Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:29, 07 cze 2015

Do góry
Dzień bez Munstead Wood dniem straconym Wreszcie gracillimusy wyłążą... przeciez miały robić za tło....

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:28, 07 cze 2015

Do góry
Kolejny powojnik, który rok temu cierpiał na choroby grzybowe, upierdutany przy samej ziemi wyrósł i zakwitł... Taki los spotkał wszytskie powoajniki w moim ogrodzie i wszystkie pięknie odbiły i przeczą teorii dot wysokiści ich cięcia... i tego, ze nisko przycięte nie zakwitną pełnym kwiatem....

Ostrózki chyba musze ich dokupić bo ta sielskośc z różami mi odpowiada

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:24, 07 cze 2015

Do góry
Ale jak to zdjecia bez róż????

Lavender ice - to będzie moja miniaturowa pupilka. Jesli ktoś szuka niziutkich róż o unikalnym kolorze to chyba najlepszy wybór

I sąsiadka ciut wyższa Heid Klum - z powodu swoich zimnych kolorów rosną w towarzystwie kostzrewy sinej

I w niedalekim towarzystwie Budrgundy Ice (niektóre źródła podają Icberg...). Rok temu zakochałam się w niej i po jednej sztuce zakupione w Obi dokupiłam jeszcze 2

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:22, 07 cze 2015

Do góry
Obiecałam Tusiawce moje przetaczniki
Zwykły kłosowaty, juz ma 50 cm.... a za chwile jak zakwitnie będzie dwa razy wyższy. ponieważ dół rośliny jest brzydki przesadziłam go za bukszpany

i miniaturowy Veronica incana 'Inspire Blue' . Przygotowuje się do kwitnienia, to ta limonkowa bylina koła szałwi

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:19, 07 cze 2015

Do góry
Lawenda i werbena się czają....

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:18, 07 cze 2015

Do góry

I carex frosted curls jak sie nalezy a nie jakiś wybrakowany...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:16, 07 cze 2015

Do góry
Aby nie było ciągle różanie to dzisiaj trawiasto

Wszyscy mają płotki na psy... a ja mam zaporę przeciwko własnej pierworodnej córce, która mi ciągle rozjeżdża trawy...wczoraj plackowate kostrzewy niedźwiedzie wymieniłam na golden toupe .... i otyczkowałam.....

Kostrzewa sina wyskubana (na zapłociu jest obcięta). testuję który wariant dla urody traw lepszy...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:05, 07 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
A bylinowy raj nie ma caradonny?

Ja upoluje je w moich centrach ogrodniczych, bo w bylinowym jak zobaczyłam ceny jezówek to udaru dostałam... u mnie mozna kupić po 10 zł tam po 18-19 zł.....

A ja chcę duuuużo caradonny do róż
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:04, 07 cze 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

wzdycham spragniona widoków, śliczności same pokazujesz!
Trawy u Ciebie obłędne, najpiękniejszą będziesz miała jesień!

Częsci traw jeszcze nie widać a baaaardzo dużo dosadziłam Tonę miskantów, carexów, rozplenic , stipy, ostatnio proso, oj będzie się działo jesienią.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:03, 07 cze 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Marzenko a czym nawozisz, jeśli nawozisz byliny kwitnące np. ostróżki, floksy wiechowate, czy ,,jednoroczne" kwitnące np. kosmosy?
No i czym potraktować piwonię nowo posadzoną, co jej podać do jedzenia? Masz takie wszystko dorodne, że chyba nawozisz to dobro czymś

Kiedyś w zamierzchłych czasach, gy miałam ogórd 72 m2 wszystkie rośliny nawoziłam specjalistycznymi nawozami.... A teraz po całosci lecę azofoską , Florovitem , ostatnio yara milą. To nawozy uniwerslane wiloskładnikowe. Wiosną azofoską bo przewaga azotu dla ruszenia wegetacji, potem szukaj nawozów wieloskąłdnikowych gdzie więcej K+P zamiast N . Teraz podlewam dozownikiem magniczna siła całośc ogrodu Florovitem a w lipcu planuję sypnąc jeszcze raz yara mila (w tym roku sypałam w marcu zamiast jak zwykle azofoską)
Tylko Magnolie i kwasnolube dostają indywidulane nawozy oraz hortensje -nawóz Niebieska Hortensja. Dawniej kupowałam te zspecjalny nawóz do róż.... ale teraz dostają takie samo papu jak reszta roślin
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:57, 07 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Marzen, skrzyp w wodzie, wodzie zgnije. Chyba ze go na kamykach dasz, uniesiesz? Nie zakladaj ze przecieka. Wylacz wylewke i zmierz wode. Poobserwuj jeden dzien. U mnie przez wylewke b duzo ubywa. Na glony posadz hiacynty plywajace i pistie. Plywaja i korzeniami pobier sklad pokarmowe. Pisze z kom, przepr za skroty. Ale auto skacze

No to skrzyp pójdzie do donic
Hiacynta musze zatem kupic ! dziękuję
To samo mówiłam dzisiaj M'owi, ze gdy właczona jest ściana woda pryska na boki i przy tej temperaturze może dlatego ubywa. Jutro doleję do oporu i nie bede właczac wylewki, obejrzę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:55, 07 cze 2015

Do góry
Mała Mi już podpisałam
Sebuś macham

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
trzecia od lewej to nie peonia?

NIe

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Marzenko wyczytałam gdzieś że kostrzewę siną należy po zakwitnięciu przyciąć. Na jaką wysokość ją przyciąć i co to ma na celu? Zakładam, że wiesz (Ty wszystko wiesz )

W wątku fotorelacje zanjdziesz zdjęcia jak ogoliłam kostzrewę rok temu. Dokłądnie tak samo przycięłam teraz tę na przedpłociu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:54, 07 cze 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Marzenko, czy możesz podpisać zerwane pąki?

PS Mam dla Ciebie cudowne graby z idealnie ciętego żywopłotu... I kilka innych fotek z Paryża. Jak tylko wrócę, wrzucę foty Tymczasem lecę wąchać kolejne róże. Tym razem pod Luwrem

Po lewej 2x Othello, 1x Alnwick Rose, 2x Falstaff, 1 x James Galway
Wszystkie Dawida Austina, mam słabośc do tych róż. Zaprzeczają tezie, ze szybko sie obsypują
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:52, 07 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

wszystkie piękne, ale dla mnie trzecia od lewej the best, jaka to odmiana?

To moja ulubiona austinka The Alnwick Rose, za chwilę cały krzka bedzie obsypany kwiatami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:51, 07 cze 2015

Do góry
noemi napisał(a)

U Was menu zawsze z najwyższej półki Nie dziwi mnie , że dania znikają w 5 minut Stipy mnie zachwycają , mogłabym mieć same , bez towarzystwa .
Kupiłam dzisiaj dziwną szałwie , chyba to szałwia, bo sprzedano mi jako lawenda . Fotki jutro , bo wróciłam późno …

Fajny ten długi weekend Jeszcze jeden dzień przed nami

Buziak !

Ciekawa jestem Twojej szałwio-lawendy Ja poszukuję wyrośniętej fioletowej caradonny.
Juz po weekendzie...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:41, 07 cze 2015

Do góry
Jesli trawy nie uporządkują u mnie tego misz masz na różańce to nie wiem czy będziesz u mnie podziwiać roze.....
Ogród pod trzema dębami 10:39, 07 cze 2015

Do góry
Zwykły przetacznik kłosowy ale Christa rownież rosnie u mnie wielki . Teraz przetaczniki bez kwiatow maja u mnie juz 50 cm...

Zrobie zaraz fotki i wstawię u mnie wieczorem
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:35, 07 cze 2015

Do góry
Chyba muszę sobie dodatkowe przejście dla pieszych w trawniku zrobic... , bo mi się trawa wydeptuje....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies