Szafka w kąciku ogrodnika po zimie oblazła z farby, wymagała odświeżenia, ale nie chciałam by wyglądała jak nówka nie śmigana ....
stołek też
i chyba się udało to osiągnąć
Jarzębina, która tak wcześnie się pięknie przebarwiła okazała się chora
Chyba trzeba będzie wyciąć bo po całym obwodzie pnia na wysokość pół metra tak ma
jakaś zgorzel, nekroza....chyba
druga połowa drzewa jest na razie zdrowa muszę ją ratować
Te karlowe sa naprawde super bo kwitna o wiele obficiej niz te zwykle.Ciagle wytwarzaja nowe kwiaty. No i nie sa wcale takie karlowe Moje rosna na gorce i sa dosyc spore, ale na pewno o wiele mniejsze niz zwykle.Moja kwitnie od poczatku lipca.
absolutnie świetnie zgrana kolorystyka, jak to się rozrośnie - obłędnie będzie. Zadziwiają mnie twoje klony rosnące w pełnym słońcu. Mojemu Orange jedna gałązka zbyt długo na słońcu była i cała przypalona. Tylko to co w półcieniu ładne zielone. Sangokaku też przypalało - teraz ma poranne słońce tak do 12 a potem cień. Nie rozumiem tego. Może to kwestia tego, że ja uwielbiam te klony o limonkowych listkach.
Gosia - co masz w trawie rosnące oprócz kończyny takie fioletowe, równy pasek przez cały kadr...
I jakbyś mogła mi na priv wysłać jaki masz aparat i obiektyw - będę wdzięczna. Myślę intensywnie o zakupie jakiegoś dla siebie a bardzo mi się twoje zdjęcia podobają. Oprócz niezaprzeczalnych walorów artystycznych i umiejętności autorki zdjęć to maja to coś co przyciąga.
Między swoje siewki budlejowe prawdopodobnie białe dosadziłam kolorowych dzięki Anitce
Łąki na dole zakwitły ponownie po letnim siewie, tym razem czymś co przypomina rdest, ale czy to on to nie wiem, tak jak nie wiem czy jednoroczny czy bylina
jak zaczęło wschodzić miałam zamiar plewić bo bardzo w górę szło, ale teraz mi się podoba, kwitnie obficie
Kosilem trawnik na ok 6 cm. W lecie nie było tej trawy po pierwszych kilku koszeniach pozostały suche lodygi i nie odrastala. Teraz widzę że odrasta i źle to wygląda ponieważ jest wyższa od trawnika. Gdy wyrywam niektóre wychodzą z korzeniami. Reszta urywa się przy łodydze, a jeszcze inne ciągną się po ziemi i dopiero wychodzą z korzeniem. Widziałem już dużo wątków z tym, ale wklejam zdjecia. Może ktoś mi coś doradzi. Coś oprócz wyrywania? Trawnik posiany 6 czerwca.