Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogródek Iwony 06:30, 17 mar 2015

Do góry
Bukszpanu maja bardzo duźe korzenie, zatem jesli kupuje się sadzonki w małych doniczkach to od razu sygnał ze są kopane. Moje kopane z gruntu z Obi i z plantacji bukszpanowej swietnie sie przyjęły mimo, że potrafiły czekać na posadzenie ze dwa tygodnie. Pamietałam tylko o systematycznym nawadnianiu (celowo piszę o nawadnianiu a nie podlewaniu) ich.
Więc bez obaw , dadzą radę
Zielona odskocznia 19:30, 16 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Agatko - dla mnie 3 buki kolumnowe bordowe: dawyck purple albo obelisk. Ustawione tak, by wypadały na linii okien Sąsiadki.

Lub dawyck gold będą fajnie rozjaśniać rabatę
z kulistych oczywiście wiśnia umbracullifera, platany alepn's globe
Z wąskich: wiśnie amonagawa, kanzan (ale te urosną naprawdę duże), moje ambrowce slender "coś tam", wspomnien przez martę buki, przez mnie buki dawyck gold, dęby rosnące w bardzo wąską korone.
Masz duze pole do popisu, obejrzyj sobe i zobacz co Ci sie najbardziej podoba
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:26, 16 mar 2015

Do góry
A i uprzejmnie donosze, ze odkurzacz dotarł, w sobotę wielkie sprzątanie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:25, 16 mar 2015

Do góry
Ciemierniki z Gardeni nadal kwitną. Za tę cenę za rok znów pojadę aby ich nakupić. Te z interentu to nieporozumienie... Czekam na kwitnienie moich

Więcej zdjęć dzisiaj nie ma...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:23, 16 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Napchane w tych donicach tak jak i na rabatach.. na bogato

Nie cukierkowe, a landrynkowe kompozycje

Tak lubię, kokoszka jestem
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:22, 16 mar 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Marzenko, jak myślisz można ścinać już róże? Mam takie wytrzymałe na mróz i zaraz liście puszcza.. Szkoda mi żeby traciły siły na niepotrzebne pędy..

W sobotę ciachnęłam okrywowe i Bonica u tesciowej w temepraturze +1 . Tym pewnie nawet lekki przymrozek nie zaszkodzi. Jesli róże już puszczają listki to tnij, jeśli jeszcze mają pąki nie ruszaj, poczekaj z 1 tydzień. Pewnie u Was forsycje za tydzień zaczną kwitnać. ALe jeśli prognozy nocne zapowiadają -5 to nie ruszaj ich jeszcze bo przemarzną

U nas większych przymrozków niż -1-2 nie ma, a u tesiowej po cięciu w nocy zpowiadali temepraturę na plusie, więc się presji poddałam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:19, 16 mar 2015

Do góry
bleebla napisał(a)
Aaa, moje czoaski maja 1 w porywach do 2 cm. Co Ty za potwory masz?

Rosna już drugo sezon, pewnie dlatego
Dla Ciebie moje krokuski. Jedne przekwitają inne się pojawiają.... ale zrobiłam misz masz kolorystyczny w czasie rewolucji na tej rabacie... co krokus to przystanek.....jesienią intensywne dosadzanie....
Botaniczne z wielkokwiatowymi.. niebieskie z żótymi... ciekawe jak je posortuję...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:16, 16 mar 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
O jaaaa Madzenko ale słodziutkie te donice uwielbiam różowy a jak już ozbaczyłam te krokusy zawieszone w różnych ustrojstwach, to po prostu wymiękłam .. Ja Cię Kobito podziwiam , jak Ty to wszytsko ogarniasz ??

Ps...zimie już dziękujemy

Zimie już dziękujemy w dolinach
Na pocieszenie napisze, ze nie ogarniam..., w domu bajzel że coś strasznego, okna nie umyte a święta tuż tuż... Następne dwa weekendy bedą bardzo pracowite a przed świętami biorę urlop i nie ma to tamto!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:15, 16 mar 2015

Do góry
Hogata napisał(a)
Marzenko może coś mi podpowiesz?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2405-zielona-odskocznia?page=78#post_4

Zaraz polecę do Cię
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:14, 16 mar 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Marzenka jeszcze sobie na nartach pojeździła , no i dobrzepozdrowka

Oj pojeżdziłam, 37,7 km w ciągu 4 godzin Lubie gdy nie ma tłoku w górach
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:14, 16 mar 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

uwielbiam jak działasz, napędzasz mnie pozytywnie

No to zapraszam w sobotę Dzisiaj mi potwierdzono, ze brzozy w piątek dojdą. M juz mentalnie na pozbycie się starych przygotowany, zatem działamy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:13, 16 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Donice widziałam... takie cukierkowe, słodkie i śliczne.
Na śnieg w górach liczę po Wielkanocy ./. jak się da to mam ochotę wyskoczyć .. wiec widok śniegu w górach mnie nie martwi
Za to deszcze codzienne wnerwiają.. nawet jak nie mam czasu wyjść do ogrodu

Mnie też śnieg w górach nie martwi. wielkanoc jak zwykle u nas ale moze szybciej rodziców odwieziemy do JG?
Dla Ciebie cukiereczki po dosadzeniu białych stokrtotek. Było za różowo

Kiedy rozkwitną narcyzy i szafirki w tych donicach?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:11, 16 mar 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
Mnie prognoza zmartwiła. W następny weekend, właściwie od niedzieli, mróz zapowiadają. Oby się nie sprawdziło, bo tydzień ma być ciepły w Poznaniu. Ogród ruszy przy 15 stopniach, a potem? W zeszłym roku zmarzł mi buk. Szkoda mi było tych pięknych przyrostów.

Nic się nie sprawdzi
Jeśli zapowiadają mrozy warto zrobić mgiełkę z wody najbardziej wrażliwym roślinom
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:09, 16 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Właśnie sprawdzałam pogodę i tez się zdziwiłam... Jakoś te temperatury dziwnie się rozkładają.

Co roku po cieple nadchodza przymrozki. Nawet tym sie nie stresuję, byleby nie było ich po 15 maja. W centrum Wrocławia pierwsz krzewy mają już zielone listki
Moje róże czerwone Chyba zdejmę im kopczyki w ten weekend
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:07, 16 mar 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
Mdżenko , ratunku jaka jest optymalny rozstaw między grabami w żywopłocie, jaki Ty masz i czy dziś posadziłabyś tak samo ? mam jakies 80 metrów żywopłotu.

Katiax
Mam posadzone co 25-30 cm i nic bym nie zmieniała, tak jest idealnie. Musże mieć tak gesto bo rosna na bardzo wietrznej stronie ogrodu, jeśli nie potrzebujesz szybko zwartego żywopłotu (80 m!!!) posadż co 40 cm

Siakowa brawo
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:05, 16 mar 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
a widzisz, a my ćwiczymy "wypady" do Sopotu...choć na kilka godzin...moje rodzinne miasto, gdzie mama i brat zawsze czekają ...

Ty masz rzut kamieniem nad morze tak jak ja w moje rodzinne górskie strony
Potrzebujemy takiego miejsca gdzie na nas zawsze czekają Mama i tesciowie też zawsze czekają
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:04, 16 mar 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Przepraszam Madżen że w Twoim wątku,ale mam pytanie czy ktoś wie co się stało z Kondziem?

Już czytałas odpowiedź. Kondzio robi sobie chwilową przerwę z O, ale wróci
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:03, 16 mar 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
Madżen , podpowidz mi bo planuję nasadzenia i tak sobie myślę czym byś podsadziła Gienie, będzie w kwadracie z obwódką bukszpanową -wiesz że się inspiruję twoim ogrodem i te kwadraty mnie urzekły ...myślałam żeby podsadzić ją różami mam do wyboru Pastelle lub First Lady i do tego szałwie i trawy. Wg Ciebie wystarczy czy dać tam jeszcze kulki bukszpanowe??

Miałam same róże przez 3 lata pod magnolią i wymieniłam na kulki bukszpanowe z trawami. I radzę teraz wszytsko posadzić bo potem korzenie magnolii będą wszędzie... i bardoz płytko... WYmieniłam dekorację aby zimą było ładnie. Niestety ani róże ani sząłwie nie zdobią. U mnie ta rabata na froncie musi być reprezentacyjna przez cay rok. Więc decyzja nalezy do Ciebie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:01, 16 mar 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Ja może wyrobię z cięciem i czyszczeniem rabat do końca tygodnia ... Tak sobie marzę A żurawki może w między czasie jak kręgosłup nie strzeli

Działaj Marzen !!! aaaa cyknęłam fotki

Będę działać w weekedn. Dzisiaj tyko fotki cyknęłam, bo zdążyłam przed zmrokiem. jeszcze dwa tygodnie, przesuwamy zegary i popracy będzi edłuuugo jasno.

Czosnki u mnie wszytskie już powyłaziły

i narcyzy się przygotowują

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:58, 16 mar 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Ścinałaś już ostnice ?

Już dwa i cztery tygodnie temu....

Ale zobacz u mnie już seslerie i carexy zaczynają kwitnąć....

seslerie

carex morrowi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies