Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 21:17, 04 maj 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Trochę wieczornych fotek
Ogród zmienia się z godziny na godzinę. Dzisiejsze silne słońce pokonało niektóre odmiany długo kwitnące. Innym pozwoliło pokazać kolor. Nadal sucho i wiał dziś silny wiatr.

Aniu
Mam wrażenie, że w ten rok nie sprzyjał tulipanom, ale w Twój ogród temu przeczy-
na szczęście Oglądam nie nie mogę się napatrzeć, a mam nadzieję, że nie złapię bakcyla na tulipany, bo już zbzikowałam w temacie róż, clematisów i piwonii, więc na tulipanowe uczty będę wpadać do Twojego ogrodu. Kupiłąm też żagwin, będę siała w czerwcu.
pozdrawiam serdecznie
Sylavatika
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:17, 04 maj 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Tak... przepiekne tulipanowo masz

Dzięki Kasiu

Johanka77 napisał(a)

No powiem CI, że tak mi się nie chce tych EE z carexowiska wycinać...
Leżą bidy, ale jak sobie pomyślę, że 150 razy muszę kucnąć z sekatorem, to już mnie plecy bolą..Więc póki co korzystają ze słońca.

Ja je wycinam na raty w zależności od stanu przekwitania - kucanie rozkłada się na raty A przecież pośladki trzeba trenować, więc regularny trening będzie skuteczniejszy

HannaR napisał(a)

Kasiu, a to co to jest?

Haniu, a to kwiaty najzwyklejszej żurawki - chyba krwistej - w pierwszej fazie przed rozwinięciem swoich dzwoneczków Ta żurawka kwiatami cieszy niemal non stop w czasie sezonu.

Helen napisał(a)
Zachwycam się Twoim ogrodem, wielorodnością roślin i spójnością kompozycji. No i robisz bardzo dobre zdjęcia, Kasiu.

Ojojoj, baaaardzo dziękuję za wszystkie pochwały! NIezmiernie mi miło

Makao_J napisał(a)
Pięknie. Śliczne kolory. Świetnie dobrane. Epimedium przeurocze. Zaraz wygooglam

Aniu, dziękuję! Niektóre zestawy stworzyły się przypadkowe, niektóre przemyślane - ogród żyje Sprawdź sobie epimedium, może CI gdzieś podpasuje Ma ładne, nietypowe listeczki jak już jest po kwiatach, więc dla samej faktury jest fajne

inka74 napisał(a)
3 letnie już nie chcą kwitnąć tak bujnie mimo wykopywania a dokupione okazały się pomyłką, zwykłe fioletowe pojedyncze i to o małych kwiatach.

Hmmm, szkoda okrutnie! nie wiem co tym moim pasuje - czy ten nawóz, czy jak? Może suche stanowisko? Bo u Ciebie - odwrotnie - glina.
Migawki z ogródka 21:15, 04 maj 2020

Do góry
Dereń błękitny ma pączki bez czarny też.

Montana zaczyna

A ja siedzę i planuję układ pomidorów mam za dużo...
Dębowe zakątki 21:15, 04 maj 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Aniu, tak trawki nocowały już na tarasie Ale te mniejsze możesz jeszcze w nocy potrzymać w domku, żeby szybciej podrosły.
Dzięki za wymiankowe roślinki i nie tylko... Buziaki

Tak Aniu rozrobiłam po przeczytaniu twojego posta..Małe poszyły do domku .
A te większe zostały na tarasie.
Nie ma za co.Najbardziej ciesze się,ze mogłyśmy się zobaczyć, trochę porozmawiać.
Krótko, dla nas zawsze za krótko
anpi napisał(a)
Aniu piękna wiosna u Ciebie, ten ciemiernik cuchnący zachwycił mnie i zaskoczył swoją wielkością. Wszelkie zmiany na rabatach i nowe nasadzenia wyszły na plus, już teraz widać, a co dopiero w sezonie?...będzie więcej ciekawych nowych widoczków Podziwiam ogrom pracy włożonej we wszystko co widać i czego nie widać na zdjęciach Nowy teren olbrzymi, przestrzeń daje niezły oddech (tak potrzebny szczególnie w dzisiejszej "koro-nowej" rzeczywistości)!!!Powodzenia w jej dalszym zagospodarowywaniu

Trochę popadało.I wszystko ładniej nam się zieleni, kolorów i kwitnień i naszych radości przybywa.
O tak ciemiernik cuchnący i mnie zachwyca .I z tych zimozielonych liści i pięknego długiego kwitnienia.Chyba pąki miał na początku grudnia.
I kwitnie tyle miesięcy.Dla mnie jest cudny .
Obie mamy go dzięki Grażynce
O , miło słyszeć takie pochlebne słowa od ciebie.
No trochę zmian poczyniłam. Mam nadzieję,że jeszcze trochę i w pełni będzie ogród ogarnięty.Np, do naszego drugiego spotkania
O tak ta upstrzeń to powietrze tutaj , te ptasie śpiewy pomagają mi i w tym czasie koro-nowej i w całości.
Dzisiaj posadziłam już trawki duże od ciebie Nie obyło się bez niesadzenia liliowców.
Bardzo ci za nie dziękuję.

A dla ciebie ten brązowy liliowiec U mnie zakwitł, dopiero po dwóch latach. Tka ładna czekoladka.Szkoda,że nazwę zgubiłam.I nie znam .
Ogród bez reguł 21:10, 04 maj 2020

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:07, 04 maj 2020

Do góry
Asia_J napisał(a)

Sylwia, a może coś takiego: hortensja Polar Bear lub Valia Fraise, w niej trawy np miskant moening light, różowe to azalie niskie, przed iglakami zurawka blackbird, za nią tulipany różowe. Zamiast Żurawki może być turzyca.

Dziękuję Asiu za odzew
Na razie zostawiam jak jest, podsypałam czarną ziemią całą rabatę, teraz kolej na korę. Ewentualnie jak znajdę ładne miskanty lub rozplenice w pobliskich szkółkach to dosadzę za tawułą japońską. I na tym koniec. Za dużo tego wszystkiego będzie, poczekam, aż pod rosną rośliny i będę korygować
Ale mimo to dziękuję
Ogród bez reguł 21:04, 04 maj 2020

Do góry
Pamiętajcie o ogrodach 20:55, 04 maj 2020

Do góry
Asiu nie wyszła mi Lemon Drop ale tylko jedna inne z tej odmiany wyszły, ciekawe czemu?

pęcherznica

barbula

berberys cztery
Ogród bez reguł 20:54, 04 maj 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

Piękna masz wodę na zdjęciach

U mnie pada od 1maja codziennie..czyżby Deszczowymaj
Pamiętajcie o ogrodach 20:53, 04 maj 2020

Do góry
Grażynko kupuj ja teraz jeszcze inne będę dokupywał
berberys dwa

berberys trzy

trzmielina ostrokolistna

tawuły
W jakiej odległości sadzić? 20:52, 04 maj 2020

Do góry
Witam, posadziłam dziś 20 tuji Szmaragd, no prawie 20, bo 3 zostały na jutro, już nie dałam rady czy 80cm między roślinami będzie ok, jeśli chcę żeby sobie rosły jak kolumny, nie chcę z nich żywopłotu.
Mam ponad 15m rabatę do zaprojektowania i obsadzenia, ale o tym w innym wątku, który planuję niedługo założyć pozdrawiam ciepło
Osiedlowy ogródek 20:52, 04 maj 2020

Do góry
Moja mini wiosna na balkonie

Narcyze w bratkach posadzone w styczniudopiero zakwitną

Edit.

Mogłam się w tym roku zabratkować na amen, bo...kupiłam je na wyprzedaży po...0,30zł za 10-pak Takie zakupy to ja lubię
W ogródku emerytki 20:51, 04 maj 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Mój klon Firecracer kwitnie, nawet nie wiedziałam o takim fakcie.

Śliczne te listeczki u innych kloników palmowych.

Też nie wiedziałam,że klony palmowe kwitną.Twój co na w nóżkach ??
Na temat tulipanów nic się nie wypowiem, bo nie znam odpowiedzi.
Pozdrawiam Grażynko
Pamiętajcie o ogrodach 20:50, 04 maj 2020

Do góry
Bogusiu chyba u mnie na poł-zach cieplej

ostrogowce

bodziszki od Irenki

berberys raz
Ogród bez reguł 20:47, 04 maj 2020

Do góry
Ogród bez reguł 20:45, 04 maj 2020

Do góry
Pamiętajcie o ogrodach 20:43, 04 maj 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Widze,ze jednak przyciales seslerie moje w tym roku sa dwa razy wyzsze niz w zeszlym roku. A myslalam, ze takie niskie zostana. Jak wygladaja twoje palczatki po zimie?

Tak przyciałem a one jeszcze bardziej urosły
Palczatki na razie małe ale w zeszłym roku tez tak było.

Ogród bez reguł 20:42, 04 maj 2020

Do góry
Pada Pada Pada

Dobre 4 godziny sobie padało. Wreszcie się doczekałam

Oprócz wody w beczkach i wody w ziemi, mam jeszcze wodę na zdjęciach

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:39, 04 maj 2020

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Wspaniała wiosna u ciebie.

Dziękuję Basieńko

Kawa napisał(a)
śliczna wiosna
u mnie też Anusiowe brunerki rosną ale się nie sieją
buczek sliczny i kloniki

Kami dziękuję teraz więcej jakoś zauważam, że większa ilość roślin u mnie się rozsiewa,a brunerki na tarasowej szaleją, bo po całej mi się rozsiewają najwidoczniej im tu dobrze, bo mam w drugim miejscu i tam się jak na razie nie rozsiewają... buziaczki
a tu z dzisiaj...

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 20:38, 04 maj 2020

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Jeszcze Wam pokażę co eM wykonuje w wolnej chwili...

Piękne obeliski robi Twój eM. Iwonka zalinkowała, cudo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies