Jolu w 2020 roku zakładałam ją w całości z siewu bo był covid i tylko internetowo nasiona zamówiłam, dopiero w kolejnych latach jak pandemia minęła dokupiłam jeszcze jakieś rośliny. To jest jedyna rabata w moim ogrodzie zakładana bez rytmu i powtórzeń, a plamami.
Ale myślę, że to zdjęcie Ci nazwę rabaty wyjaśni
Niemniej liczyłam na biel z ciapkami/kropkami różu. Strasznie dużo pomyłek w tych lidlowych. Jutro zajrzę do tych Espresso na wschodzie, bo dopiero zaczynają kwitnąć (więcej cienia mają).
Chętnie przygarnę jak masz nadmiarowe (pewnie wiosną lub jesienią, tak?)
Dziś ja, Kwartet i Łucja byłyśmy w tym zachwycającym ogrodzie. Ogród przytył, w każdym zakątku czai się coś ciekawego. Wyjechałam obładowana darami, jeszcze raz dziękuję!
A teraz parę fotek, które zupełnie nie oddają urody tego miejsca
Magnolia na osiedlowej ładnie się zagęściła od dołu, liście są zdrowe, duże, zielone w przeciwieństwie do tych u góry no i o dziwo doszukałam się 3 pąków kwiatowych Nie wiem co to za odmiana? Wszystkie powtarzają kwitnienie?
Zauważyłam ostatnio rozpisane zapotrzebowanie na stal na moją autorską pergolę pod różę Florentinę. Bardzo się cieszę bo to oznacza że wkrótce ruszą nad nią prace u mojego taty
która ładnie przyrasta. Bez szaleństw bo w tym roku sadzona ale w przyszłym pewnie pokaże co potrafi