Danusiu postaram się narysować szkic tego mojego ogródeczka i może wtedy podpowiesz jakie drzewa wsadzić i w którym miejscu tak aby w przyszłości nie zasłoniły "tylnej" części
a jak przestanie padać to pstryknę jeszcze zdjęcie z ulicy tak dla całości obrazu
Dopatrzyłam, że masz dwa miłorzęby, ten na pniu już ładnie żółciutki
Tego zwykłego też mam zapomniałam o nim, myślałam, że nie przeżył,
bo rośnie w pomiędzy dużymi drzewami, chociaż startował na równi,
nie nadążył za konkurencją, żyje, ale co to za życie
Ula ten zwykły tez śliczny, życzę Ci żeby był ozdobą ogrodu
Macham
Piękny ten jarmuż, własnie dojrzewam do takiego warzywnika.
Poczytałam u Ciebie o koniczynie w trawniku. Nawet nie wiedziałam,że samoistnie mam takie dobro
Muszę przesłuchać wszystkie podcasty Kasi.
Czy koniczyna zwykła jest w stanie wyprzeć też szczawik z trawnika, ciekawe ?
Witam
proszę o poradę co mógłbym posadzić na skarpie pod ogrodzeniem, tak żeby zasłonić betonową deskę, tak żeby było to na lata. (ja myślałem o bukszpanie lub berberysie karłowatym)
skarpa ma długość około 20mb,
szerokość u góry to jakieś 30 - 40cm
Chyba marcinki to teraz są nr 1 w ogrodzie.
Piękności.
Trawy masz ładniutkie.
I te hortensje, śliczne. Chyba każdy je bardzo lubi.
Ciekawe te kłosowce.
Jakoś nie mam ani jednego .Jak na razie.
A pozbyc tego musze sie koniecznie, bo na miejsce tego korzenia pojdzie gracek i inne trawy. Chce te rabate wykonczyc w koncu. Przy tarasie 3 lata temu scielismy 2 podobne, tylko mniejsze cyprysiki i do tej pory pnie twarte i nie prochnieja, choc nawiercilam otwory i wsypalam do nich kompostu.
Zakwitl ponownie czysciec hummelo
Caly czas mysle, gdzie ognika przesadzic. Chyba obok kompostownika, by go troche w boku zakryl.Jak plot zrobia, bedziemy myslec.A koniecznie chce go zostawic ze wzgledu na te piekne owoce.