jezdeś, jezdeś
ja nie lubie cisów, nie podobają mi sie wcaaale. ale za to lubie kulki i hakone
to róg wschód-południe ale obrośnięty tujami i serbami z czasem wiec słońce tylko późnym popoludniem albo wcale bo alana też trochę zasłoni
Nieee
To będzie najbardziej zacieniona rabata, tak?
Może z 4 cisy kolumnowe, do tego hosty jakieś i parę kulek buksowych żeby zrobić nawiązanie do nr 4? Można też dać hakone o cytrynowej barwie.
Wydaje mi się, że każda rabata powinna jakoś nawiązywać do sąsiadującej. Żeby zachować spójność całego ogrodu, nie powinno się każdej rabaty traktować jak osobny, kompletnie inny twór
Taa...w teorii to ja nawet niezła jezde...
Aniu, proponować zawsze można chciałam tam kuliste, nie bordowe drzewo w niedużym rozmiarze.
Teraz to już sama nie wiem czy ten platan (szczepiony) to dobry pomysł w tym miejscu
skoro hortensje z różami nie są zbyt pasujące razem to moze tak:
rabaty 2 i 7 to te gdzie bedą po 2 drzewa. hortensje w plecach i najnizsze pietro do ustalenia
rabaty 5 i 6 to róże na obeliskach i ???
4 to brzózki z kulkami i trawami
3 nie mam pomysłu, moze dalej hortki jak w 2?
oj Aga pergola wsiąkła już daaawno temu na początku chciałam altanę na śrdoku i prowadzącą do niej z tarasu pergole. ale okazało sie ze to totalna porażka będzie.
potem wymyśliłam wgłębnik po lewej stronie altany i do niego pergole ale teraz wyszło ze altanę powinnam w lewo przesunąć bo jak nie to zamknę perspektywę
no i masz
Anita no właśnie muszę sobie poszukać inspirek z takim połączeniem, najlepiej na zywo zobaczyć. masz jakieś fotki takiego połączenia?
Ania cieszę się że ze mną jesteś
Jestem Zapiernicz mam straszny w pracy i właśnie w domu też siedzę nad papierami
W pracy czas umila mi taki oto towarzysz, który powoli zaczyna pachnieć
Żeby nie było, że nic ogrodowo nie robię wysiałam dziś werbenę od Reni, stipę, jeżówki i pod wpływem wątku warzywnego Pory i selery