Kolejny powojnik, który rok temu cierpiał na choroby grzybowe, upierdutany przy samej ziemi wyrósł i zakwitł... Taki los spotkał wszytskie powoajniki w moim ogrodzie i wszystkie pięknie odbiły i przeczą teorii dot wysokiści ich cięcia... i tego, ze nisko przycięte nie zakwitną pełnym kwiatem....
Ostrózki chyba musze ich dokupić bo ta sielskośc z różami mi odpowiada
Lavender ice - to będzie moja miniaturowa pupilka. Jesli ktoś szuka niziutkich róż o unikalnym kolorze to chyba najlepszy wybór
I sąsiadka ciut wyższa Heid Klum - z powodu swoich zimnych kolorów rosną w towarzystwie kostzrewy sinej
I w niedalekim towarzystwie Budrgundy Ice (niektóre źródła podają Icberg...). Rok temu zakochałam się w niej i po jednej sztuce zakupione w Obi dokupiłam jeszcze 2
Obiecałam Tusiawce moje przetaczniki
Zwykły kłosowaty, juz ma 50 cm.... a za chwile jak zakwitnie będzie dwa razy wyższy. ponieważ dół rośliny jest brzydki przesadziłam go za bukszpany
i miniaturowy Veronica incana 'Inspire Blue' . Przygotowuje się do kwitnienia, to ta limonkowa bylina koła szałwi
Wszyscy mają płotki na psy... a ja mam zaporę przeciwko własnej pierworodnej córce, która mi ciągle rozjeżdża trawy...wczoraj plackowate kostrzewy niedźwiedzie wymieniłam na golden toupe .... i otyczkowałam.....
Kostrzewa sina wyskubana (na zapłociu jest obcięta). testuję który wariant dla urody traw lepszy...
Ja upoluje je w moich centrach ogrodniczych, bo w bylinowym jak zobaczyłam ceny jezówek to udaru dostałam... u mnie mozna kupić po 10 zł tam po 18-19 zł.....
Kiedyś w zamierzchłych czasach, gy miałam ogórd 72 m2 wszystkie rośliny nawoziłam specjalistycznymi nawozami.... A teraz po całosci lecę azofoską , Florovitem , ostatnio yara milą. To nawozy uniwerslane wiloskładnikowe. Wiosną azofoską bo przewaga azotu dla ruszenia wegetacji, potem szukaj nawozów wieloskąłdnikowych gdzie więcej K+P zamiast N . Teraz podlewam dozownikiem magniczna siła całośc ogrodu Florovitem a w lipcu planuję sypnąc jeszcze raz yara mila (w tym roku sypałam w marcu zamiast jak zwykle azofoską)
Tylko Magnolie i kwasnolube dostają indywidulane nawozy oraz hortensje -nawóz Niebieska Hortensja. Dawniej kupowałam te zspecjalny nawóz do róż.... ale teraz dostają takie samo papu jak reszta roślin
No to skrzyp pójdzie do donic
Hiacynta musze zatem kupic ! dziękuję
To samo mówiłam dzisiaj M'owi, ze gdy właczona jest ściana woda pryska na boki i przy tej temperaturze może dlatego ubywa. Jutro doleję do oporu i nie bede właczac wylewki, obejrzę
Po lewej 2x Othello, 1x Alnwick Rose, 2x Falstaff, 1 x James Galway
Wszystkie Dawida Austina, mam słabośc do tych róż. Zaprzeczają tezie, ze szybko sie obsypują