Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podwórkowa rehabilitacja 13:00, 30 cze 2020

Do góry
ryska napisał(a)

Reniu, co to za cudne niebieskości i róże z królową? kolor obłędny
W Kruklandii 12:54, 30 cze 2020

Do góry
Dziabam pomalutku
Znowu na wsi 12:43, 30 cze 2020

Do góry
Joku napisał(a)
Bodziszek wspaniały - krótkotrwałe piękno

A mówią,że to jedna z najdłużej kwitnących roślin Może to zależy od odmiany?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:39, 30 cze 2020

Do góry
Mgduska napisał(a)

Właśnie o tą!
Bo wg mnie ona kwiat ma łudząco podobny do Pashminy, dlatego pytam o resztę krzaczka. Eden ma wg mnie kwiat bardziej okrągły i więcej różu.

Poczekaj pogrzebię u dwóch Agnieszek za fotkami 100 % Edenki i porównamy z moją
Abiko

Agapant
ta po lewej pnąca

Moja

Pashmina moim zdaniem ma inna budowę kwiatu i inaczej go otwiera( nie mam, ale w necie pooglądałam)
Ogród do odnowy 12:32, 30 cze 2020

Do góry
Podważałam jakiegoś chwasta i na wierzch wyskoczyły ślimacze jajeczka

Rabaty z trawami w odcieniach zieleni 12:21, 30 cze 2020

Do góry
Z jedną rabatą już się uporaliśmy teraz kolej na trójkąt przy blaszaku trochę info mam wstępny plan żeby "odpatrzyć" ja od polinki rabata miskanty ML Red Barony, i ID tylko...naczytałam się na forum, że dużo osób rezygnuje z ID.
Jakie macie opinie o tej trawie i czym mogłabym ją zastąpić?
Chciałabym w tej części utrzymać kolory jasnej zieleni z czerwonym dalej łączy się z beberysem erecta i mozg Jeżeli chodzi o blaszak będzie zakryty deskami także będzie od tej strony blacha będzie mało widoczna
Za drzwiami do ogrodu... 12:15, 30 cze 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Aniu, piękny ogród, tajemnicze zakątki. Bardzo mi się taki klimat w ogrodzie podoba. A róże pięknie kwitną, oj kwitną. Oby jak najdłużej.

Uwielbiam ten czas w swoim ogrodzie, gdy teraz tyle kwitnień. Kolory i zapachy...mogłabym nie wychodzić z ogrodu...
Basiu, może Ty też pokusisz się wybrać w moje strony, by zobaczyć go na żywo? Jest trochę odmienny od Twojego-bardziej eleganckiego, stonowanego. Mój teraz kipi kwieciem i śmieci wszelkiego rodzaju płatkami Choć są też miejsca spokojniejsze w odbiorze
Moja "przyziemna" :) pasja 11:59, 30 cze 2020

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Incrediball

Jak daleko od sebe máte prosím zasazené ty hortenzie Incrediball? A kolik zaberou místa-jak jsou široké? Moc děkuji
Za drzwiami do ogrodu... 11:14, 30 cze 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Aniu, a możesz zebrać jeszcze nasionka z tej twojej ostróżki ??
Nie mam takiej. Jest piękna

No i te twoje cudne maczki

Aniu, zaznaczę i zbiorę Maczki też!
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 11:12, 30 cze 2020

Do góry
A może wystarczy zrobić jedną rabatę wzdłuż ścieżki?
Zrobić większy łuk przy tej tarasowej rabacie żeby nawiązać do łuku pod drzewem?
Ogród bez reguł 11:09, 30 cze 2020

Do góry
Ten rok z pewnością będzie pełen dziwów. Przykład pierwszy z brzegu. Zdjęcie robione 28.06.2020

Zaczyna kwitnąć miskant Adagio...
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:09, 30 cze 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

A aaa, ale tej to się na pewno nie da nazwać białą różą
Edenka jest delikatnie różowa w środku, a z zewnątrz kremowa z odcieniem zielonkawego

Właśnie o tą!
Bo wg mnie ona kwiat ma łudząco podobny do Pashminy, dlatego pytam o resztę krzaczka. Eden ma wg mnie kwiat bardziej okrągły i więcej różu.
Ogród bez reguł 11:08, 30 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

pięne to zestawienie
i dopiero zauważyłam ze u Ciebie pysznogłówki kwitną!
Za drzwiami do ogrodu... 11:07, 30 cze 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Aniu, już byłam na lubelszczyźnie, a konkretnie w ogrodzie Gosi (Ogród do kapitalnego remontu). Co nie znaczy, że już nie przyjadę Gdy będę się wybierać, dam znać. Bardzo chciałabym zobaczyć Twój ogród na żywo

Koniecznie się odezwij gdy będziesz w pobliżu, albo po prostu zaplanuj specjalny wyjazd My się szybko zorganizujemy. Dawno byłaś u Gosi?

Gardina:
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:01, 30 cze 2020

Do góry
admete napisał(a)
A teraz moja mała obserwacja

mam dwie hortensje z wielkimi białymi kwiatami

zwykła anabell i incrediball

ta przed domem przy furtce to incrediball i ona po dużych opadach stoi prosto, prawie się nie pokłada

Jaký je to druh hortenzie prosím? Je to Incrediball? Jak daleko od sebe je máte zasazené a kolik zaberou místa? moc děkuji
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:00, 30 cze 2020

Do góry
Mgduska napisał(a)

Chodziło mi o tą, którą podejrzewano o bycie Edenem

A aaa, ale tej to się na pewno nie da nazwać białą różą
Edenka jest delikatnie różowa w środku, a z zewnątrz kremowa z odcieniem zielonkawego

Niby ogródek pszczółki Majki 11:00, 30 cze 2020

Do góry
A tu moja kicia ogrodniczka

I nowa rabata z innej strony

Pusto jakoś, a już bym chciała mieć busz
muszę koniecznie korę też kupić, może nabierze to jakiegoś wyrazu
Za drzwiami do ogrodu... 10:59, 30 cze 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Jakie cudowne spotkanie Widać, że wszyscy się bardzo dobrze bawili.

Ogród wspaniały, śliczne zdjęcia.

Ewuś dzięki Waszej pomocy w planowaniu mogłam ruszyć z miejsca i potem zająć się już tylko dosadzaniem
Teraz przyglądam się co jak i gdzie daje radę, w jakich kompozycjach mi się podoba i przesadzam Ale pozwalam też na samowolkę siejącym się i rozłażącym roślinom...na razie!..., może kiedyś to okiełznam!?
Czubajkowy Ogród 10:58, 30 cze 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Dorotko, cieszę się, że wróciłaś tu ze swoim letnim ogrodem w ferworze różnych życiowych spraw. I jak miło że mnie odwiedziłaś, choć wirtualnie Mnie też ostatnio życia wykorzystuje na maksa. I choć czasem wrzucę fotki,to na pogaduszki brak czasu. Często zwyczajnie zasypiam nad laptopem, gdy próbuję późno nadrobić zaległości forumowe i zapewniam że to nie z nudów.
Brakowało mi Twojego białego domku i jego otoczenia Ale się wszystko zagęściło, niedługo domek będzie mało widoczny
Twoja tarczownica olbrzymia. Moją muszę przesadzić, bo już kolejny rok ma zaledwie dwa liście i jeszcze nie kwitła. Ma po prostu za ciasno
Pięknie masz i tak naturalnie Siałaś jakieś warzywka?

Witaj, Aniu Dziękuję za ciepłe przyjęcie po powrocie
Oj, tak, masz rację, domku już prawie nie widać Patrzyłam wczoraj na zdjęcia z 2017 roku - byłam zaskoczona, że w tak krótkim czasie zaszła tak duża zmiana! I wcale nie jestem pewna, czy na lepsze. Wiele roślin powinnam teraz przeprowadzić, bo znalazły się nagle w cieniu i nie chcą kwitnąć lub kwitną słabo, ale niestety nie mogę się nimi zająć. Zawsze marzyłam o ogrodzie z dużymi sferami półcienia i tak się stopniowo staje, ale po latach pracy "na patelni" muszę się do tego przyzwyczaić Moja tarczownica radzi sobie dobrze, rozpycha się i dominuje inne rośliny, może dlatego że posadziłam ją u wylotu rynny?
O warzywniku marzyłam całą zimę, ale zupełnie mi się w tym roku nie darzy, od początku nic nie chciało rosnąć, ani w domu na parapecie, ani na działce. Może napiszę o tym innym razem.
Czytałam, wspominałaś o opiece na wnukami i rodzicami - rozumiem więc, jak bardzo możesz być zmęczona. Tym bardziej doceniam i dziękuję za odwiedziny Pozdrawiam serdecznie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies