Jedno i drugie, przypala je słońce i podelwać nalezy dopiero gdy nie pada na nie słońce. U mie tez przypala...gdy będą starsze to juz bedą mniej wrazliwe
Fairy leża, nie ma na to sposobu, pogodziłam sie z tym
Widoki z Wysp
grzebią bo ciągną z głównego zaworu wody rurę do dalszej czesci osiedla... Okazuje się ze skończyli na naszym domu szeroki przewód... Na kanalizacje nie ma szans na razie ale jesli bedzie to pojdzie druga strona drogi...albo nie....
Godziłam sie z ta myslą od Wielkiego Piątku w kwietniu... panowie nas juz trzykrotnie mentalnie przygotowywali i zadeklarowali, ze uwiną sie w jeden dzien.... Tylko do ponownego wsadzania graba prosiłam aby mnie zawołali.
Hm mysle jaka szerokosc.... Cała rabata między domem a płotem ma 4 M...
50 cm opaska przy domu,
Ścieżka min 1 M
Czyli zostaje ok 2-2,5 M na tę rabate. Pod hortensja sa carexy frosted curls i runianka bo nie lubie gdy wiosna jest łyso, ale chyba oztsane orzy samej runiance
Ona taka nieuczesana bukszpanowy zywopłocik nie przycięty, laurowisnia w plecach znow szaleje
Zapraszam wieczorem, zrobiłam jej zdjęcie z miotłą aby pokazać wielkosći wysokosć kwiatów
Ja mam teraz rów na 2 M na orzedplociu i wykopanego jednego graba. W domu bark wody... Oby plan poprowadzenia wodociągu sie im powiódł, bo zamierzam dzisiaj graba ponownie wkopać......
O bukszpanach napisałam wyzej.
Głowa mnie boli tylko w domu gdy siedzę, w ogrodzie nic mi nie jest
Dobrze mowisz, mam przepukliny na dwoch kręgach szyjnych, tylko jakos pod noż sie nie pcham...
Ktora hortensja? Incredibal to odmiana anabell, rzekomo sztywna ktora kwitnie na pedach tegorocznych
Ogrodowe wszystkie sa NN, kupuje do donic a potem ładują w ogrodzie 3 szt podejrzewam o kwitnienie na pedach ubiegłorocznych i tegorocznych. To te ktore wykopałam po mroznej zimie 2011/2012 , wrzyciłam do kompostownika, bo całe wymarzły a one wypuściłbym w kompostowniku młode pedy i zakwitły. Zatem znalazłam im mijsce w ogrodzie . Od trzech lat nie ma zimy więc nie wiem na ktorych pedach kwitna. Te niebieskie podejrzewam o bycie endless summer.
Inna rabat hortensjowa (Blado rożowa) jeszcze w powijakach, trzeba poczekać z miesiac?
Ascot w oczekiwaniu na mój powrót się zmumifikowała
A zwilce od tesciowej po dwóch latach strajku zaczynają kwitnąc, to najwzywklejsze różowe zawilce, któe kwitną w rowach przydrożnych a u mnie stajkowały...