Pogoda jest dzisiaj idealna do prac ogrodowych. Oczywiście mam teraz czas jedynie na rundkę z kawą. Rzeczy do zrobienia ostatnio jakoś lawinowo przybywa, tych w ogrodzie również. Chwasty i trawa rosną po deszczach ekspresowo
Na leśnej poziomkowej moimi ulubieńcami są teraz pióropuszniki i hosta nn, która po zmianie miejsca z roku na rok jest coraz dorodniejsza.
Podsadziłam grujecznik hostami. Po przekwitnięciu wiosennych zaczęło mnie drażnić to miejsce bez zieleni. Na razie wyglądają mizernie, bo dzieliłam sadzonki na wersje mini
Byłam u Ciebie o takim czasie gdy już róże nie kwitły ale ogród kipiał bujnością. Z różami musi być cudnie.. Ten rok powinien być fajny dla róż u mnie wszystkie mocno zapączkowane. A marketówki to mają chrzest bojowy bo nie wiem czy to ta odmiana będzie co pisało na opakowaniu.
Fajny fotelik
Mi się też marzy miejsce ze stoliczkiem ale tak naprawdę siadam w ogrodzie max 10 min czasem w niedzielę pół godz. U mnie ogród służy do pracy ale Ty możesz sobie już na słodkie lenistwo pozwolić i pooglądać jak kociaki buszują
Przyjechały. Miskanty Vanilla Sky. Bałam się, że coś będzie nie tak bo sklep nie miał za dobrych opinii a tylko tam były dostępne. I to duże sadzonki.
Udało się. Zamówiłam w niedzielę i dziś już są
Moniko plany świetne ale niestety nie mogę zrobić takiej rabaty wkoło ogrodu,gdyż tam w jednym miejscu muszę zostawić trawę i wolne miejsce
Nabazgrałam troszkę swoją wizję musiało by tak zostać ,zobacz na te nieszczęsne drzewa czy takie rozmieszczeniem jakoś by wyglądało
Witam co jest przyczyną obumierania pędów tui z. Zewnątrz tuje wyglądają ok lecz po odsunięciu gałązek widać brązowawy kolor po dodknieciu odpada razem z zielonymi końcówkami 2tyg temu zastosowany topsin 1,5ml na litr wody oraz tydzień temu magnicur 15ml na 20lwody poprawy brak
W ogóle nie ma tematu Róża piękna, zdrowa, zapączkowana Pewnie było tak, jak sugerowała Hania - oprysk w słońcu i wyszły takie niecodzienne wzorki.
Spójrz, jaka piękna z niej dziewczynka
Hmmm… że duże... takie jak pióropusznik...
W plecach rabaty mam długosza królewskiego Osmunda regalis Purpurescens i dwie wietlice samicze Athyrium filix - femina. Jedno i drugie ma mieć ok. 150cm, czy tyle będzie - mam nadzieję, że tak
Z wysokich mam jeszcze narecznicę mocną Dryopteris affinis Pinderi, ma dochodzić do 90cm.
Cała reszta to raczej średniaki i maluchy.
długosz
wietlica samicza
wietlica Pinderi
Tyle na szybko. Jak będę miała aktualne zdjęcia, to coś wkleję
Zbyszku, dziękuję za wszystko dobro, co od Ciebie płynie. Myślę, że mimo wszystko, spotkanie z mamą, mimo restrykcji powinno się odbyć. Może nie takie szumne, ale rozmowa tylko we dwoje, ani Tobie, ani mamie nie zaszkodzi. A jeżeli nie możesz, spróbuj załatwić kosz słodkości przez posłańca. Na pewno się ucieszy.