Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:26, 05 lis 2014

Do góry
Babeczki od wczoraj czyli od momentu jak Magnolia wrzuciła swoje pole lawendowe u Malkul myślę i wciąż mi te obrazy wracają i wracają
Nie wiem czy mogę pożyczyć sobie te fotki ale może tak : https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=611#post_0
Pomysł jest taki:
- wsadzić po bokach pasy lawendy (nie mam kiedy przesadzić czosnki więc chyba zostaną tak jak je powtykałam :/ )
- środkiem dać stipy lub ostnice lub inne pierzaste traffki
- między traffki gdzieniegdzie dać jakiś kolorowy akcent, może jeżówki ?

Co o tym myślicie? Każda opinia i ocena będzie dla mnie cenna.
Nie będzie zbyt monotonnie ?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:07, 05 lis 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
!

Magnolia to co tu pokazujesz to mistrzostwo świata.
Elegancja, szyk, nostalgia .... CUDO ! Ach ach !!
Zresztą wszystkie Twoje pomysły łącznie z projektem dla kokoszki są wręcz nie do opisania !
Ja zmagam się z pomysłem na 1 (słownie jeden ! ) gazon i w głowę zachodzę jak go upiększyć. Pozwolisz, że ukradnę ten pomysł z lawendowym polem ?
Pozwolisz ?
A może znajdziesz kiedyś czas i wpadniesz do mnie na chwilę, okiem znawcy rzucisz i może jakiś pomysł podsuniesz ?
Przepraszam Gosiu, ze Ci Twój wątek zaśmiecam ale nie mogłam się powstrzymać
Pozdrawiam miłe Panie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:49, 05 lis 2014

Do góry
Sprawdziałam na starych zdjeciach czy mi sie wydaje czy w tym roku jest wyjątkowo zielono...

jest wyjątkowo zielono

poczatek listopada 2012 - umierające wiśnie amanogawy...

poczatek listopada 2013 - magnolia już całkiem łysa... i została jedna wiśnia po wymianie...

poczatek listopada 2014... wszedzie liscie na drzewach..ambrowce z kilkoma żółtymi liśćmi...

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:38, 05 lis 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
I super się prezentuje Miałem stadko raniuszków w ogrodzie, zrobiłem fotkę, ale rozmazana, tak czy tak wstawię .

Byłam i fotki raniuszków nie było... potem zajrzę jeszcze raz... ostatniego zakupu świecznicy odmiany nie ustalę... wyszło jak zwykle Zajadę do Pana i się zapytam co kupiłam Wiem, że powinne kwitnąć w przyszłym roku

A tu dziś na początku rabaty kopałam.... posadziłam tam Twoja bordową piwonię.. i dałam jej inna do towarzystwa (chyba różowa0..bo się dusiła na rabacie bylinowej. Musiałam przekopać złocienie różowe (boję się, czy nie będą atakować piwonii..najwyżej znów będzie eksmisja.. dla złocieni) wyciepać ....grrrr nazwa wyleciała.... i cebulki, cebulki, cebulki.. już z kłami wiec robota kopciuszka. Dużo strat.. i wyciepane wszystkie siewki jeżówek, naparstnic, orlików.. No i jeżówki też posadziłam ciut inaczej. I ledwo żyję...
Za to parocja z ognikiem pięknie się prezentują.... parocja pięknie sie wybarwi.. jedne drzewo co mnie nie zawiodło w tym roku....

Edit.. tulipanowiec i magnolia Yellow River też dały czadu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:10, 05 lis 2014

Do góry
mogłabys spróbować. A. tak rozmnażał z kawałków- z pi etka, bez pietki, nawet częśc z pędów kwiatowych mu wyszło. Tylko że wiosna i latem, teraz jest słabiej. Ale jakbyś w tunelu próbowała, to może sie uda.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:45, 05 lis 2014

Do góry
...Magnolia...cudny ogród...lawenda cudna, boska...ależ tam musi pachnieć...fajnie ze pokazujesz Twoje cuda u Gosi... Gosiu dzięki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:38, 05 lis 2014

Do góry
Po pierwsze to nie porządku, nie dość, ze Twój ogród zachwyca nieustannie to jeszcze Magnolia dołuje przeciętniaków równie kuszącymi i pachnącymi kompozycjami
Oj, dziewczynki pięknie macie

Świetnie, ze macie ochotę dzielić się z nami na forum takimi wyjątkowymi pomysłami!

Pokoik świetny BA cudowny, klimatyczny !!!

Masz pokój gościnny ???
Walizkę pakuję… hihihi
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:32, 05 lis 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Jakiś splot wnerwiających zdarzeń!
1. Właśnie wyciągnęłam z ziemi dwa duże krzaki jeżówki Green Jewel - obgryzione korzenie przez gryzonie! Wrrrrr....
2. Benex poinformował mnie wczoraj, że paczka z cebulami zostanie nadana w dniu dzisiejszym (czyli wczoraj), a dziś, przed chwilą, że nie mają na magazynie 25 paczek tulipanów! WYPAROWAŁY???!!! Jak ten sklep działa? Nie aktualizują stanów magazynowych??? Mogłam kupić w innym miejscu, gdzie nie mieli jednej z lilii, i tulipanów botanicznych,ale te tulipany były. No trafi mnie zaraz!

oj!
mocno wkurzające.
cos z tej jeżówki zostało?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:29, 05 lis 2014

Do góry
siakowa napisał(a)
a do listy dodałabym jeszcze:
Bergenia sercolistna (Bergenia cordifolia) - slicznie się liście przebarwiają, kwitnie na odpowiedni kolor tylko czy da rade?

da radę, bardzo dobrze sobie poradzi.
Dla odmiany czas na zmiany... 12:08, 05 lis 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

Ale wiesz jakie sa pyszne?
Wyżerałam ostatnio u mojej siostry

To bym musiała spróbować z zamkniętymi oczami
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:06, 05 lis 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Taki z kwiatkami jak u roślin motylkowych?

duże liście, spora torebka nasienna, sam początek
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:59, 05 lis 2014

Do góry
nie wiem gdzie go zdobyć.
jeszcze jest 1 gatunek tam, ale nie znam nazwy. oj męczyć mnie będzie ta zagadka
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:55, 05 lis 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
mam

Marta, a grab ma jakoś wyprostowane gałązki na boki? Czy sam na razie tak rośnie??
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:38, 05 lis 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

Piękny obrazek - piękny, prosty dom (bardzo lubie te współczesne 'stodoły') i piękna niwa lawendy - klimaty francuskiej Prowansji - efekt mega imo
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:30, 05 lis 2014

Do góry
reszty nie mogę zobaczyć bo siada mi łącze
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:30, 05 lis 2014

Do góry
jaskier platanolistny? na początku
na końcu tej minuty marzanka wonna
Ogród niby nowoczesny ale... 09:50, 05 lis 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
Magda ale jarząby! Fluorescensy normalnie!
Reszta tez jakaś mało jesienna, bardziej jeszcze letnia
Ślicznie!

Jarząby są tak pieknę, że momentami żałuję iż rosną na tarasie i "spacerowicze" ich nie widzą. Fajnie by wyglądały gdzieś przed domem...
eM juz nawet wysunął pomysł aby zamiast grabów (no właśnie miałam zadzwonić w ich sprawie!) posadzić przy ogrodzeniu jarząby...hmm...i co Wy na to?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:46, 05 lis 2014

Do góry
siakowa napisał(a)
dwójka dzieci 7 i 2 następnych nie planuje wiec plac zabaw to kwiestia może nawet 4 lat

racja,pewnie że tak
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:36, 05 lis 2014

Do góry
Trochę ten plac zabaw dominuje nad tym miejscem z woda i donicami.
Odsunąc go stąd trudno będzie?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:51, 05 lis 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
....... Normalnie jak codzień- najpierw sukienka, potem dodatki- buty, rajstopy, kolczyki

jestes kochana
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies