Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Co z tym ogródeczkiem począć 22:27, 03 kwi 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu no wysoki jest u mnie koło metra wysoki był
Jak z hortkami to tylko przed a jak wygląda widziałaś u mnie
Dla mnie bosko
Ja mam jeszcze przed brazową trawkę a przed trawka zurawki
Mi się bardzo podoba

Zobacz jaki byk
bałam sie ze hortki przerośnie dlatego w tym roku zostawiłam hortki wyższe

Na psiowej jego pierwszy rok dosłownie z maleńkich sadzoneczek

Szukasz trawki brązowej
Ta by spełniała Twoje wymagania ale nie wiem czy przezimowała bo jest cały czas taka sama

znowu sie zachwycam Twoją Kopciuszkową...
do metra dorasta, to spory ale to dobrze.
a na psiowej ten taki bordowawy to matrona?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:22, 03 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
I obiecane zdjęcia bratków

te donice wymiatają!
bosko masz
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:19, 03 kwi 2016

Do góry
a ktoś wytykał?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:55, 03 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dobra Asia ja nie z tych co w przepychanki wchodzą, za duża dziewczyna jestem
to jest forum, nie zawsze kazdy ma identyczne zdanie na dany temat

to nie ja odmiennośc zdania wytykałam
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:52, 03 kwi 2016

Do góry
dobra Asia ja nie z tych co w przepychanki wchodzą, za duża dziewczyna jestem
to jest forum, nie zawsze kazdy ma identyczne zdanie na dany temat
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:47, 03 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
spokojnie przecież skoro coś wybrali i cena im odpowiada to co to za różnica czy to dla pieszych czy aut?
takie informacje są istotniejsze raczej gdyby właśnie pod auta szykowali nawierzchnie, w drugą stronę trzeba aż tak bardzo to analizować

a po czym brak spokoju wnosisz. raczej w Twoim poście go dostrzegłam.
teraz twierdzisz ze rodzaj aut ma jednak w relacji do nawiezchni jakieś znaczenie?
dlatego pytałam czy to na podjazd czy na sciezki i wspomniałam o tym, że grubsze na pewno są drozsze. nie napisałm przeciez nic krytycznego, a jedynie podjęłam dyskusje o płytkach.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:39, 03 kwi 2016

Do góry
spokojnie przecież skoro coś wybrali i cena im odpowiada to co to za różnica czy to dla pieszych czy aut?
takie informacje są istotniejsze raczej gdyby właśnie pod auta szykowali nawierzchnie, w drugą stronę trzeba aż tak bardzo to analizować
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:36, 03 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Nareszcie i wiosnę u mnie widać

Krokusów szt. 8 Wiem, wiem...zaszalałam

Hiacyntowo

Na narcyzy trzeba poczekać jeszcze kilka dni. RB startuje

nie ważna ilość ale jakość, jest kolorek w ogrodzie, jest moc
a miskanty śpią pewnie jeszcze?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:33, 03 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Asia skąd ty takie newsy bierzesz...znaczenie ma bardziej rodzaj podsypki pod kostke a nie jej grubość
a poza tym Iwona raczej patrzy też na względy estetyczne a nie tylko czy kostka jest gruba czy chudsza
newsy???a czytalas kiedyś dozwolenia obciążenia dla poszczególnych grubości płytek?
ze strony producenta (POZBRUK) cytat:

WYSOKOŚĆ NAWIERZCHNI 6 cm-Popularne rozwiązanie dla nawierzchni pieszych i jezdnych o niewielkim natężeniu ruchu. Masa 1 m² nawierzchni to około 135 kg.

WYSOKOŚĆ NAWIERZCHNI 8 cm- Rozwiązanie nadające się dla nawierzchni pieszych oraz jezdnych. Masa 1 m2 nawierzchni to około 180 kg

to było pytanie do Ivony czy planuje to na podjazd czy na ściezki.Wcześniej Ivona pisała, ze koszt też ma znaczenie a grubość wpływa znacząco na koszt. tyle.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:28, 03 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
koko grujecznikow jest donics wzdłuż ścieżki i rosną tam buchananii Al.on są.wysokie. brazowe o ladnym fomtannowym pokoroju są też carex milk.chocolate. uważam że.są.bardziej zwiewne a buchanani takie bardziej szorstkie.

dzięki Kasia
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:21, 03 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

bo do ruchu pieszego wystarczą 6 cm. a wiadomo, że za grubsze więcej zapąłacisz no i układać trudniej

Asia skąd ty takie newsy bierzesz...znaczenie ma bardziej rodzaj podsypki pod kostke a nie jej grubość
a poza tym Iwona raczej patrzy też na względy estetyczne a nie tylko czy kostka jest gruba czy chudsza
Z Pszenicznej ... 21:07, 03 kwi 2016

Do góry
Agata nie martw się o róże. wczoraj kobitka nam mówiła zeby w takim przypadku odkopać róże do żywej tkanki, przyciąć i czekać. odbije
super fotki wstawiłaś, teraz juz mogę sobie wyobrazić jak u Ciebie jest i mam orientacje gdzie co jest, ale masz teren
a będzie jakieś tlo za bylinówką?
bo tam po prawo od bylinowki bedzie ta rabata z grabami jarząbkami i hortkami?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:49, 03 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no cóż to u mnie też będą musiały być twarde..
a powiedz masz kolo nich brązowe trawki, jakie to?bo poszukuje takich nie pokładających sie tylko raczej fontannowych
koko grujecznikow jest donics wzdłuż ścieżki i rosną tam buchananii Al.on są.wysokie. brazowe o ladnym fomtannowym pokoroju są też carex milk.chocolate. uważam że.są.bardziej zwiewne a buchanani takie bardziej szorstkie.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:45, 03 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
op dwa super lecę zobaczyć u mnie na słońcu i faktycznie je przypala ale dają radę tylko pod koniec sezonu liście nie są takie juz piekne

no cóż to u mnie też będą musiały być twarde..
a powiedz masz kolo nich brązowe trawki, jakie to?bo poszukuje takich nie pokładających sie tylko raczej fontannowych
Ogród z pergolą 20:08, 03 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
No wysokie majabjuz zaczatki lisci ? Zakochasz sie na zaboj. Na wiosne bedzie drzewo z bordowymi gałęziami i liscmi. Potem z zielonymi.ale mieniacymi.sie a.nanjesien z morelowymi.

mają już zaczątki, nie takie duże jak u Ciebie ale moze teraz u mnie trochę ruszą. boję sie tylko zeby ich nie przypalało jak u Justyny..przeczytałam cały watek o nich i wiem że moze go przygrzać
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:07, 03 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

o to trawami to ja bardzo zainteresowana, tylko kiedy my się teraz spotkamy?

albo na kolejnym spotkaniu w ogrodzie botanicznym albo u Bozenki
Ogród z pergolą 20:05, 03 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Na razie zapędów na zakupy nie mam, bo czekam na te co zamówiłam i opłaciłam zimą. I jak teraz myślę to był bardzo dobry pomysł. Wiosną to jeszcze opryski, nawozy, kompost, ziemia pod nasadzenia ... chociaż koszty rozłożone w czasie
Chcę tulipanowca, a potem jeszcze trawy pod hortki - ice dance, lub seslerię heufleriana a może coś jeszcze wpadnie mi w oczy

tak to ta szkółka
dokładnie, jak ja bym zimą wiedziała co chce na 100% to tez bym tak zamawiała. przynajmniej tyle ogrodowo się dzieje zimą
ice dance mam zamiar sama z sadzonki od Krysi namnożyć a na seslerię też będę polowała
czyli do 22 zrobię rekonesans w tych szkółkach w okolicy a potem w Rogowie się zobaczy co warto kupić
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:00, 03 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

no to ci jeszcze powiem ze jeszcze blizej mam dobre miejsce na byliny i trawy (w bardzo dobrych cenach)
tylko trzeba zlozyc zamowienie wczesciej i potem odebrac

wiec jak nastepnym razem bedziecie jechaly ...albo ja, to wczesniej wyjasnie co i jak

ale o nasionkach dzisiaj zapomnialam

o to trawami to ja bardzo zainteresowana, tylko kiedy my się teraz spotkamy?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:55, 03 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

oo ja też w grujecznikach zakochana, wczoraj kupilam sobie 2
a powiedz mi one u Ciebie chyba w slońcu są? nie przypala ich?
bo u mnie narazie patelnia, dopiero za parę lat jak tuje urosną to trochę cienia dostaną od wschodu
op dwa super lecę zobaczyć u mnie na słońcu i faktycznie je przypala ale dają radę tylko pod koniec sezonu liście nie są takie juz piekne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies