Aniu
Mam wrażenie, że w ten rok nie sprzyjał tulipanom, ale w Twój ogród temu przeczy-
na szczęście Oglądam nie nie mogę się napatrzeć, a mam nadzieję, że nie złapię bakcyla na tulipany, bo już zbzikowałam w temacie róż, clematisów i piwonii, więc na tulipanowe uczty będę wpadać do Twojego ogrodu. Kupiłąm też żagwin, będę siała w czerwcu.
pozdrawiam serdecznie
Sylavatika
Ja je wycinam na raty w zależności od stanu przekwitania - kucanie rozkłada się na raty A przecież pośladki trzeba trenować, więc regularny trening będzie skuteczniejszy
Haniu, a to kwiaty najzwyklejszej żurawki - chyba krwistej - w pierwszej fazie przed rozwinięciem swoich dzwoneczków Ta żurawka kwiatami cieszy niemal non stop w czasie sezonu.
Ojojoj, baaaardzo dziękuję za wszystkie pochwały! NIezmiernie mi miło
Aniu, dziękuję! Niektóre zestawy stworzyły się przypadkowe, niektóre przemyślane - ogród żyje Sprawdź sobie epimedium, może CI gdzieś podpasuje Ma ładne, nietypowe listeczki jak już jest po kwiatach, więc dla samej faktury jest fajne
Hmmm, szkoda okrutnie! nie wiem co tym moim pasuje - czy ten nawóz, czy jak? Może suche stanowisko? Bo u Ciebie - odwrotnie - glina.
Tak Aniu rozrobiłam po przeczytaniu twojego posta..Małe poszyły do domku .
A te większe zostały na tarasie.
Nie ma za co.Najbardziej ciesze się,ze mogłyśmy się zobaczyć, trochę porozmawiać.
Krótko, dla nas zawsze za krótko
Trochę popadało.I wszystko ładniej nam się zieleni, kolorów i kwitnień i naszych radości przybywa.
O tak ciemiernik cuchnący i mnie zachwyca .I z tych zimozielonych liści i pięknego długiego kwitnienia.Chyba pąki miał na początku grudnia.
I kwitnie tyle miesięcy.Dla mnie jest cudny .
Obie mamy go dzięki Grażynce
O , miło słyszeć takie pochlebne słowa od ciebie.
No trochę zmian poczyniłam. Mam nadzieję,że jeszcze trochę i w pełni będzie ogród ogarnięty.Np, do naszego drugiego spotkania
O tak ta upstrzeń to powietrze tutaj , te ptasie śpiewy pomagają mi i w tym czasie koro-nowej i w całości.
Dzisiaj posadziłam już trawki duże od ciebie Nie obyło się bez niesadzenia liliowców.
Bardzo ci za nie dziękuję.
A dla ciebie ten brązowy liliowiec U mnie zakwitł, dopiero po dwóch latach. Tka ładna czekoladka.Szkoda,że nazwę zgubiłam.I nie znam .
Dziękuję Asiu za odzew
Na razie zostawiam jak jest, podsypałam czarną ziemią całą rabatę, teraz kolej na korę. Ewentualnie jak znajdę ładne miskanty lub rozplenice w pobliskich szkółkach to dosadzę za tawułą japońską. I na tym koniec. Za dużo tego wszystkiego będzie, poczekam, aż pod rosną rośliny i będę korygować
Ale mimo to dziękuję
Witam, posadziłam dziś 20 tuji Szmaragd, no prawie 20, bo 3 zostały na jutro, już nie dałam rady czy 80cm między roślinami będzie ok, jeśli chcę żeby sobie rosły jak kolumny, nie chcę z nich żywopłotu.
Mam ponad 15m rabatę do zaprojektowania i obsadzenia, ale o tym w innym wątku, który planuję niedługo założyć pozdrawiam ciepło
Też nie wiedziałam,że klony palmowe kwitną.Twój co na w nóżkach ??
Na temat tulipanów nic się nie wypowiem, bo nie znam odpowiedzi.
Pozdrawiam Grażynko
Kami dziękuję teraz więcej jakoś zauważam, że większa ilość roślin u mnie się rozsiewa,a brunerki na tarasowej szaleją, bo po całej mi się rozsiewają najwidoczniej im tu dobrze, bo mam w drugim miejscu i tam się jak na razie nie rozsiewają... buziaczki
a tu z dzisiaj...