Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:17, 18 lip 2015

Do góry
Spojrzenie M na lawendę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:16, 18 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Po tych zdjęciach znowu bym przeorała u siebie...

Nie żartuj, daj ogrodowi czas. Dopiero tera zaczyna mi sie podobac, gdy wszystko podrosło.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:15, 18 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Marzen, s sesleria nie ma miec max 30 cm? czym Ty ja podlalas dobra kobieto? A moze to Tytus?

Już pisłam .... ja wszystkie trawy ozdobne podsypuje nawozem do trawnika. Dodatkowo ta sesleria rośnie przy zraszaczach trawnika wiec wody ma dużo, a podobno nie przepada.... Na dodatek przez caluśki dzień ma palące słońce..
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:13, 18 lip 2015

Do góry
Toszka napisał(a)

Na swoją Y&M czwarty rok złego słowa powiedzieć nie mogę. Kiście wielkości talerzy. Nie osłaniam na zimę, ale rośnie w cieniu. To moja ulubiona ogrodówka. Co roku wstawiam jej zdjęcia w hortensjowym wątku.

Toszko jednego taleraz juz rok temu miałam, liczę ze jednak w tym roku mnie zachwycą. Przecież dla ich urody z pełną świadomoscią je kupiłam!!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:13, 18 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Cudownie, jak zawsze Pozdrawiam

Dziękuje zaraz wpadnę na kominki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:12, 18 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

serio? na 100% Marzen to heufleriana? matyldo jaka wielka. przeraziłam sie z leksza bo mam cały pas pod grabami od strony warzywnika

Albo jesienna wszystko zależy od tego, która kwitnie wczesną wiosna...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:11, 18 lip 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

mam jedne i drugie przy buksach

I co ładniejsze?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:11, 18 lip 2015

Do góry
myszorek napisał(a)
Marzenko, masz przepięknie. Moje carexy nie dorastają Twoim do pięt. Albo grzyb, albo susza im doskwiera. Dupka Tytusa fajna, taka kwadratowa. Moje psiury wyglądają zupełnie inaczej za krzakami .

Moim tez coś doskiwierało, dopiero pod koniec ubiegłego lata ruszyły. Zatem daj im szansę. Ja im zawsze nawozu do trawnika sypnę...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:07, 18 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Dzięki!

To będzie przesadzanie, bo Ice Dance przy buksach za nudne....

Ale uprzedzam, ze u mnie przez dwa sezony stała w miejscu a potem przyspieszyła nagle i bez zapowiedzi...

Paki Munstead wood dla ciebie coby cię ciut podrażnić

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:06, 18 lip 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)

Wszystko piękne, ale serii You&Me szansy bym nie dała. U mnie jedna tylko w donicy, która za karę stała zimą na mrozie a teraz się stara żebym ją nie wyrzuciła, ale też jej to nie wychodzi

Ula mają u mnie ostatnią szansę... bo już sie trzeci rok do kwitnienia zbierają... najwyżej bedą zmiany
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:05, 18 lip 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Zachwyciła mnie rabata kuchenna i przepiękne jeżówki
Zawilce już kwitną ? co to za odmiana ?

To zwykłe bez odmianowe zawilce, kopane u teściowej w ogrodzie, takie co w każdym ogrodzie dobrze rosną... a u mnie przez dwa lata protestowały. One są jakieś wczesniejsze
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:03, 18 lip 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Marzenko tę trawę Rubrum wysiewałam w lutym z nasion zobacz jak wygląda teraz.Zapraszam w wolnej chwili do mojego wątku na 194str.

Zaraz wpadnę na rekonesans, bede zatem zbierać nasiona
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:02, 18 lip 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
U mnie właśnie niedawno zaczęło padać,dobrze podleje ogród
Trawki jednak mają moc!
Madżen a nie "ptasie łapki"?...mam tez aż 3szt,ale jakoś wolno przyrastają i wydają się być dużo delikatniejsze od reszty carexów.

Jeżówki uwielbiam,do róż nadal sie nie przekonałam,chyba ta miłość nie dla mnie
Kostrzewy początkowo miałam właśnie posadzone z pumilo,ale jednak dla mnie nie są one stworzone,chodziłam obok nich jak obok jeża

Pewnie że ptasie łapki Chyba muślałam o kurach Kondzia

NIe wszystko trzeba kochać, ja nie lubie jarzmianek, którymi wszyscy się zachwycają. Naprastnice i ostróżki też mi coś nie leża.... A u innych uwielbiam...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:01, 18 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Wpadlam miedzy sprzataniem...Sesleria taka gigantyczna rośnie???ile ona na ? Pewnir 2 lata

Sadziłam ją w sierpniu ubiegłego roku, w tym roku takiego speeda dostała...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:00, 18 lip 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Marzenko Ty jesteś trawkowa królowa, tak ładnie łączysz te trawy z innymi roślinamizdjęcie z jeżówkami pięknie wygląda

Aniu dziękuję za komplement, ale jest wiele innych osób, które mają zdecydowanie wiecej trawek
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:59, 18 lip 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Madżen,
twoje Evergoldy katalogowe. Moje w tym roku postanowiły mnie mocno wkurzać, są okropne...
Wiosną na pewno je ogolę...
A co ty swoim robilaś że one takie piekne?

Reszta zdjęć przyprawia o palpitacje serca...

Moje tez były brzydkie wiosna, obciełam je o połowę teraz ładnie podrosły i zasłoniły brzydkie listki.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:58, 18 lip 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Buchanani mam jedną kępę 4-ro letnią, rośnie pod murkiem. Tnę ją o połowę i ta jedna fajnie wygląda. Pozostałe rozkładają się niemiłosiernie i żadne podstrzyżyny nie stawiają ich do pionu. Bronze form dzielę co roku, strzygę na jeża i są super. Ale przyznam, że uwielbiam czupryny BF i nic mnie do nich nie zrazi... nawet niekontrolowany, wściekły wysiew.

Czyli Buchannani trzeba odmładzać, nie ma reguły.... a Twą milość Toszko do Bronze Form podzielam. Miło, ze wpadłaś, uwielbiam "to tu to tam" czytać Twe porady!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:56, 18 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Buchannani, niefajnie wyglada, watpliwości zniknęły. Ida na czarną listę. Za to jeżówki, absolutnie uroczo. Patrze ze masz zebrinusa z tyłu, nie rozłazi Ci się? U mnie opanował kiedyś cała skrpę i zeżarł wszystkie rośliny. Mam wzdryg, na samą mysl. Gacki też tak robią?

rozłazi się, własnie mi pożera ambrowce. 10 szt dostało eksmisję na tyły aby zrobić parawan od strony sąsiada, pewnie kolejne 5 szt podzieli ich los a ich miejsce zajmą gracillimusy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:54, 18 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Oj nie wiadomo na co patrzeć, cudnie
Jeżówki też w tym roku mnie opanowały i polecam odmianę Supreme Elegance, ma intensywny kolor, bardzo ładna. Mnie kusi jeszcze Hope i Blackberry truffle.
Seslerie koniecznie musze u siebie posadzić, a będzie na nią idealne miejsce

Łuki tylko gdzie takie odmiany kupić? w necie pieruńsko drogie! sztuki za 20 zeta nie kupie, nigdy w zyciu!!!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:53, 18 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Hortensja niebieska piękna. Zawsze gdy widzę gdzieś różowe chętnie podsycałbym im nawozu na "zniebieścienie".
Ciemierniki wielkie. I wszystko piękne.

różowe mam ochotę zniebieścić, ale biało różowe nie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies