Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:18, 24 kwi 2014

Do góry
własnie tak bym nie chciała żeby dały taką 'ścianę'. Lepiej żeby była przestrzeń miedzy nimi, oddech.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:58, 24 kwi 2014

Do góry
2 obok siebie mniej więcej z 25- 30 cm odległością. Taki stożek zajmie ok 60-70cm, tak go sobie wyobrażam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:47, 24 kwi 2014

Do góry
tak Aga tak mniej więcej, tylko w 1 linii w stosunku do ściany. Bo 3 się nie zmieszczą chyba?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:46, 24 kwi 2014

Do góry
a jakiego białego Ewo? Byleby był biały?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:31, 24 kwi 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Marto-Magnolio, ratuj! Plan się sypnął. Co tu teraz przestawić, zeby było dobrze?

Nie ma już 3 szt. Ga. Chyba Leonardo (Le) bardziej przesunę w prawo, co? Tylko wszytskie trzy w kupce czy je rozstrzelić?

Przesuwałaś już coś z róz?
Jesli dodajemy nieduże pnące na obeliskach, to może jeden dać tam gdzie trzeci , taki oddzielnyGA a drugi w miejsca Ge, też odsunietego od pozostałych. Kosztem kosówki obok moga być tam nawet 2 obeliski. Zaraz obok jest ściana domu, prawda? Byłyby więc takimi wyższymi punktami na tyłach, miałyby tło ściany. Dobrze myślę?
Ogród ogrodniczki 08:36, 24 kwi 2014

Do góry
Dziękuję za przypomnienie o spotkaniu.
Magnolia wszystkim się podoba. To odmiana "Lennei",niezbyt wczesna ale pewna.
Kolor i kształt kwiatów mój.
Jeśli chodzi o przedogródek to ja długo nie miałam na niego pomysłu.
Tak na prawdę to dopiero w tym roku wiem czego chcę.
W poprzednich latach wciąż się to zmieniało i dlatego mam taki bigos jaki mam.
Gdybym to teraz planowała,zrobiłabym całkiem inaczej ale cóż...rośliny już sa tak duże że przesadzać nie ma co. Muszę to przyjąć i jakoś ogarnąć. Na szczęście się da. Jeśli byś chciała Agatko w tej sprawie jakiejś pomocy możemy coś razem uradzić.

W sprawie wiąza "Camperdownii" nie jestem specjalistką.
Ja raczej nikomu go nie polecam bo choruje i lubi zamierać.
Też myślałam go posadzić u siebie ale zaniechałam tej myśli.
Dlatego niestety nie doradzę ci w pełni.
Buziaki.
A miało być tak pięknie.... 23:47, 23 kwi 2014

Do góry
O, kochana, jak Magnolia poleciła... to ja też chcę mieć.

Bo Marta poleca naprawdę świetne rośliny.

Jak pilnujesz?
A miało być tak pięknie.... 23:41, 23 kwi 2014

Do góry
Dzwonki posadziłam tamtej wiosny,maleńkie sadzoneczki,kwitły słabo wtedy, nie pamiętam jak dlugo.
Teraz zrobiły się ogromne kępy z dużą ilością pączków,mają kwitnąc długo z opisu
Magnolia mi je poleciła,tylko ostrzegła,że jak je slimaki dopadną to wyzrą wszystko, więc pilnuję
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:41, 23 kwi 2014

Do góry
Dzban z żagwinową rzeczką będzie miodzio jak w kamiennym kręgu
Magnolia przepiękna ...ale stokrotki wymiatają
ściskam
Ogródek Anity 22:40, 23 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Anitko slicznie u ciebie, a te rózowe naprawde ładne, Irenka ma rację ale powalcz z dostawca przecież z ziemi ci nie każe wykopywac i zwracać......chyba....!? A może da jakis gratis w zamian za pomyłkę....

Dzieki za fotki mojej "chrześnicy"
Moja magnolia po dzisiejszej burzy starciła wszystkie kwiaty a tulipany......szkoda gadac, grad spustoszenie zrobił wśród tych rozwiniętych, takie wiatraki-roztrzepańce z nich zostały..........wrzuciłam foty u siebie po burzy.
A u ciebie nie narozrabiało w ogrodzie ? blisko ode mnie jestes przecież..........

A i jeszcze mam pytanie co to jest to co kwitnie na czerwono obok szafirków na której z dzisiejszych
fotek ?

O burzy napisałam u ciebie....a to co kwitnie na czerwońo to chyba rh miniaturki jakieś-nie wiem, bo to z ery przedogrodowiskowej....Bożenka sie wypowie jak przyjedziecie do mnie na pokaz róż!
Ogród cioci 22:38, 23 kwi 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
skalnice cudne, magnolia kwitnie, reklamacja prawie załatwiona, o kąciku winkowym nie wspomnę
wiosna na całego , buziaki

Eluś wiosna, wiosna
Ogródek Anity 22:35, 23 kwi 2014

Do góry
Anitko slicznie u ciebie, a te rózowe naprawde ładne, Irenka ma rację ale powalcz z dostawca przecież z ziemi ci nie każe wykopywac i zwracać......chyba....!? A może da jakis gratis w zamian za pomyłkę....

Dzieki za fotki mojej "chrześnicy"
Moja magnolia po dzisiejszej burzy starciła wszystkie kwiaty a tulipany......szkoda gadac, grad spustoszenie zrobił wśród tych rozwiniętych, takie wiatraki-roztrzepańce z nich zostały..........wrzuciłam foty u siebie po burzy.
A u ciebie nie narozrabiało w ogrodzie ? blisko ode mnie jestes przecież..........

A i jeszcze mam pytanie co to jest to co kwitnie na czerwono obok szafirków na której z dzisiejszych fotek ?
Ogród cioci 22:21, 23 kwi 2014

Do góry
skalnice cudne, magnolia kwitnie, reklamacja prawie załatwiona, o kąciku winkowym nie wspomnę
wiosna na całego , buziaki
Ogród cioci 22:09, 23 kwi 2014

Do góry
No i udało się z reklamacją
Ja po moj]ej reklamacji cisów nie dostałam żadnej odpowiedzi...ale cisy wygląda, że będą żyć
[
Magnolia piękna a obrazek cudny
W kamiennym kręgu od początku 21:42, 23 kwi 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Moja magnolia

Uwielbiam te kwiaty, moge na nie patrzeć bez końca, jak tam na budowie

Pozdrawiam poświątecznie
Słoneczny ogród słonecznej safikey 21:31, 23 kwi 2014

Do góry
Magnolia ma piękne pąki. Widzę, że jej dobrze. Moja posadzona 3 lata temu nie chce zakwitnąć. Pięknie Twoje roślinki zaczynają się budzić. Nie mogę się doczekać jak Twoja rabat przy domu eksploduje.
W kamiennym kręgu od początku 21:00, 23 kwi 2014

Do góry
Moja magnolia

Ogród cioci 20:09, 23 kwi 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
O, a ja dziś Gosiu dokupiłam jeszcze dwie skalnice Mnie też urzekły, są takie subtelne, delikatne Widzę, że magnolia postanowiła zakwitnąć Moja już śmieci Ależ te twoje tulipki przepiękne, jest na czym oko zawiesić. A ja posadziłam parę na krzyż, ale to był debiut, na jesień się poprawię Pozdrawiam

Kasiu tulipanki kocham bardzo Sadziłam przez parę lat więc tyle się uzbierało
Ogród cioci 20:06, 23 kwi 2014

Do góry
O, a ja dziś Gosiu dokupiłam jeszcze dwie skalnice Mnie też urzekły, są takie subtelne, delikatne Widzę, że magnolia postanowiła zakwitnąć Moja już śmieci Ależ te twoje tulipki przepiękne, jest na czym oko zawiesić. A ja posadziłam parę na krzyż, ale to był debiut, na jesień się poprawię Pozdrawiam
Makowo na Kociewiu 19:31, 23 kwi 2014

Do góry
dzisiejsza magnolia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies