Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:02, 27 sie 2015

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Przyszłam jeszcze raz pozachwycać się twoimi trawami cudne są!

Marzena, sadz u siebie i tez będziesz się zachwycać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:02, 27 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Nabyłam berberysy

Super! Idę zobaczyć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:01, 27 sie 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Napisałam u siebie....ale u Ciebie też odpiszę....
Ptasie łapkki są kremowo - zielone.
Ani żółte, ani białe.

To ja już nie wiem co mam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:00, 27 sie 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Hej Paulinko,
widziałam twoje "smutne" rabty........szał ciał z tymi hortusiami, slicznie wyszło. Żwirkowa rabata z turzycami i aluminiowymi profilami tez świetna, juz jest cudnie a jak wszystko nabierze masy... to bedzie miodzio

Moje hortki mnie zawiodły w tym roku, niby kwitna i sa prawie ładne...ale.........nie taki efekt miał byc, miało byc "łał" i nie ma.
Ile lat maja twoje hortensje ? moje są sadzone jesienią 2013 ( takie patyczki lekko rozrośnięte) czyli to ich drugi sezon kwitnienia....

Małgoś, dziękuję

Moje hortki trzeci sezon u mnie, wiosną zostały drastycznie przycięte za radą Irenki i nareszcie nie mam z nimi problemu. W tamtym roku po ulewie położyły się i do końca sezonu już się nie podniosły. Może wszystko zalezy od cięcia?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:57, 27 sie 2015

Do góry
kreska napisał(a)
część Polinka, zainspirowana twoim zdjęciem na pinteresie znalazłam się tutaj.. i powiem tyle jest CZADERSKO fajna ta rabatka z trawami, i ta konsekwencja gatunkowa. trzeba BYĆ konsekwentym w roślinkach w ogrodzie a efekt wtedy powala na kolana
Twoje trawy takie wypasione i mówisz że to sprawka tylko wody, no nie wiem chyba że masz jakąś zaczarowaną studzienkę

Dziękuję za taki miły odbiór mojego ogrodu, jest mi bardzo miło

Woda, zwykła wodociągowa ale trawy naprawdę potrzebują duuużo wody do szybkiego wzrostu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:55, 27 sie 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
to muszę pomyśleć o gracilimusie
mi się rozkłada Variegatus, ale on już tak chyba ma

ML na wietrze stoi sztywno, ale go mniej podlewam bo przy lawendzie.

Może moje tak się rozkładają właśnie przez wilgotną glebę? Na razie mi to nie przeszkadza, będę rozmyslać w kolejnych latach

Gracki polecam, są rewelaacyjne
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:54, 27 sie 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Widać że kochasz je całym sercem
Profile jednak nie dla mnie

Kocham i zachwycam się
Profil ewidentnie do prostych linii.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:21, 26 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Reniu wyczytałam, że masz problem z limkami? U mnie w tamtym roku też się pokładały a po ulewie już się nie podniosły i do końca sezonu leżały ale na wiosnę Irenka udzieliła mi konkretnego instruktażu ostrego cięcia i przyznaję, że limki stoją Dwa tygodnie temu po wichurze z ulewą po dwóch dniach wróciły do pionu

Moje sadzone w tym roku są małe, nie urosly za wiele, rozkładają się we wszystkie strony i jeszcze słońce mi je przypaliło ... wszystkie klęski na nie spadły ... toteż instruktaż wskazany wręcz ... a podpowiesz mi jak je właściwie ciąć?
W Kruklandii 18:07, 26 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
O jak masz ptasie łapki to opisuj kolorystycznie! Widzisz tam żółty czy tylko biało-zielony?

Kremowo zielony!
Ani to biały, ani żółty.
Mały ogród Kasi 17:08, 26 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
O nieciekawych planach w sąsiedztwie poczytałam i posadziłabym kilka takich samych, wysokich drzew aby zrobić szczelną zasłonę ale ja mam fizia na punkcie intymności w ogrodzie

a ja nie mam fioła na punkcie intymności w ogóle. Dopiero sytuacja wymusza na mnie takie radykalne ruchy.
Kochałam te trawska za siatką, widok na pola i brzozy, bażanty pod płotem...
Typografia ogrodu 16:40, 26 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Jakie to trawy w cisach?

gracki roczniaki
Typografia ogrodu 16:29, 26 sie 2015

Do góry
Jakie to trawy w cisach?
Ogródek w którym klon osłupiał:) 16:27, 26 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Niestety ale zgadzam się. Niestety, bo czasami chciałby człowiek gdzieś coś upchać, schować a tu nie ma gdzie i wszędzie musi być wygłaskane

Wiesz masz taki piękny ogród, jest dla mnie inspiracją. Trawy gdy już wyjdą z ziemi są znakomitym rozwiązaniem, bo są cały czas piękne nawet zimą. Ja również postawie na trawy, a w nich umieszczę kilka bylin i koniec
Ogród Mirelli 15:01, 26 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Czekam na nowe zakupy

Kupiłam - zaraz wstawię fotki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:22, 26 sie 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Nie mam wody na cele ogrodu tylko normalnie liczona ze ściekami co daje za 1m3 niecałe 15 złotych

Kasia a podlicznika nie możesz sobie zamontować?

U nas kanalizacja z wodą to 17 zł...

Sama woda 3,43+vat
Trudny teren - dużo pracy! 14:13, 26 sie 2015

Do góry
Będą stały tylko na wiosnę trzeba ostro i z precyzją ciąć
Ogródek w którym klon osłupiał:) 14:11, 26 sie 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)

No wena na mnie przyszła Dzięki tym wszystkim bylinom wiem, że w tak małym ogródku jak mój roślina musi wyglądać cały czas dobrze, bo cały czas jest na widoku, nic sie nie ukryje

Niestety ale zgadzam się. Niestety, bo czasami chciałby człowiek gdzieś coś upchać, schować a tu nie ma gdzie i wszędzie musi być wygłaskane
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:06, 26 sie 2015

Do góry
Woda czyni cuda
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:04, 26 sie 2015

Do góry
Reniu wyczytałam, że masz problem z limkami? U mnie w tamtym roku też się pokładały a po ulewie już się nie podniosły i do końca sezonu leżały ale na wiosnę Irenka udzieliła mi konkretnego instruktażu ostrego cięcia i przyznaję, że limki stoją Dwa tygodnie temu po wichurze z ulewą po dwóch dniach wróciły do pionu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:54, 26 sie 2015

Do góry
część Polinka, zainspirowana twoim zdjęciem na pinteresie znalazłam się tutaj.. i powiem tyle jest CZADERSKO fajna ta rabatka z trawami, i ta konsekwencja gatunkowa. trzeba BYĆ konsekwentym w roślinkach w ogrodzie a efekt wtedy powala na kolana
Twoje trawy takie wypasione i mówisz że to sprawka tylko wody, no nie wiem chyba że masz jakąś zaczarowaną studzienkę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies