a po czym brak spokoju wnosisz. raczej w Twoim poście go dostrzegłam.
teraz twierdzisz ze rodzaj aut ma jednak w relacji do nawiezchni jakieś znaczenie?
dlatego pytałam czy to na podjazd czy na sciezki i wspomniałam o tym, że grubsze na pewno są drozsze. nie napisałm przeciez nic krytycznego, a jedynie podjęłam dyskusje o płytkach.
spokojnie przecież skoro coś wybrali i cena im odpowiada to co to za różnica czy to dla pieszych czy aut?
takie informacje są istotniejsze raczej gdyby właśnie pod auta szykowali nawierzchnie, w drugą stronę trzeba aż tak bardzo to analizować
newsy???a czytalas kiedyś dozwolenia obciążenia dla poszczególnych grubości płytek?
ze strony producenta (POZBRUK) cytat:
WYSOKOŚĆ NAWIERZCHNI 6 cm-Popularne rozwiązanie dla nawierzchni pieszych i jezdnych o niewielkim natężeniu ruchu. Masa 1 m² nawierzchni to około 135 kg.
WYSOKOŚĆ NAWIERZCHNI 8 cm- Rozwiązanie nadające się dla nawierzchni pieszych oraz jezdnych. Masa 1 m2 nawierzchni to około 180 kg
to było pytanie do Ivony czy planuje to na podjazd czy na ściezki.Wcześniej Ivona pisała, ze koszt też ma znaczenie a grubość wpływa znacząco na koszt. tyle.
Asia skąd ty takie newsy bierzesz...znaczenie ma bardziej rodzaj podsypki pod kostke a nie jej grubość
a poza tym Iwona raczej patrzy też na względy estetyczne a nie tylko czy kostka jest gruba czy chudsza
Agata nie martw się o róże. wczoraj kobitka nam mówiła zeby w takim przypadku odkopać róże do żywej tkanki, przyciąć i czekać. odbije
super fotki wstawiłaś, teraz juz mogę sobie wyobrazić jak u Ciebie jest i mam orientacje gdzie co jest, ale masz teren
a będzie jakieś tlo za bylinówką?
bo tam po prawo od bylinowki bedzie ta rabata z grabami jarząbkami i hortkami?
koko grujecznikow jest donics wzdłuż ścieżki i rosną tam buchananii Al.on są.wysokie. brazowe o ladnym fomtannowym pokoroju są też carex milk.chocolate. uważam że.są.bardziej zwiewne a buchanani takie bardziej szorstkie.
no cóż to u mnie też będą musiały być twarde..
a powiedz masz kolo nich brązowe trawki, jakie to?bo poszukuje takich nie pokładających sie tylko raczej fontannowych
mają już zaczątki, nie takie duże jak u Ciebie ale moze teraz u mnie trochę ruszą. boję sie tylko zeby ich nie przypalało jak u Justyny..przeczytałam cały watek o nich i wiem że moze go przygrzać
tak to ta szkółka
dokładnie, jak ja bym zimą wiedziała co chce na 100% to tez bym tak zamawiała. przynajmniej tyle ogrodowo się dzieje zimą
ice dance mam zamiar sama z sadzonki od Krysi namnożyć a na seslerię też będę polowała
czyli do 22 zrobię rekonesans w tych szkółkach w okolicy a potem w Rogowie się zobaczy co warto kupić