Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 06:43, 04 maj 2015

Do góry
Czekam cierpliwie na koncepcje roślinną na froncie. Nigdzie mi się nie spieszy
Miejsko & sielsko 06:39, 04 maj 2015

Do góry
Piekne połączeni Queen i Angelique
Ja różowi i purpurea chyba bedę wierna w ogrodzie jeszcze kilka lat. Za kazdym razem mnie to połączenie zachwyca
Moja codzienność - ogród Oli 06:37, 04 maj 2015

Do góry
Chyba nic bym nie robiła gdybym była w Twoim ogrodzie, stałabym i bym się GAPIŁA
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 05:24, 04 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Z wyjazdu wróciłam, ale ważniejsze od wrzucenia w swoim wątku zaległych fotek z Barcelony były kominki u Was.
Jak Ty ogarniasz czytanie forum???

Jeśli chcesz wykopywać cebule w celu grupowania, to oczywiście Twoja decyzja, ale moim zdaniem taki układ, jaki masz jest doskonały. Poza tym... w zeszłym roku każdy tulipan miał u mnie kokardkę i zgodnie z kolorem wykopywałam, dzieliłam i dzisiaj wiem, że mimo tego queeny są znacznie niższe od pierwszego sezonu. Wysokie i w rozmnożonej ilości mam wyłącznie tulipany kupowane w moim CO, tuż po otwarciu oryginalnych kartonów. Dzięki temu kolory są takie, jak na opakowaniach, a jakość cebul znacznie lepsza od dyskontowych. No ale... były droższe...

Cudny, wiosenny busz, Marzenko. Wcale się nie dziwię, że siedzisz i podziwiasz. Wiesz, na czym ja się łapię? Na tym, że w moim ogrodzie staję w miejscu i... gapię się. Tak po prostu się gapię. I jestem zachwycona

Reasumując zostaję przy misz-masz tulipanowym
Najważniejsze w tym naszym ogrodniczkowanie jest znalezienie czasu na GAPIENIE się!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 05:18, 04 maj 2015

Do góry
Bogdziu, Kitek, Mateusz, Małgosik, Ewkakonewka, Pamajo, Jazy chętnie bym wzięła z tydzień urlopu aby pocieszyć sie ogrodem
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:29, 03 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ja już nie wiem co napisać, żeby wyrazić swoje ochy i achy na ogród. Jest cudownie, a kolorystyka tulipków mnie zachwyca. Nie mogę się doczekać tych róż u Ciebie, a teraz również piwonii

No i jak Renia pisała, znak może zniknąć

Łuki róże w róznym stanie.... Bacznie je obserwuję.... Z ubiegłorocznych nabytków część moze rozczarować, natomiast sadozne w 2013 i latem 2014 zapowiadaja sie dobrze, gorzej z tymi jesiennymi i wiosennymi nasadzeniami.
Piwonie miłe mnie zaskoczyły, oby mroz ich nie zniszczył....

Dzięki za wykadrowane znaku
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:26, 03 maj 2015

Do góry
alinak napisał(a)
na mszyce to promanal nie pomoże to sezonowe draństwo i załatwić trzeba stanowczo .
Ładnie Marzen u ciebie ...teraz tylko leżenieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Ale ja nie mam mszyc bo stosowałam Promanal zwykle w maju było nimi juz wszystko oblepione od kalin po roze. Zobaczymy jak będzie w tym roku.
Na mszyce wszelkiej maści, w tym zdobniczkę bukową wypróbowałam Kohinor/confidor. Nie smakowały im potem roslinki. Nic innego zwłaszcza na zdobniczke nie pomagało, wracała jak bumerang...

Leże Alinko, leze
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:24, 03 maj 2015

Do góry
Rench napisał(a)

Aleś to wymuskała wszystko
Ten znak wykadruj i na pinteresta zapodaj fotkę

Jak lawenda zakwitnie to wtedy wykadruję W róg ogrodu przesadziłam moje dwa najwieksze miskanty silberfeder aby tego znaku z tarasu nie oglądać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:21, 03 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Poleżałabym z Tytuskiem na tym tarasie

Juzia dobrze nam było na tym tarasie dzisiaj. Zapraszam do wspólnego wypoczynku
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:20, 03 maj 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
u Ciebie roże miają pąki a u mnie mszyce (na szczęście tylko dwie-dwie róże) ale już je nakarmiłam a czego ty uzywasz na maszyce? Graby na przedpłociu wymiatają

Uzywałam Promanalu w lutym. Jesli sie pojawia to je załatwię Confidorem lub Kohinorem
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:52, 03 maj 2015

Do góry
A widać zdjęcie? Bo mi się nie wyświetla... coś mieli i mieli...

A widać. Ale krzywo posadzone jakbym w pomrocznosci jasnej sadziła... no cóż i tak przecież wykopią to wyrównam od sznurka jak Jagoda
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:48, 03 maj 2015

Do góry
I wczoraj skończone przedpłocie. Teraz czekam na kwitnienie lawendy za płotem skoro w ogrodzie ma za mokro....
I niech mi robotnicy przyjadą z kopara kopać wodę to pogonię!!! Trzy tygodnie czekałam i nerwa miałam. Jak znam życie to jutro zaczną kopać....

Przy okazji widac wybieg dla psa - między gabionami a płotem. Kazdemu włascicielowi psa polecam takie rozwiązanie, piec nie tratuje roślin a ma widok na drogę i monitoruje posesję

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:47, 03 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Cuda oczy ciesza u Ciebie

Marzenko kupiłam platany alpens globe dzieki Tobie ( graby zreszta tez ) jutro przyjada ): lalla

Cudnie , nie będe zazdrościć ale tez kiedys je nabędę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:46, 03 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ach jo .......

Ah sio bo mi jeszcze krecik jakiś przywędruje do ogrodu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:45, 03 maj 2015

Do góry
Trzmielinki trzy...

i widoczek z kanap przy tarasie kuchennym

Na dowód , ze dzisiaj znów leżakowałam widok na prawo z kanap Wczoraj było zdjęcie na wprost i w lewo

Tytus tez wylegiwał się w słońcu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:41, 03 maj 2015

Do góry
Jesli ktoś się pyta dlaczego nie polecam magnoli Yellow river , to dlatego... kwitnie krótko, wrazliwa na deszcz... gdyby nie wielkolud bukszpan nie zasługiwałaby na foty

Hakone kupione u Stefana doczekały się posadzenia, rosna na tyłach konwalników. chyba jednak wszystkie stipy wymienię jesienią na hakone.
Stipy ładnie przyrosły, jednak trzeba je corocznie przycinać, zdecydowanie lepiej tej wiosny wygladają niż rok temu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:38, 03 maj 2015

Do góry
i cud nad cuda , mimo przesadzania piwonie mają pąki... nie poddały się!
A nowe piwonie nawet z jednym listkiem mają co najmniej po 1 pączku

I pierwsza róża ma pąki - Louis Odier

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:35, 03 maj 2015

Do góry
Misz masz tulipanowy

Dzisiejsze virdiflory z przekwitającym Exotic emparor

i virdiflory chyba z Cardinal M.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:33, 03 maj 2015

Do góry
No to jeszcze raz zatem tulipany. Skoro tak krótko królują w ogrodzie nacieszmy nimi oczy

Pseudo Queen chyba z Lidla

i prawdziwe Queen of Night

i wyłażące Queen

a z tyłu wg Gabisi Angelique (podróbki)

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:40, 03 maj 2015

Do góry
bateria sie naładowowała, a jakże... za chwile zdjęcia...

Madżenka, siakowa, leon60, Zielona, Viola, Agniecha, Sebek, Kuba, ewa004, Rench - dziekuję, zdjęcia rzeczywiście wyszły wtedy ładnie, kolory wyostrzone zaraz po deszczu, szkoda że bateria padła.
Renia w Bolestraszycach wtedy nie byłam bo plany zepsuł mi mój osobisty M. ... myslałam ze dziś pojedziemy ale niedawno wstaliśmy po imprezce... na magnolie w tym roku już nie zdążę - musze wpisać w kalendarz na przyszły rok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies