Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogródek Iwony 14:26, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
O będzie ściana wodna! Super wiadomość
Iwonko idziecie w tym roku jak burza z pracami w ogrodzie! Teraz wakacje to aż strach się bać co przez dwa miesiące znów nowego pojawi się u Ciebie

Moje Barony chyba wyższe i bardziej wybarwione ale ciężko określić ze zdjęcia. Niestety teraz podczas upałów zasychają im końcówki mimo obfitego podlewania...

Polinko, na ten rok skarbonka opróżniona, a na wakacjach ogrodowych będziemy siedzieć na tarasie i wąchać kwiatki
A jak już d... będzie mnie boleć od siedzenia (U Sebka czytałam, ze na huśtawce wysiedział dwie minuty aż, ale mój M przytrzyma mnie dłużej - znam go ) to wezmę się za pielenie, a wieczorem podlewanie ogrodu - czas zleci. Jakby co, zamelduję o zmianach
Baronami się martwiłam, ale dziś patrzę, ze wydłużają łebki. Czyli już się ukorzeniły, teraz pójdą w górę
Te upały wykończyły nie jedna roślinkę ... w nogach woda, a listki wysuszone, nie ma co się dziwić, ze końce zaschły. U mnie żurawka citronella się przypaliła miejscami.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:21, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć!!! Pewnie jeszcze urlopujesz i przekręcasz się na drugi bok...

Tak dokładnie robilam bo na jednym boku leżąc bylo za gorąco
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:56, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
U Ciebie trawnik schnie, u mnie trawy...gracki w ogrodzie mają suche końcówki, w donicach wniosłam do garażu bo jeszcze trochę i by poschły całe mimo podlewania dwa razy dziennie...dzielenie chyba dopiero we wrześniu

Ratuj gracki u mnie ML mają gdzieniegdzie suche końcówki.
Gracki jakoś się trzymają, może dlatego, że maleństwa
Ogród Mirelli 10:03, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

A jaka była pierwotna koncepcja?

Paulinka pierwotna koncepcja na stronie tam gdzie trawa w rzędach 3 ostatnie zdjęcia strona 175 - zobacz i oceń

Stoję nad tą rabatą i jedna linia nie chce wyjść za dużo już tam iglaków
A może rzędy poziomo hmmmm muszę zobaczyć jak by to było?
Typografia ogrodu 09:38, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Ha,ha W tamtym roku na Walentynki dostałam drabinę I teraz mam swoją własną prywatną eM jak chce pożyczyć to jest krzyk

Jeśli taki prezent sprawił Ci przyjemność to czemu nie ja też często mam niestandardowe potrzeby
Ogród Mirelli 09:21, 06 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Tak jak radzisz to by było fajnie, tylko, że nie ma możliwości posadzenia w jednej lini przez całą rabatę, bo wszędzie coś rośnie, wymieszane, większe iglaki zakryją red barona. Wiesz to są pierwsze nasadzenia wszystkiego co się podobało i teraz próbuję to jakoś uratować wizualnie.

Czyli w 4 rzędach Ci nie pasuje, a pierwotna koncepcja też nie?

Ty byś widziała w rzędzie przez całą rabatę jeden przy drugim - dobrze zrozumiałam?

A jaka była pierwotna koncepcja?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:58, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Zazdroszczę deszczu...u nas pokropiło 5 min. o 6.30...

Marzen, przyjemnego i tak długo wyczekiwanego rycia w ogrodzie

Dzisiaj zaczęli mi ryć przedpłocie... Lawenda I kostrzewa juz wykopana... Graby może sie urataują.
Mam drugi dzień migrenę a lek na głowe mi sie skończył, receptę odbiorę dopiero jutro.... Tylko ogród jest w stanie mnie uratować.
Co do deszczu ani grama, ale jest pochmurno.... Więc mam nadzieje wytrzymac te zapowiadane 28 stopni, dom wietrzę z wczorajszego ukropie.....
Typografia ogrodu 08:47, 06 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

O to wielki. Mój ma dobre 3 metry (zdjęcie robione z drabiny) -prezent urodzinowy (tulipanowiec nie drabina) i najdroższe u mnie drzewo wiec musi sie prezentować

Ha,ha W tamtym roku na Walentynki dostałam drabinę I teraz mam swoją własną prywatną eM jak chce pożyczyć to jest krzyk
Mój ogród pod górkę... 08:43, 06 lip 2015

Do góry
Aż się dłużej zatrzymałam na fotce odkrywkowej! Masz więcej zdjęć z powstawania ogrodu?
Ogród Mirelli 08:42, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Mirelko, ML rozrosną się bardzo i nie ma co tu liczyć, że jakoś je opanujesz Na poczatku czyli pierwsze 3,4 lata będą powoli szły do góry ale ML z założenia jest wielkim miskantem

Ten Red Baron coś mi nie pasuje w takim ułożeniu...nie myślałaś aby posadzic go w jednym rzędzie przez całą długość rabaty? Wiem, że lubisz wszystko pod linijeczkę i dlatego myślę, że mogłabyś Red Barona wykorzystać właśnie do takiego równego nasadzenia. A może ML też posadzić z tyłu rabaty w jednym rzędzie i będzie dawał efekt ażurowego, jednakowego tła dla tych iglaczków?

Tak jak radzisz to by było fajnie, tylko, że nie ma możliwości posadzenia w jednej lini przez całą rabatę, bo wszędzie coś rośnie, wymieszane, większe iglaki zakryją red barona. Wiesz to są pierwsze nasadzenia wszystkiego co się podobało i teraz próbuję to jakoś uratować wizualnie.

Czyli w 4 rzędach Ci nie pasuje, a pierwotna koncepcja też nie?

Ty byś widziała w rzędzie przez całą rabatę jeden przy drugim - dobrze zrozumiałam?

Lawendowy zawrót głowy 08:39, 06 lip 2015

Do góry
Przychodzę z ochłodą U nas dzisiaj trochę odpoczynku od tego żaru
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:25, 06 lip 2015

Do góry
Co do Ciebie zaglądam to zachwycam się zielonym dywanem

Gnojówką z pokrzyw podlewam cały ogród co dwa tygodnie.
Ogródek Iwony 08:18, 06 lip 2015

Do góry
O będzie ściana wodna! Super wiadomość
Iwonko idziecie w tym roku jak burza z pracami w ogrodzie! Teraz wakacje to aż strach się bać co przez dwa miesiące znów nowego pojawi się u Ciebie

Moje Barony chyba wyższe i bardziej wybarwione ale ciężko określić ze zdjęcia. Niestety teraz podaczas upałów zasychają im końcówki mimo obfitego podlewania...
W Kruklandii 08:07, 06 lip 2015

Do góry
Wstawaj Smutno tak samej od rana...
Moja codzienność - ogród Oli 08:03, 06 lip 2015

Do góry
Co z tym ogródeczkiem począć 08:01, 06 lip 2015

Do góry
O kurczaki, to masz problem! Sama nie wiem na co bym się zdecydowała

Buka czerwonego mam jednego i przez cały zeszły sezon walczyłam ze zdobniczką, dopiero jak na wiosnę dostał eksmisję do psiaka to odżył...graby kocham więc tutaj nie będę obiektywna

No to pomogłam
Ogród Mirelli 07:54, 06 lip 2015

Do góry
Mirelko, ML rozrosną się bardzo i nie ma co tu liczyć, że jakoś je opanujesz Na poczatku czyli pierwsze 3,4 lata będą powoli szły do góry ale ML z założenia jest wielkim miskantem

Ten Red Baron coś mi nie pasuje w takim ułożeniu...nie myślałaś aby posadzic go w jednym rzędzie przez całą długość rabaty? Wiem, że lubisz wszystko pod linijeczkę i dlatego myślę, że mogłabyś Red Barona wykorzystać właśnie do takiego równego nasadzenia. A może ML też posadzić z tyłu rabaty w jednym rzędzie i będzie dawał efekt ażurowego, jednakowego tła dla tych iglaczków?

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 07:25, 06 lip 2015

Do góry
U Ciebie trawnik schnie, u mnie trawy...gracki w ogrodzie mają suche końcówki, w donicach wniosłam do garażu bo jeszcze trochę i by poschły całe mimo podlewania dwa razy dziennie...dzielenie chyba dopiero we wrześniu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:20, 06 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Madzenko burza z piorunami o której pisałaś dotarła do mnie w nocy. Sporo popadało i na rabatach mokro U Ciebie też padało?
Miłego dnia

Zazdroszczę deszczu...u nas pokropiło 5 min. o 6.30...

Marzen, przyjemnego i tak długo wyczekiwanego rycia w ogrodzie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:09, 06 lip 2015

Do góry
Cześć!!! Pewnie jeszcze urlopujesz i przekręcasz się na drugi bok...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies