Odezwała się do mnie Kasia z Wrocławia, która kupowała buksy plantacyjne na wiosnę i wszystko było ok., zmienił się tylko właściciel...pojadę w następnym tygodniu na rekonesans.
Wymaga dziś koszenia ... czyli nie co 7 jak zakładałam a co 5 dni ... i czeka go, zgodnie z zaleceniami, nawożenie mikrovitem, jednak ten środek jest już podobno wycofany z produkcji i zastąpiony nawozem micro plus ... już go mam i zamierzam zaaplikować trawce dziś wieczorem
U nas drzewa liściste przy drodze usychają, w lesie susza okropna,brzozy, akacje, jarzębiny umierają... na stawach hodowlanych przyducha i już wiadomo, że cena milickiego karpia będzie kosmiczna.
Ciężki ten rok nie tylko dla ogrodników
Nie wiem czy chcę żurawki...opuchlaki od tego roku tam grasują, wcześniej były Ice Dancy w bukszpanach i był spokój z dziadami. Wszystkie trawy z obwódek czyli Ice Dancy i Silvery są zimozielone, na wiosnę tylko wyskubuję zaschnięte żdzbła.
W pon. wchodzą do nas dekarze...już się boję ekipy niby tylko jeden dzień pracy,mały dach do wymiany ale podejrzewam ile będzie nerwów... Gdyby nie to, że eMa gonią terminy to w życiu nie zgodziłabym się na obcych.