Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:21, 07 mar 2015

Do góry
Ta magnolia jest obsypana pączkami po prostu czadowa
czy zdradzisz jak o nią dbasz i jaka to odmiana? Moja nowa ma tylko 3
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:09, 06 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
No to szkoda, że transakcja zamknięta Dzięki temu jedne chciejstwo mniej

Czy w tym sklepie coś kupowałaś, gdzie te piwonie pokaujesz i nęcisz.. tam dużo jest ITOH??

Jeszcze nie, ale ta magnolia tulipanowa mnie dręczy i wydaje mi się,że to pewny odmianowo sklep, specjalizujący się w piwoniach.
Z tego co piszą,to oni właśnie na Gardenii wystawiali te magnolie słynne.
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:33, 06 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Magnolia - w sprawie kocimiętek leć do Alinki u Stóp klasztoru. Ona robiła przegląd różnych kocimiętek. Może akurat i tę sprawdziła.. A ja jednym okiem w pracy, a drugim ledwo żyję..

Tę żyłkowaną kupowałyśmy u Finki.

Moja jedna chorowała. U Vivy super się sprawuje.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:22, 05 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Magnolia - w sprawie kocimiętek leć do Alinki u Stóp klasztoru. Ona robiła przegląd różnych kocimiętek. Może akurat i tę sprawdziła.. A ja jednym okiem w pracy, a drugim ledwo żyję..

dzięki. Jednym okiem tu, drugim tam- daj spokójz tą schizofrenią oczną.
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:28, 05 mar 2015

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:56, 05 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mam , rusza szybko, ładnie kwitnie, a potem brzydnie. Ja ją tnę do zera. Drugie kwitnienie już jest takie sobie. A rosną z tego pokaźne kępy. Kocimiętka i przywrotnik - to dwie rośliny co potrafią zachwycać i potrafią wnerwiać.
Zaleta - kwitnie już od kwietnia jak ciepło, obficie i na niebiesko, wada - rozwal się na boki i albo skubać przekwitłe (robota dla Kopciuszka niepracującego), albo ciąć do zera..

To kocimiętka Fassena, o żyłkowaną pytam. Rzadka jest dosyć, a inny ma pokróji być może nie brzydnie własnie
Dzięki Mi
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:20, 05 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Mała masz możę kocimietkę Żyłkowaną? Nepeta nervosa?- jak masz to napisz jak się zachowuje, czy brzydnie w środku sezonu?

Mam , rusza szybko, ładnie kwitnie, a potem brzydnie. Ja ją tnę do zera. Drugie kwitnienie już jest takie sobie. A rosną z tego pokaźne kępy. Kocimiętka i przywrotnik - to dwie rośliny co potrafią zachwycać i potrafią wnerwiać.
Zaleta - kwitnie już od kwietnia jak ciepło, obficie i na niebiesko, wada - rozwal się na boki i albo skubać przekwitłe (robota dla Kopciuszka niepracującego), albo ciąć do zera..
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:57, 05 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Mała sugestie dot kształtu naprzeciw?
ładnie by było żeby naprzeciw poszerzenia z magnolią było podobnie- wtedy będzie wizualnie się zgrywało.
Narysowałam Ci mniej- więcej, możesz modyfoikować, ale złapiesz myśl- myślę że złapiesz.

Poprawię linię rabaty, ale na zasadzie co najwyżej poszerzenia, bo wykopywać i przesadzać tego co jest nie będę. Tam już mam dżumę zarośniętą Chyba że się da...
Ta linia na rysunku mi wyszła trochę pokraczna.
Tak wygląda w realu.. na razie zdycham i nie jestem w stanie myśleć.. wystarczy, że nad pracą się muszę skupić.. ale będę kombinować i wiem o co ci chodzi

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:34, 05 mar 2015

Do góry
Mała masz możę kocimietkę Żyłkowaną? Nepeta nervosa?- jak masz to napisz jak się zachowuje, czy brzydnie w środku sezonu?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:15, 05 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
moje papryki juz miesiac maja i stoja chyba je musze w cieplejsze miejsce przeniesc, bo na parapecie ok 18 stopni i to chyba za zimno:/
swoje carexy skubie i obcinam tylko suche konce, rok temu ciachnelam mocno i zanim sie pozbieraly straszyly do poznego lata

pozdrawiam!

Ps Aga, moze hodujesz topinambur? zamowilam sobie i gdzies wcisne (za plotem chyba

ja poszłam za radą Agi i jak posiałam to trzymałam w cieple, nawet w słabym bardzo świetle- wyszły w 4-5 dni. Teraz sa już w świetle i rosną.

Topinambur?- jadłas go?- nie zachwycił mnie,ale może dlatego że był przepieczony. Troche jakby przemarźniety ziemniak.
No i podobno jest bardzo ekspansywny- jak go posadzisz to masz go wszedzie. Ale to nie sa moje doświadczenia, tylko zasłyszane.

No własnie - Frosted C po strzyżeniu zbierają się do lipca.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:07, 05 mar 2015

Do góry
Mała sugestie dot kształtu naprzeciw?
ładnie by było żeby naprzeciw poszerzenia z magnolią było podobnie- wtedy będzie wizualnie się zgrywało.
Narysowałam Ci mniej- więcej, możesz modyfoikować, ale złapiesz myśl- myślę że złapiesz.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:46, 05 mar 2015

Do góry
Robertina w Auchan jest/była- nasiona-.Aga, to to samo co Roberta, tak?

Ja w tym roku stip nie tnę, tylko końce, potem będę skubać.
Sama miałam wrażenie że tym cieciem słabsze sztuki doprowdziłam do śmierci.
A potem i tak tzrena skubać, bez tego za dużo suchych zostanie.

Froted C- w zeszłym seoznie ściełam i bardzo żałowałam. W tym roku jest taki cudny jakby zimy nie było, a jak zbrzydnie, będę skubać.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:19, 04 mar 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
O, jestem tam regularnie a ten wpis mi umknął...
To chyba zrobię jak do tej pory robiłam

Ale popatrz, stipy nie radzi przycinać a przecież obie w tamtym roku przycięłyśmy i bardzo ładnie odbiła...
ale pamiętam że potem jak już urosły to tez z niej wytarmosiłam sporo tej suchosci...

No i martwią mnie inne turzyce... tzn. bardziej wkurzają.... bo jak ja mam urywac pojedyncze listki Evergold w ilości ponad 30 szt...

Stipę nie za krótko przyciąć. To najważniejsze. Ja nie cięłam, bo nie miałąm co. To Magnolia cięła.
Z turzyc do obrobienia mam tylko parę krzaczków Ice Dance, ale te w tym roku pięknie po zimie wyglądają, prawie nie mam co skubać. The Beatles przycięłam, Montanę też.
Makowo na Kociewiu 22:18, 04 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja też myślałam, ze to tegoroczne krokusy
Kasia, o jakiej Gieni piszecie? Przecież wujek google mi chyba nie wyjaśni tego skrótu

Magnolia Genie - jest zjawiskowa
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:31, 04 mar 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Aga, co bedziesz robić z Frosted Curls ?
Ścinanie jej mnie nie przekonuje bo traci wtedy ten "artystyczny nieład".
Ja do tej pory ciągnęłam ją niemilosiernie za kłaki i zawsze wychodziło dużo suchego...

W tamtym roku nie cięłam, bo miałam młodą, a teraz jeszcze nie myślałam. Może Magnolia podpowie co z nią zrobić, żeby było dobrze. Mam jej sporo na różance przy tarasie, więc muszę się sama też wywiedzieć. Marzena chyba kiedyś lekko skróciła i czesała szczotką. Dobrze pamiętam?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:49, 04 mar 2015

Do góry
Mala_Mi
Ja teraz jak ktoś mówi nowość ,reaguję gwałtownie...
Faceta z żółtą magnolia też dostał stosowną odprawę

Madzenka - moje dopiero po 15 mają przyjechać.
W sumie dobrze, bo zimno jak licho.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:05, 04 mar 2015

Do góry
Chyba ten miskant może być bo to dereń Ivory halo a on jest niski przecież) Boję się że magnolia będzie kiepska latem. Magnolii bym nie sadziła chyba w tak reprezentacyjnym miejscu, za krótko jest ozdobna.
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:22, 04 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Czekam na sugestie
Dla ułatwienia fotki stare.. charakterystyczna żółta magnolia.. ha, ha, ha, Magnolia I jak nie ma buszu na rabatach bo lepiej widać kształt.

Aniu ale mi się to podoba !!!!!!!! bo nie lubię prostych linii
mam problem z przedpłociem ...planuję zmiany, Ania możesz pomóc ...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1674-moje-ukochane-miejsce-na-ziemi?page=619
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:10, 04 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

wg mnie jest ok, tzn bedzie, tylko rabacie naprzeciwko będzie tzreba trochę zmienić kształ brzegu.

Zmykam, pa

Czekam na sugestie
Dla ułatwienia fotki stare.. charakterystyczna żółta magnolia.. ha, ha, ha, Magnolia I jak nie ma buszu na rabatach bo lepiej widać kształt.

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:01, 04 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Gabrysiu to perspektywa powoduje ten dziób.. wszystko wyjdzie w praniu

wg mnie jest ok, tzn bedzie, tylko rabacie naprzeciwko będzie tzreba trochę zmienić kształ brzegu.

Zmykam, pa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies