Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 14:06, 27 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewa, a co ty z tyloma grackami zrobisz???

Iwonko na rynek pójdę i będe sprzedawać
Ogródek Iwony 13:06, 27 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Koło ścianki zostaje tak jak jest, malepartusa posadzę cały rząd na tej nowej rabacie gdzie są hortensje, tej długiej, co robiłam na wiosnę.Teraz jest tam cały rząd gracków i wymienię na Malepartusa.

Aaaaaa... teraz rozumiem
Też myślałam o Malepartusie przy hortkach. Albo o Graizelli. Ale u mnie się nie zmieści na nowej rabacie. Chcę przy limelightach przy ciurkadełku za hortkami jednego w rogu.

Ewa, a co ty z tyloma grackami zrobisz???
A Malepartusa będziesz miała dość?
Rabata długa.
Ogródek Iwony 12:16, 27 wrz 2015

Do góry
Ściankę masz na betonowej płycie. Obok chcesz posadzić Malepartusa? Dobrze zrozumiałam ?
Teraz masz go z przodu przed płytą razem z kulkami. Będziesz tam coś dosadzać, czy zostawisz dojście?
Tam masz z przodu chyba rozplenicę Moundry?
Ogródek Iwony 11:32, 27 wrz 2015

Do góry
Aniaaa napisał(a)

Iwonko kosmosy czekoladowe nie mają dużych kwiatków,są delikatne ale kwiatków mają sporo i widać je Moje rosną przy rozplenicy z jeżówkami,ładnie mi przezimowały w gruncie,są zeszłoroczne.Mają ściółkę z kory i rosną w dość zacisznym miejscu

Aniu, fajnie, ze twoje kosmosy przezimowały. Łagodna zima była. One są chyba wrażliwe na mróz.
Z jeżówkami fajnie mogą wyglądać.
Ja jeszcze ich nie zapragnęłam. Za dużo miałam braków w ogrodzie, by myśleć o chciejstwach. Ale rabaty niemal zapełnione bazą, więc teraz będzie czas na smaczki
Ogródek Iwony 11:28, 27 wrz 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Rozplenice przed hortkami super będzie Pani zadowolona

Ola też potwierdza, ze dobrze zrobiłam
Dzięki
Ogródek Iwony 11:25, 27 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)

Natomiast zamienię trawy na tyłach tej rabaty, wysiedle gracki a dam Malepartusa, jestem zauroczona tą trawą.Jest baaaardzo wysoka, i pięknie kwitnie.
...

Ewa, Malepartus to następna trawka z pędzelkami, którą chcę mieć. Jest śliczna. I chyba bym chciała ją posadzić pod oknem kuchni, aby mi właziła jesienią w okno, jak mnie nie będzie w ogrodzie, niech ogród wchodzi do domu
Przesadź twoją, ładnie będzie falować na tyłach ścianki
A z przodu co posadzisz?
Ogródek Iwony 11:20, 27 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwona zobacz plan Lukiego, też ma rozplenice przed hortkami zaplanowane,bo wydaje mi się że trochę nie wierzysz w to połączenie.Zapewniam cię że jest fajne, parzę na nie co dnia i nie zmienię go.

Ewa, ty mi tu żadnych zdjęć nie usuwaj, wszyscy się zachwycają fotkami z twojego ogrodu.

Nie wiem, czy zauważyłaś, ale ja posadziłam na nowej rabacie hortensje, przed nimi rozplenicę i kocimiętkę. Przekonałam się zarówno pięknym widokiem twojej rabaty, jak i planem Łukasza właśnie Z tyłu koniecznie werbena. Zastanawiam się, że chyba dam w rozplenice jeżówki białe.
A hortensje będą niespodzianką. Są malutkie, bo z patyczków i nawet nie wiem, jaka odmiana. Dostałam kilka rodzajów patyków od jednej pani, te się ukorzeniły ładnie, na 100 % wszystkie to ta sama odmiana, hi, hi, mam nadzieję, ze będą ładne Jak nie, to wymienię

Ogródek Iwony 11:08, 27 wrz 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Śliczna ta rabatka Tak pięknie urosły Vanilla Fraise przez rok?

Ewuniu, Vanilki są niesamowite. Ładne krzaczki w zeszłym roku kupowałam, ale pierwszy rok był dla nich trudny. W tym roku odwdzięczyły mi się.
Pożarły nawet rozchodniki, którymi je podsadzałam. Przesunąć rozchodników nie mogę, bo tam jest już szambo. Muszę zostawić tylko Vanilki. Nawet jak się położą troszkę na szambo, to ładnie będą wyglądać.
rok temu - wrzesień 2014:

teraz - wrzesień 2015:
Ogródek Iwony 10:56, 27 wrz 2015

Do góry
Mirelko, ostatnio mszyce nawet w korzeniach znalazłam, jak roślinkę wykopywałam. Są chyba też takie, co w korzeniach siedzą. Toszka o tym w zeszłym roku pisała. Trzeba być czujnym. Nigdy nie wiadomo, skąd dziadostwo przylezie

Reniu, za chwilkę zobaczę, z czym masz problem

Ola i Michał - będziecie zadowoleni.
Ja się tylko zastanawiam, jak długo można się zachwycać tą jedną trawą?
Nie mogę jej wiecznie focić, a ciągle jest śliczna, ma coraz nowe kłoski. Te nowe maja kolor lekko śliwkowy, potem się wybielają

Olga, dziękuję.
Wczoraj jakby wszystkiego było mało, dostałam sms-a od córci. "To już mam po pracy, nie wiem, o której wrócę." Okazało się, że rękę włożyła nie tam, gdzie potrzeba (w rolki maszyny odbierającej szyby) i wylądowała w szpitalu na SOR-ze. Jakiś czas odpocznie w domu, dwa palce poharatane, na szczęście całe. Dziś musiałam ją nawet czesać, bo lewą ręką warkocza sobie nie umiała zrobić

Ewo, dziękuję za odwiedziny. Zapraszam częściej
Wczoraj na chwilkę zajrzałam do ciebie, muszę sobie twój ogród bliżej pooglądać.

Madżenko, miłe to, co piszesz.
Dziękuję, że wpadasz. Twoje spojrzenie na ogród jest dla mnie ważne. Może kiedyś też będę miała tak wymuskane rabaty, jak twoje
Ranczo Edy 09:50, 27 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pooglądałam. Lubię jeżówki i róże kropelkowe.
Zdrœwka dla Lenki

Cieszę się Iwonko dziękujemy Lence już lepiej buziolki
Ogródek Iwony 09:50, 27 wrz 2015
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, byłam i napisałam. Piękne ujęcie mi wstawiłaś. Tylko one są takie malutkie w realu. Czy one w ogóle z daleka są widoczne? Kosmosy czekoladowe?

Iwonko kosmosy czekoladowe nie mają dużych kwiatków,są delikatne ale kwiatków mają sporo i widać je Moje rosną przy rozplenicy z jeżówkami,ładnie mi przezimowały w gruncie,są zeszłoroczne.Mają ściółkę z kory i rosną w dość zacisznym miejscu
Ogródek Iwony 09:08, 27 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Śliczna ta rabatka Tak pięknie urosły Vanilla Fraise przez rok?
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 08:42, 27 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Michał, czy będziesz sadził jakieś cebule?

Tak Iwonko, Krokusy już są w ziemi, Będą jeszcze tulipany w białych donicach
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 06:39, 27 wrz 2015

Do góry
Michał, czy będziesz sadził jakieś cebule?
Ogród pod trzema dębami 06:34, 27 wrz 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Wiecie co. Tylko tutaj człowiek jest entuzjastycznie przyjmowany, jak pisze, że ma do posadzenia ponad tysiąc cebul.
Moja rodzina i znajomi patrzą na mnie, jak na świra.

O matko. Będzie wiosną pięknie.
To ja chyba nie będę wiosny focić, bo liczbą nie dorównam. Szczerze, to nawet nie liczyłam cebul. Ale takiej ilości nie udało mi się zebrać.
Ranczo Edy 01:10, 27 wrz 2015

Do góry
Pooglądałam. Lubię jeżówki i róże kropelkowe.
Zdrœwka dla Lenki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 01:03, 27 wrz 2015

Do góry
Pięknie. Nie wiem co powiedzieć.
Masz sporą ilość traw. Uwielbiam je u Ciebie i u mnie. I twoje kostki wokół drzew.
A najbardziej twoją kwadratową. Dziękuję za sliczne fotki.
Ranczo Edy 23:25, 26 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, pozdrowienia weekendowe zostawiam. Co z jabłuszek będziesz robić?

Odpozdrawiam również Iwonko Zaraz zaprezentuję może się spodoba
Życie w wiejskim ogrodzie 23:07, 26 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jeżówki też pożarła.

Głodomorra jedna
W Kruklandii 22:34, 26 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Juzia, pięknie masz. Wszystko świeżutkie, kolory super.
Powinnaś być dumna ze swego dzieła.

Pan się jeszcze nie odezwał.

Czasem jestem dumna
Dzięki

Myślę, że się odezwie....a może jestem naiwna?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies