Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 16:23, 13 mar 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
podpinam sie pod pytanie

Myślałam, że Ty już masz jakiś sprzęt, bo przecież buszpany masz tak pięknie wykulkowane.
Tu ma być ogród :) 16:20, 13 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Ja mam.Marzena ma chyba te same.bardzo je lubie sa lekkie i ostre.niech reklama bedzoe fakt ze giganteusa jak na razie nimi wycinam

Już się do nich w sklepie przymierzałam i robiłam próby na sucho, leciutko chodzą i faktycznie mało ważą.
Z Marzenką chyba je już w ubiegłym roku omawiałam, a teraz w końcu trzeba kupić.
Dobrze, że do marketu podjechałam bo tańsze spotkałam niż w necie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:17, 13 mar 2016

Do góry
No dziewczyny i jedna i druga relacja świetna, oba sposoby śmiało można stosować - dzięki, że chciało Wam się szukać fotek i pokazać ten proces!
Tu ma być ogród :) 16:17, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A skoro już mowa o narzędziach, planuję sobie kupić dobre nożyce do bukszpanów i mam na oku takie z firmy na literę F... nr kat. 114770 - ktoś ma, poleca?

podpinam sie pod pytanie
Tu ma być ogród :) 16:17, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A skoro już mowa o narzędziach, planuję sobie kupić dobre nożyce do bukszpanów i mam na oku takie z firmy na literę F... nr kat. 114770 - ktoś ma, poleca?

Ja mam.Marzena ma chyba te same.bardzo je lubie sa lekkie i ostre.niech reklama bedzoe fakt ze giganteusa jak na razie nimi wycinam
Tu ma być ogród :) 16:13, 13 mar 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Zaglądam

Miło Cię widziać znowu Iza
Tu ma być ogród :) 16:12, 13 mar 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Czytalam gdzies ze wszystko z uwagi na profilaktyke I niedobor skladnikow odzywczych. Chyba Mazdan pisaly na watku o tujkach. Znajde to zalinkuje.

Oolo Toszka poteierdza ) to najlepsza rekomendacja )))

Jak tylko pojawi się jakieś okienko pogodowe to będę pryskać
Tu ma być ogród :) 16:10, 13 mar 2016

Do góry
Justyna, Ewa, Sebek - nabytki jakieś są, ale mało fotogeniczne, więc nie obfocone.
Ciemierniki cuchnące i korsykańskie bez kwiatów, choć sadzonki dorodne.
Przylaszczki i cieszynianki to w ogóle mizerota, chyba muszę je zaklinać jakoś, żeby wytrzymały zanim je do gruntu wsadzę, bo nocne przymrozki raczej by je uśmierciły.

Dzięki Ilonce z "Na Łowickiej" są jeszcze białe latarenki, ktore zakupił eM i przywiózł mi je aż z Gorzowa, przy okazji dostałam nowy sekator F..., bo zeszłoroczny jakoś strasznie wyszczerbiony jest.

Tu ma być ogród :) 16:01, 13 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
U mnie nie ma szans na oprysk

Właśnie sprawdzałam prognozę, zapowiedzi słoneczka i ciepełka z tamtego tygodnia już nieaktualne.
Do końca marca deszczowo, zimno, a noce z przymrozkami, tej średniodobowej temperatury +6 C, żeby zastosować oprysk miedzianem, nawet nie widać na horyzoncie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:55, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Te moje odkręcane w poprzek.
A bardzo widać to łączenie?

Pewnie coś takiego jak od Kinder niespodzianki?

Łączenia po szlifowaniu papierem nie widać.
Spróbuję zrobić zaraz jakieś zdjęcia.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:55, 13 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wcale sie nie wyglupilas jesli moge sie wtracic.zrob dziure w plastikunozem,wiertarka,rozgrzanym prętem.beton bedzie musial byc dosc rzadki.strzykawka raczej nie da rady ale np mocny worek z odcietym noroznikiem bedize w sam raz.tylko im rzadszy beton tym bardziej jego poziom opadnie po wyparowaniu wody i nie bedzie juz taki ladny efekt

Dzięki Asia, na Ciebie zawsze można liczyć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:52, 13 mar 2016

Do góry

Napełniam obydwie połówki, czekam aż zwiąże, wyciągam a póżniej gipsu używam jako kleju aby te dwie połówki połączyć.

Z tymi odkręcanymi myślę, że można zrobić podobnie

Te moje odkręcane w poprzek.
A bardzo widać to łączenie?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:42, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To ja bym może od mojej córki podkradła takie plastikowe odkręcane, tylko jak tam ten beton wlać?
Dziurkę jakąś robisz i strzykawką wstrzykujesz? Chyba się wygłupiłam

Edytko, ja mam taką formę

Napełniam obydwie połówki, czekam aż zwiąże, wyciągam a póżniej gipsu używam jako kleju aby te dwie połówki połączyć.

Z tymi odkręcanymi myślę, że można zrobić podobnie
Moja "przyziemna" :) pasja 15:37, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

U nas strefa przemarzania na głębokości 1m, Ty jesteś w tej cieplejszej już, ale jeszcze się skonsultuję z moim rodzinnym budowlańcem, bo z chęcią bym kopała płycej i roboty mniej i betonu mniej no i taniej.

I to sie nazywa profesjonalizm.lubie takie kobiety w takich tematach.lepiej nie szczedzic.choc wiem z doswiadczenia ze wyciaganie ziemi z tak glebokiego wykopu to trodna robota.kazda lopata na wage zlota
Moja "przyziemna" :) pasja 15:31, 13 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

To sporo mu zazwyczaj 70 cm. Nie martwcie sie ja zawsze tez kopie z Wami

U nas strefa przemarzania na głębokości 1m, Ty jesteś w tej cieplejszej już, ale jeszcze się skonsultuję z moim rodzinnym budowlańcem, bo z chęcią bym kopała płycej i roboty mniej i betonu mniej no i taniej.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:25, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To ja bym może od mojej córki podkradła takie plastikowe odkręcane, tylko jak tam ten beton wlać?
Dziurkę jakąś robisz i strzykawką wstrzykujesz? Chyba się wygłupiłam
wcale sie nie wyglupilas jesli moge sie wtracic.zrob dziure w plastikunozem,wiertarka,rozgrzanym prętem.beton bedzie musial byc dosc rzadki.strzykawka raczej nie da rady ale np mocny worek z odcietym noroznikiem bedize w sam raz.tylko im rzadszy beton tym bardziej jego poziom opadnie po wyparowaniu wody i nie bedzie juz taki ladny efekt
Moja "przyziemna" :) pasja 15:19, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
o to będziemy razem kopać dziury pod fundamenty.
Pokazywałaś inspirkę swojej ściany wodnej? Jaki głęboki fundament kopiecie? U nas na 1m ma być.

Nie mam inspirki, sama wymyślam prostą, zwykłą. To ma być taki mur w eL. Na razie tak przy okazji budowany, a później chcę zrobić od frontu ścianę, a po drugiej stronie zlew ogrodowy (od strony skrzyń).

Fundament planowałam na ok 50cm, wszędzie mam takie do ok 70cm.
Moja "przyziemna" :) pasja 15:19, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pokazywałaś inspirkę swojej ściany wodnej? Jaki głęboki fundament kopiecie? U nas na 1m ma być.

To sporo mu zazwyczaj 70 cm. Nie martwcie sie ja zawsze tez kopie z Wami
Moja "przyziemna" :) pasja 15:13, 13 mar 2016

Do góry
Mój ogród pod górkę... 15:07, 13 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mi też się do tych mebli bardziej czarna widzi.
Swoją czarną w salonie bardzo lubię, ale pamiętaj, że przy czarnych trzeba się liczyć z częstym wycieraniem kurzu.

No niestety, u mnie i tak mus ciągle sprzątać, bo psy gubią sierść, a koty wszędzie odciskają łapki, to i lampę się przeleci

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies