Mój nowy nabytek, nareszcie nie będzie mnie już denerwowało to puste pole przed domem (mój mąż już się boi, że skończy się na całkowitej eliminacji trawnika A ja już oczami wyobraźni widzę jakieś nasadzenia pod drzewkiem, haha
Potrzebuję pomysłu na ten kawałek. Kupiłam dwie pęcherznice Red Baron, dziś dokupię jeszcze dwie i zrobię z niej żywopłot (piszą że sadzić na żywopłot co 70cm). Zastanawiam się tylko co posadzić pod nią. To będzie miejsce dość zacienione no i w przejściu więc nie chcę by wyłaziło za mocno na ścieżkę. Krawężnik będzie zlikwidowany i sypniemy kamień tak jak przy podjeździe. Błagam o podpowiedzi.
Uprzedzając pytania, za klonami globosum są berberysy.
Na początek trzeba było zapłacić za wstęp (5 Euro) w małym domku florystycznym z pięknymi kompozycjami.
Potem weszłyśmy aleją miskantów do ogrodu żwirowego. Alejki nie sfotografowałam, bo musiałam trzymać parasol i chronić aparat przed mokrymi olbrzymimi miskantami
Witajcie. Po zdjęciu basenu z ziemi mój psiak zaczął wyciągać takie stwory. Orientujecie się może co z tego wyrośnie? Mój trawnik to na razie łąka, ale w przyszłym roku chciałbym już zakładać, a jeśli to coś jest szkodliwe dla trawki, to chciałbym się tego pozbyć.
Przezimowal w altanie bez problemu i ładnie wystartował na wiosne. Po czym w lipcu zaczął się koszmarnie wykladac. Dodam, że gnojowki nie dostał ani kropli
Chcąc nie chcac, musiałam wbić palili i związać Gracilimusy.
Zastanawiam się czy wpływ na rozkładanie ma tylko miejsce, czyli całkowity cien, czy coś jeszcze może być przyczyna?
Witam,
nie podobna mi się rabata, którą mam przed domem, ta po prawej stronie od schodów. Jest to nieduża skarpa, stok południowy, gdzie cały dzień jest słońce. Chciałam ją trochę "podnieść", jednak zupełnie nie mam pojęcia co tam mogę dodać. Jest tam okropny twulec, którego chcę się pozbyć. Będę wdzięczna za radę.