właśnie o niej też pomyślałam na początku tej rozmowy, jak wróci z wakacji to ją podpytam ale też wątpię aby się tym przejmowała
koniec tematu, będzie dobrze
wychodzę z założenia że nie martwię sie na zapas kolejność jest taka:
1. tylko trawa, zobaczymy czy się wydepcze
2. plyty w trawie, zobaczymy jak zarasta je trawa i czy wkurzać się bedę robieniem kancików
3. żwir wokół płyt i sprawdzenie czy to praktyczne
4. sprzedaż działki
ja nic obluzowanego nie mam, dobrze trafiłam może
ja juz bym na twoim miejscu wolała fiskarsa, za około stówka z drążkiem jest a wiadomo firma sprawdzona
Ale to jedyne dobre rozwiazanie jeżeli ma to być zaznaczona ścieżka zeby nie wydrptywac trawnika, ale nie taka wyraźna
W wielu ogrodach tak jest i nie widziałam żeby ktoś jakoś szczególnie narzekal
U kokoszki no, u Oli ..
Ja tez tak planuje,
A ścieżka to nie zarasta ? A jakieś zanieczyszczenia w żwirku ?
Pokusiłem sie na szpadelek drapera, czekam na dostawę.
Mama nadzieję, że nie będę żałował, na fotkach wygląda identycznie jak bentley tylko metka inna.
W leroy merlin gdzie kupiła ostatnio w atrakcyjnej cenie anna_t to jest szpadelek Romanik. Kiedyś oglądałem na żywo te narzędzia w sklepie, nie wiem czemu niektóre typy narzędzi miały obluzowane trzonki drewniane na mocowaniu ze stalą stąd mam pewne uprzedzenie.
Ale sam mam grabki z tej firmy i na razie służą całkiem dobrze.
Nie wiem czego się obawiasz, że wydepczecie trawnik? Moim zdaniem jest to niemożliwe jeśli dojście do altany jest z wielu stron. Gdyby to była jedyna ścieżka łącząca altanę z domem to owszem mogłoby się tak zdarzyć, że byłyby miejsca wydeptane ale jeśli będzie tak jak jest to w to wątpię...
Gdybyś je robiła ze względów estetycznych/wizualnych to nie ma tematu, mają być i już
wiem w poprzednim domu tak mialam, napewno jest to bardziej kłopotliwe..ale co bys innego proponowala? chodnik z kostki?
już prędzej bym chyba zwirem wysypała miedzy płytami a na granicy z trawa położyła ekobordy
szałwia z hakone nie ma sprawy, cisy myslę u mnie zbedne Marta...myślę...
tylko co tylko to na tej rabacie na 10m2?przypominam planujemy 3 a 2 i 7 to hortki czymś podsadzone