Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Minimalizm z odrobiną romantyczności 15:51, 17 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ale chcesz mieć dwa style ogrodowe w jednym ogrodzie? chyba to zły pomysł...

A broń cię Panie Boże!!!

Wszystko w jednym , prostym stylu! Tylko nie bardzo chcę przenosić zawijasy do dużego ogrodu!

Oj czarno to widzę!
Minimalizm z odrobiną romantyczności 15:08, 17 sty 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Jeśli chodzi o proste linie, to będę mogła zaszaleć w ogrodzie z oczkiem! i w przedogódku, jak zlikwiduję ta wijącą się ścieżkę!

ale chcesz mieć dwa style ogrodowe w jednym ogrodzie? chyba to zły pomysł...
Minimalizm z odrobiną romantyczności 15:06, 17 sty 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Widzisz Aniu, tak to jest, jak się zaczyna tyłu!!!
Najpierw robota, potem plan!
Ale co ja wtedy wiedziałam i widziałam!!!
Na ogrodowisko trafiłam po fakcie

Ale mam nadzieję, że z tego, co już jest...nie myślę o tych dotychczasowych nasadzeniach, tylko kształcie rabat, uda się coś tam jeszcze ładnego stworzyć!

Podobnie myślimy, na pergoli jest milin, na pewno go stąd usunę i posadzę bluszcz.
Nie wiem, czy ten na ścianie winobluszcz usunąć, czy zostawić i dosadzić bluszcz zimozielony?

Wiesz u mnie też była kostka a potem trafiłam na ogrodowisko i byla cała reszta, takie życie. Ja bym dała po całości bluszcz, Da radę zrobić fajne rzeczy z tymi liniami, ale musisz sie nastawic że do tych inspiracji nijak się to będzie miało. Musisz postawic na małą ilość gatunków by nie zrobić artystycznego nieładu
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:28, 17 sty 2014

Do góry
o matkooooo tzn o babciu BOSKI jakie poliki do calowania i fryzurka cudny jest. Możesz się złościć ale GRATULUJĘ i rodzicom i dziadkom, a przedewszystkim Feliksowi, że ma TAKĄ babcie
Minimalizm z odrobiną romantyczności 14:05, 17 sty 2014

Do góry
oooo widzę że pisałam w tym samym czasie co Danusia
Minimalizm z odrobiną romantyczności 14:03, 17 sty 2014

Do góry
to jak ma być minimalistycznie, z ograniczeniem gatunku to dałabym tam na tej pergoli TYLKO bluszcz (wywalilabym tą winorośl) i po murze na prawo, przy oknie gracilimusa i Limelight, który będzie Ci zaglądał też przez okno w łazience, jeśli chcesz coś kulistego i niedrogiego to może trzmielina na pniu tylko czy nie wymarźnie u Ciebie, albo może iglaka który będzie robił za cisa. Tośka ma fajne zastępniki.
rozpisałam się i dopiero weszłam w te insiracje i se myślę, że ciężko Ci bedzie uzyskać coś podobnego bo tam wszędzieproste linie i nie od linijki będzie ciężko...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 13:36, 17 sty 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Bociusiu a może ....róże ?
to jej dałaś do myślenia
Minimalizm z odrobiną romantyczności 11:52, 17 sty 2014

Do góry
a z którego rejonu mazur jesteś?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:51, 17 sty 2014

Do góry
ANIA napisał(a)

A poniżej przytoczyłam zdjęcia zimowe. Też fajne
jednak wolę te letnie, zdecydowanie kocham wiosnę za soczystą zieleń i lato
Minimalizm z odrobiną romantyczności 11:49, 17 sty 2014

Do góry
wpadłam na Ciebie przypadkowo
po pierwsze musisz odpowiedziec czego chcesz, jakie rośliny Ci się podobają, bo my możemy wymyślać Ci cuda na kiju a to nie będzie Twoja bajka
Koniecznie napisz też jakie warunki sloneczne tam panują, bo od tego tez jest uzależniony dobór roślin,
co do łezki i trzech stożkow nad którymi będzie górowal mariken to wydaje mi się że jest tam zamało miejsca na stożki, które będą rosły i się 'pogryzą' z czasem a już napewno w ich towarzystwie mariken to pomyłka.
Tak jak radzi Marlena nie zmieniałabym ksztaltu bajorka na kwadrat, co więcej bym je poszerzyła by móc zrobić 'piętro' na rośliny
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:21, 17 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
jak miło że zacytowałaś moje foteczki, już zapomniałam że ta moja zieleń jest taka cudna

A poniżej przytoczyłam zdjęcia zimowe. Też fajne
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:59, 17 sty 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Tak też myślałam
Masz może namiary na te adresy? A przede wszystkim czy są godne polecenia? Jesteś zadowolona?
oj musiałabym mocno pogrzebać plac przywieźli złożyli, jesteśmy z niego zadowoleni.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:56, 17 sty 2014

Do góry
ANIA napisał(a)

Co za wspaniały okaz. Podziwiam ostroznie żeby go nie spłoszyć. Masz piekny ogród, wypracowane rabaty. Jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam.
jak miło że zacytowałaś moje foteczki, już zapomniałam że ta moja zieleń jest taka cudna
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:47, 17 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Z wczorajszego odśnieżania

I dzisiejszy poranny odśnieżony front

Sprytne urządzenie Nie potrzebne podgrzewane podjazdy i chodniki.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:30, 17 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
i nowy lokator, który zamieszkał wśród traw

Co za wspaniały okaz. Podziwiam ostroznie żeby go nie spłoszyć. Masz piekny ogród, wypracowane rabaty. Jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:55, 17 sty 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Aniu u mnie też tak śnieżnie było dwa dni a dziś prawie nic nie zostało.
Chciałam Cię zapytać gdzie kupowałaś meble ogrodowe? U siebie gdzieś czy przez neta? I ciekawa też jestem Twojego placu zabaw dla dzieci bo planuję w tym roku kupić Synkowi.
Te niebieskie zdjęcia też urokliwe
oj u mnie tak szybko nie puści... mróż trzyma i ma trzymać do tego znowu sypie
Meble kupowałam przez internet na al.. bardzo okazyjnie z tego co pamiętam, plac zabaw tez przez net
Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:08, 17 sty 2014

Do góry
czyżby M miał dość slalomu? wiedziałam, że wcześniej czy później spasuje . Nie mam pojęcia co tam zapodać, to dość długi pasek jest . Myślę że jednak dobrze by wyglądała zielona ściana po całości, a potem niższe pięterko. A może trawy plus werbena, będzie i niebieskawo i kwieciście.
Ogród u stóp klasztoru 23:15, 16 sty 2014

Do góry
alinak napisał(a)
a pro po żubrów to podglądam je całkiem często ...kocham te potfooorki

HALO HALO TU ŻUBRY
a dasz wiarę, że ja nigdy w Białowieży nie byłam... wstyd....
Ogród u stóp klasztoru 23:14, 16 sty 2014

Do góry
finka napisał(a)
no uważać trzeba...na żubry itd...i na nas, bo najazd zrobimy...ja niewyżyta narciarsko jestem, nie moge sobie w tygodniu pojechać na dechy...u siebie, bo szuter na stokach...eh

Dobranoc dziewczyny...wesoło było

jeśli myślisz że się wystraszyłam to jesteś w błędzie
Ogród u stóp klasztoru 22:59, 16 sty 2014

Do góry
Marta a jak myślisz czy zamiast ekranu z cisów mogę zrobić ekran z choin jako tło dla mojej przyszłej ściany wodnej? wiesz bo ja po Maii zakochana jestem w Twojej choinie i jakbyś miała ładniutkie sadzonki to nawet bym wiosną autko podesłała jak by było w Twojej okolicy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies