Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:55, 09 maj 2015

Do góry
Przerwa na małą kawę po podróży i dzisiejsze zakupy od Stefana

Zakochałam się w Red Baronie

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:52, 09 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Moje też Kocham gracki i chyba miłością wzajemną

Marta jaki masz plan na te rabaty w podjeżdzie??

Mam nadzieje, że również zasłużę u nich na miłość odzwzajemnioną
Poli, na rabacie z wisniami moją pierwszą wizją był szpaler gracków przy ogrodzeniu z sąsiadem, a między grackami a wisniami kulki buksowe Przy grackach chciałam tez posadzic werbene i białe jeżówki, jednak Kasia-katiax mną potrząsnęła i słusznie, bo przecież chciałam powściągliwie
Jest też opcja posadzenia rzędu laurowiśni zamiast gracków. Byłoby wtedy zielono w zimie i byłaby zasłona od sąsiada
Ale te gracki ... cały czas mam w głowie i może przeżyje fakt, że sąsiad będzie mnie oglądał zimą

Kwestia klombu w płytach to wciąż zagadka . Mam kilka sadzonek pumilio, które dobrze by się tam czuły bo to patelnia Wiem też, że obie rabaty powinny być jakoś/czymś powiązane, może właśnie pumilio...

Alem się napisała
Ogród niby nowoczesny ale... 23:33, 08 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Madzia czy Ty cięłaś wiosną swoje buksy?

Bukszpanów nie ciełam jeszcze. Czekam do czerwca
Ogród niby nowoczesny ale... 23:32, 08 maj 2015

Do góry
Madzia czy Ty cięłaś wiosną swoje buksy?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:23, 08 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Robie kanciki przy betońie, bo jednak trawnik wtedy lepiej wyglada... Ale jak sie zmobilizuje raz na miesiąc to max

Madżenko wiem, że robisz kancik. Dobrze piszesz, że trawnik wtedy lepiej wygląda. U mnie trawnik może będzie za dwa lata Do chwastowiska kancik średnio pasuje
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:22, 08 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Obie potrafimy dzielić 25 sadzonek? Cudnie, Paulina! Odetchnęłam, że zrezygnowałaś z kancika i westchnęłam na widok placyku z donicami. Moje gracki w ciepłym miejscu na rabacie też są takie duże

Martuś, jak się liczy grosz do grosza to trzeba dzielić Ale póżniej jaka radość z przybierających na masie sadzonek

Kancik?? No coś nie teges u mnie...a donice normalnie stoją przed domem ale elewacja nie jest fotogeniczna więc musiały powędrować na czas zdjęć na jedyne miejsce reprezentacyjne jakie posiadam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:17, 08 maj 2015

Do góry
Dzwoń do formy gdzie sprzedają takie otoczaki i błagaj sprzedawcę aby wysłał Ci parę kamieni do sprawdzenia
Ogródek Iwony 23:15, 08 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Nie pomyślałam tak o jabłonce. To, co napisałaś, trochę uspokoiło moją niepewność co do jej wyjątkowości. Każdy przechodząc ulicą się przy niej zatrzymuje

Polinko, masz rację, to Władysławowo. A nocowaliśmy właśnie w Chłapowie. Byłam pod wrażeniem pensjonatu. Pokoje czyściutkie z łazienkami, balkonikami, telewizorami, pokoje dwu i trzy-osobowe, bardzo dobre jedzenie, gospodarze mili. Za niewielkie pieniądze.
Dzieciaki nie chciały wracać. Gdyby jeszcze było cieplej ... co niektórzy i tak zaliczyli moczenie nóg, a spacer nad morzem niezapomniany
Zaliczyliśmy też kilka obiektów powiązanych z drugą wojną światową, chciałam pokazać im miejsca martyrologii, w programie historii o wojnie się nie mówi teraz, szkoda. Ale sporo zobaczyli i sporo zrozumieli

Iwonko, jabłonkę masz śliczną i każdy przechodzień pewnie się nią zachwyca

Z Chłapowa pamiętam piękne wąwozy, plaże nisko położóne, wycieczkę brzegiem morza na przylądek Rozewie i pole namiotowe Pomarańczowe malowniczo położone z jedynym chyba w Polsce tak wspaniałym widokiem na morze. Kiedyś pewnie tam wrócimy ale już nie w sezonie...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:06, 08 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Kasiek, w sensie czy w rzeczywistości gdzieś widziałaś taki kamień jaki chcesz czy tylko na inspiracjach?[/quotecjcesz mi powiedziec delikatnie ze taki nie istnieje ?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:04, 08 maj 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Nie u Was nie widzialam...zawsze z daleka widac...

Kasiek, w sensie czy w rzeczywistości gdzieś widziałaś taki kamień jaki chcesz czy tylko na inspiracjach?
Miejsko & sielsko 23:01, 08 maj 2015

Do góry
Ewuś soczysty i ładnie gęsty ten Twój trawniczek Na kanciki też rzuciłam okiem
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:56, 08 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
A te małe otoczaki są gdzieś dostępne? Widziałaś je gdzieś u nas czy tylko na pinie?

Nie u Was nie widzialam...zawsze z daleka widac...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:54, 08 maj 2015

Do góry
A te małe otoczaki są gdzieś dostępne? Widziałaś je gdzieś u nas czy tylko na pinie?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:52, 08 maj 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Tak, gracki to moje ulubione miskanty Widzę, że pamiętasz

Moje też Kocham gracki i chyba miłością wzajemną

Marta jaki masz plan na te rabaty w podjeżdzie??
Ogródek Iwony 22:49, 08 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Piękna ta jabłonka i ma się wrażenie, że wychyla się z ogrodu jakby chciała zobaczyć co tam się dzieje za ogrodzeniem

Nad morzem byliście we Władysławowie? Kilka lat temu byłam w Chłapowie i te wąwozy zauroczyły nas bardzo a polskie morze mamy już prawie całe zwiedzone

Nie pomyślałam tak o jabłonce. To, co napisałaś, trochę uspokoiło moją niepewność co do jej wyjątkowości. Każdy przechodząc ulicą się przy niej zatrzymuje

Polinko, masz rację, to Władysławowo. A nocowaliśmy właśnie w Chłapowie. Byłam pod wrażeniem pensjonatu. Pokoje czyściutkie z łazienkami, balkonikami, telewizorami, pokoje dwu i trzy-osobowe, bardzo dobre jedzenie, gospodarze mili. Za niewielkie pieniądze.
Dzieciaki nie chciały wracać. Gdyby jeszcze było cieplej ... co niektórzy i tak zaliczyli moczenie nóg, a spacer nad morzem niezapomniany
Zaliczyliśmy też kilka obiektów powiązanych z drugą wojną światową, chciałam pokazać im miejsca martyrologii, w programie historii o wojnie się nie mówi teraz, szkoda. Ale sporo zobaczyli i sporo zrozumieli
Moja codzienność - ogród Oli 22:39, 08 maj 2015

Do góry
U mnie też był kłopotek ze zdjęciami...po małej nerwówce udało się
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:38, 08 maj 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
A najlepiej grys w kolorze szarych otoczakow

Taaa i co jeszcze??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:37, 08 maj 2015

Do góry
Ok. Będę czekać na wiadomości
Ogródek Iwony 22:33, 08 maj 2015

Do góry
Piękna ta jabłonka i ma się wrażenie, że wychyla się z ogrodu jakby chciała zobaczyć co tam się dzieje za ogrodzeniem

Nad morzem byliście we Władysławowie? Kilka lat temu byłam w Chłapowie i te wąwozy zauroczyły nas bardzo a polskie morze mamy już prawie całe zwiedzone
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:29, 08 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
A myślałam, że podskakiwał z przyklaskiem

Brzozowa boska! Do niej chcesz dać otoczaki??

Otoczaki zwykłe najzwyklejsze chce tam gdzie jest obecnie zwirek marianna...ble
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies