Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród pod trzema dębami 23:30, 23 maj 2015

Do góry
Wszystko piękne, nie tylko osie...
A na pomidorach to ja mam tylko 4 kwiatki...
"W kolorze blue" 23:27, 23 maj 2015

Do góry
Zatem będziemy robic sobie SPA ogrodowiskowe u Ciebie
Rododendronowy ogród II. 23:25, 23 maj 2015

Do góry
Piekny ogrod, wspaniali goście, cudowna atmosfera, ktorej nawet pogoda nie popsuła.
Pozdrawiam wspaniala Gospodynie i przesympatycznych gości
A na Dolnym Slasku bez opadów.....

Ps. Anita nowy wizerunek i rozmiar świetny !!!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:08, 23 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)
ja nie sypię już maja wyrok ( w zawieszniu-do pierwszego słonecznego dnia)

Bylam przkonana ze musza miec mokro i zyzna glebe. Ale te moje jakos tego nie potwierdzja. Twoim chyba jest za sucho... Moje w suchych miejscach umierały...

Zmykam zobaczyć czy sa zdjecia u Bogdzi, bo mi zaraz tablet M wyrwie ... Mamay tylko jednego na wyjazdy z internetem.., a tesciowie wi-fi nie posiadają...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:07, 23 maj 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Widzę ze nie tylko ja mam swojego Frosted dość. Moje niby wielkie ale jakieś takie suche i nieporządnie - od spodu zielone a z wierzchu nieciekawe. Czego im trzeba by wyglądały na żywe?

Wlasnie nie wiem, bo mam 5 szt ktore juz zdązylam ze dwa razy rozmnożyć, przesadzic i sa cudowne. Rosna w glinie, na palacym sloncu, ciagle zraszacze po nich woda leja....
A te brzudkie od poczatku sobie w tym miejscu nie radza...podleje je florovitem i zobaczymy. Na pewno wiecej ich nie bede strzyc wiosna... Tylko leciutko
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:05, 23 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)

u mnie wręcze przeciwnie rosnie, w donicy przy rzoplenicach-wcale nie podlewam tyle to deszcz spadnie.

i na słonecznym stanowisku jest.

I bądż tu czlowieku mądry.... Sypne im nawozu i niech walcza.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:04, 23 maj 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

A ja mam przetaczniki 'Royal candles' kupione w O. W ubiegłym roku i one maj właśnie 20/30 cm. Widziałam je dzis nawet w jednej szkółce. Ja dzis pierwszy raz kupiłam pelargonie angielskie białe.

Pelaski biale klasyczne sa piekne!
Zobaczymy jak te przetaczniki będa się sprawowac.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:02, 23 maj 2015

Do góry
Jolka, Karabela, Juzia, Milerella Asisko pozdrawiam bardzo serdecznie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:01, 23 maj 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Marzenko patrząc na te Twoje upchane rabaty stwierdzam że jesteś mistrzynią w tym .
Nie dość że wepchasz wszystko tam gdzie chcesz ,to jeszcze robisz to w taki sposób jak by to tak właśnie miało być .
Ja tej sztuki nie posiadam ,jak już upycham to z zasady nic do siebie nie pasuje

Ewo na poczatku drogi ogrodwej zawsze tak jest. Sadzimy i ciagle cos nam sie nie podoba. Z czasem tworzymy swoj własny styl ogrodowy. U Ciebie też tak będzie. Ja dłubie w ogrodku od 12 lat i dopiero dzieki O moge powiedzieć, ze ogród zaczyna mi sie podobać i coraz mniej rewolucji robie. Ale dzisiaj z łopata znów biegalam

Daj czas ogrodowi, niech troszke podrosnie. W 2-3 roku staje sie ładny i dojrzaly i zacznie ci się coraz bardziej podobac. Spójrz na swoja pierwsza rabatę jak po roku juz pieknie wyglada.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:56, 23 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)
jak dla mnie to jednak donice z bukszpanem i biała pelasia-sliczne

u mnie też Frosted maskrycznie wygląda, wkurzać mnei zaczął juz. chyba zmianie mu miejsce

Napisz w jakim miejscu u Ciebie rosnie. Moze zidentyfikujemy przyczyne. U mnie chyba ma za mokro
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:55, 23 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Z tulipanami czy bez, w kwietniu czy w lipcu, mnie Twój ogród nie przestanie zachwycać. Ciekaw jestem czy z tej miernoty mojego Williama, który przyszedł z Rosarium ma szanse wyrosnąć w przyszłym roku chociaż w połowie tak ładny krzew.

Mój tez był watly rok temu, mimo ze największy okaz w donicy w Rosarium zamwialam. W tym roku jest boski, Twoj tez taki będzie. Wszystkie moje pierwsze róze są z R i jestem nimi zachwycona, teraz testuje pozostale szkólki.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:54, 23 maj 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Jesteś niemożliwa z tą perfekcja Pięknie.

Liście tulipanów też wycięte?
A jak się ma Twój Baron Girod,mój się rozszalał,ma aż po 3 pączki na jednym pędzie.

Barona nie mogalam dzisiaj w gąszczu zidentyfikowac. Podejrzewam go o dwa najgrubsze i najciemniejsze paki. Jutro odszukam mój misterny plan nasadzen i opiszę sobie tabliczki, bo się w moich rozycach polapać nie moge . A przeciez nie przejda zdjęcia bez opisów.... Oj jak mi sie latwo zylo bez forum... Nie przejmowałam sie nazwami... Wystarczyło że bylo ladne... A teraz musze sypac nazwami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:51, 23 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Pięknie tulipany wycięłaś ?

Wszystkie!!, nie moglam na nie patrzyc i deformowaly mi trawy.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:49, 23 maj 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Ja chyba te miniaturowe przetaczniki kupiłam, miałam nadzieję, że w kolejnych latach będą wyższe.
Donice, tyły i przody zachwycają, jak zwykle. Też chodzę dookoła pelargonii angielskich, chyba je zakupię. na razie nie mam serca bratków drobnych wywalać, pięknie wyglądają nadal.

Angielskie trudno w tym roku kupic, nie wiem o co chodzi? Mam jeszcze je wieeelkiej bialej donicy, ale na razie w przechowlaniku stoja i czekają aż carex ice dance sie pozbiera

Odkryłam na nowo pelargonie kilka lata temu... Nie kupiję jednka juz w necie, bo lrzezyłam olbrzymie rozczarowanie...

Co do przetacznikow to wlasnie takich malych szukalam. Mam christa i zwykle i te potwory u mnie rok temu mialy 1,2 m!!!!
I musialam je przesadzać...

Bratki wsadziłam do ziemi pod trawki bo mi je strasznie przypalalo i z purpurowych robily sie rude... Teraz pieknie odbiły i cesza moje oczy. Nie zamierzam ich wyciepac
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:45, 23 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ciekawa jestem jak się sprawdzą róze w tym gąszczu i takim towarzystwie. Pilnie bede obserwowała. Ktos wspomnial, że w połaczeniu z bukszpanami są podatne na grzyba. Sama u siebie tez obserwuję jak im będzie.

Limonkowa kompozycja absolutnie rewelacyjna. Piękne surfinie, nie widziałam takiego koloru.

Grzyb na pewno bedzie je atakowal, ale od czego Falcon rok temu bardzo pomogł moim rózycom. Jeszcze raz dziekuje Robaczkowi za polecenietego srodka.
Na tej rabacie jest tez mnistwo traw.... Jeszcze ich dobrze nie widac... Będzie gąszcz.... A jeszcze planuje kolejne stipy tam upchac. Wnerwiaja mnie miskanty sadzone jesienia, bo ciś marnie przyrastają

Limonkowe nasadzenie skopiowalam od Danusi, bodajże dwa lata temu miala cos takiego u siebie. Po prostu zakochałam się w ipomenie i carex elata. A surfinie z takimi oaskami w róznych odcieniach mizna u nas kupić.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:42, 23 maj 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Madżen, mowę mi odjęło... z zachwytu

Czekałam co tam w tym roku posadzisz w doniczkach i nie zawiodłam się - limonkowa najładniejsza

dziś przycięłam - w sumie pod wpływem impulsu - liście Gladiatorom - rabata od razu wygląda inaczej. Poprzesadzałam też większe samosiejki stipy pomiedzy - ale twoim nie dorównają

Bardzo mi sie podobaja tegoroczne stipy.
Ciecie liści czosnków dodaje im urody. Czy Twoja rabata czosnkowa mozę być jeszcze piekniejsza ?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:40, 23 maj 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Moje FC też mnie wnerwiają są w podobnym stanie jak Twoje,za to Amazonki super i dodam,że rosną na jednej rabacie,tz rosły bo FC juz na Amazony wymieniłam

Na amazonki poluje od ubiegłego roku i u nas ich nie ma... A orzez neta nie będe zamaiwac...
Byc moze jednak nadmiar wody,,,,
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:39, 23 maj 2015

Do góry
atena35 napisał(a)
Polatałam i po przodach i po tyłach
Wszędzie pięknie.

Dziwne co się dzieje z tymi carexami może organoleptycznie ? bardziej są suche, czy wiotkie ?
aż mi głupio coś sugerować u specjalistki

Byc moźe za wczesnie wiosna i za krótko je przycięłam. Ale rok temu też byly marne. Odbijają i liczę ze nabiorą urody. A jak nie zostanie tu tylko sesleria...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:37, 23 maj 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
O w mordę, jaki munstead wood mój jakiś niedorozwój.
Kupiłam wczesną wiosną golasy i mają dopiero kilka liści.
Ten zakup to inspirowany Twoją miłością do burgundu…

No cóż, będę u Ciebie oglądać moje w tym roku nie zakwitną.

Czemu już kostrzewy opitoliłaś?

tyły, boki, front, taras wszystko wow wow ...

Ewo wprowadziłam Cię w bład, munstead na tym zjęciu byla sadzona w czerwcu 2014 r. Pisząc tegoroczna miałam na mysli jej aktulną kondycje
sadzone 2 szt jesienia golasy maja może z 25 cm i kilka pakow...
Miejsko & sielsko 19:26, 23 maj 2015

Do góry
Liściory wywaliłam do bio , bo nie chciałam mieć ślizgaczy w kompostowniku.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies