jutro się spodziewam pierwszej paczki.
Ja za to mam tyły jeśli chodzi o przygotowanie miejsca pod rośliny, pogoda i choroba córki pokrzyżowały plany, ale nic się nie stanie jak część roślin kilka dni postoi w doniczkach.
Musiałabym zmierzyć, ale na pewno za blisko, jeśli się RH ładnie rozrosną to jakieś kule bukszpanowe przesadzę w inne miejsce, ale do tego czasu tam będą, bo łyso by było, a to front.
Nie daję Ewa, ale kilka warstw gazet rozkładałam, one na jakiś czas powinny zahamować problem z chwastami. Chciałam mieć tam cebulowe, dlatego maty niet
Teraz będę robić rabatę na przedpłociu i tam mata już będzie, dziury będę wycinać.
sytuacja z trawami zmienia się z dnia na dzień, wczoraj miałam więcej podejrzanych osobników, dziś już na kilku pokazało się coś zielonego - u Ciebie też tak będzie.
A zawilce bez zmian? U mnie kilka szt. dalej udaja martwe.
Dalej nie ma Montany, ale jutro już dojdzie część roślin, zakupiłam też kredę do robienia octanu wapnia i trochę nawozów, z którymi był problem na miejscu, także trochę tych paczek będzie
Evergold po zimie wyglądał bez zarzutu, zdjęcie poniżej
Teraz równie dobrze się ma wśród tulipanów, hiacyntów i czosnków
Graby mam nadzieje, ze z drabiny dam rae przycinać są obrzydliwie piękne, uwielbiam
je ...