnie Zabrałam sie tez, za porzadki na parterze po mamie i ciagle mam tyły.Wiosna jest piękna, deszczu brak by ta przyroda bardziej ruszyła, dopiero buk u mnie się zbiera. Twoja biała azalia ma dużo pąków i za pare dni zakwitnie Pozdrawiam i ściskam mocno
Mały miejski ogród Ewy 01:13, 03 maj 2015

Do góry
Magnolia urocza. Co do tulipanów to u mnie też zaskakują. Czerwone okazały się być różowymi, pomarańczowe żółtymi, a różowe jakimiś żółto-limonkowymi. Ot, taka niespodzianka!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies