Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 00:07, 31 maj 2020

Do góry
Obiecane portrety host, większość bez nazw

So Sweet.

W ogródku emerytki 00:00, 31 maj 2020

Do góry
Miskant Morning Light już całkiem spory

Za to piórówka Hameln Gold i w tym roku niska

A żarnowiec się rozbujał
W ogródku emerytki 23:56, 30 maj 2020

Do góry
Na powiększonym skalniaku posadziłam gipsówkę Rosea i perłówkę orzęsioną.

I widok całości.
Koniecznie muszę zainstalować kaskadę, stoi w garażu i czeka.

Berberys posadzony.

Na nową rabatę dosadziłam seslerię Heufflera i szałwię okręgową Purple Rain.
Przerwa na kawę... 23:54, 30 maj 2020

Do góry
Tyły nabrały przestrzeni. Wystarczyło usunąć część nieużywaną podpory na winogrona a to co zostało, zamiast w rabatce to przymocować na płocie. Nagle odkryłam, że tam nie jest aż tak mocno wąsko. Tylko to ja optycznie zwęziłam przestrzeń.
W ogródku emerytki 23:44, 30 maj 2020

Do góry
Żeby nie było, że tylko o wiewiórce
Kwitną smagliczki, lwie paszcze i werbeny, które przeżyły zimę

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:44, 30 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Pięknie skomponowane: piwonie i niezapominajki
Przerwa na kawę... 23:33, 30 maj 2020

Do góry
Klon Carnival bardzo podrósł. Teraz go widać na rabacie

Wkoło płyt w rabacie na tyłach mam różowolistną dąbrówkę. Niestety część z sadzonek wraca do koloru rośliny matecznej.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:24, 30 maj 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Amsonia nie miała w tym roku idealnych warunków. Za zimno, za wilgotno i niewiele słonka, ale i tak dobrze się spisała.

Amsonia ma niesamowity kolor. Taki niedookreslony.
Przerwa na kawę... 23:22, 30 maj 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Od dziewczyn zdjęć nie mam, kilka rano u mnie udało się zrobić bo teraz to mega zimno jest, mega mokro i nic mi się nie chce. Zła jestem na pogodę bo tyle planów miałam a tu zong, ech...
Po kolei bo się pogubię. Cytrynowa piwonia ma 5 pąków. 3 już lekkim w rozkwicie.

Niestety więcej zdjęć będzie w bardziej sprzyjających okolicznościach bo czekanie 5 minut na wgranie przekracza moje możliwości.

A pamietasz imie tej cytrynowej damy?
Ale sie cytrynowo ostanio zrobilo, pelnik, zawilce, az szkoda, ze nie mam limoncello pod reka

Fajnie busz Ci rosnie!

I wlasnie, mialam pytac, dlaczego wyciagasz tulipany teraz i czekasz z obrywaniem lisci do sierpnia?
Jeżówkowe-Love 23:22, 30 maj 2020

Do góry
Zana napisał(a)
Kurcze, mam tiarelki już wiele lat i ani razu coś takiego mi się nie przytrafiło, żeby jakieś wąsy wypuszczała celem zagarnięcia wolnej przestrzeni.
Już kwiat na hoście? Niewiarygodne! Pokaż tę rabatę szerzej, wygląda smakowicie

Chyba nie mam zdjęcia tej rabaty w całości ..mam fragmenty które już pokazywałam,ale co tam
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 23:19, 30 maj 2020

Do góry
janosikseba napisał(a)

Witam na mojej brzozie pojawiło się pęknięcie z którego wypływa rdzawa substancja czy to jest objaw jakiejś choroby? Rok temu takie samo pęknięcie pojawiło się na tej
samej brzozie tylko niżej przesmarowałem maścią ogrodniczą i wyciek zaschnął ale pękło wyżej proszę o rade co to może być. Z góry serdecznie dziękuje !!!

Jeżówkowe-Love 23:19, 30 maj 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Mam zdjęcia podglądowe..w jaki sposób wędruje u mnie Tiarella
Wypuszcza takie oto wąsy..tu jeden z nich

Na końcu tego wąsa jest już malutka sadzonka..po jakimś czasie pojawiają się korzonki.
Tu dwie sadzonki na jednym wąsie

Ale numer Od 6 lat mam thiarellę i ani razu czegoś podobnego nie miałam. w kępce mi się rozrastają zawsze, choc akurat ten sezon dla nich u mnie tragiczny bo mi nornica masę załatwiła
Jeżówkowe-Love 23:15, 30 maj 2020

Do góry
Jeżówkowe-Love 23:13, 30 maj 2020

Do góry
Krwawnik w przechowalniku

I znowu to samo uwielbiam ją ..cała w kwiatkach

Różowe żarówy
Sielskie Klimaty - z nieciekawego wiejskiego ogrodu tworzę swoje miejsce na ziemi 23:10, 30 maj 2020

Do góry
Witajcie Mam 30 lat i miłość do ogrodów i kwiatów we krwi. Bazę informacji przekazaną przez babcię i mamę wzbogacam o własne doświadczenia. Od około dwóch lat przekształcam stary, łysawy, wiejski ogródek w klimatyczny rustykalny, sielski krajobraz. Małymi kroczkami tworzę rabaty, wytyczam ścieżki, zbieram dekoracje, poprawiam, udoskonalam, zmieniam. W ogrodzie mogę spędzać całe dnie! Nie straszne mi pielenie, żmudne wysiewanie roślin jednorocznych do wielodoniczek czy podlewanie całego ogrodu deszczówką za pomocą konewki... Przede mną wiele lat pracy by uzyskać zadowalające efekty, ale cieszy mnie każdy rozwinięty kwiat, każda nowa roślina, każda bylina i której udało się przetrwać kolejny rok.

Jestem wielbicielką kwiatów nadających się na cięte - skończyłam kurs florystyczny i ogromną przyjemność sprawia mi zbieranie i układanie kwiatów, wicie wianków i tworzenie dekoracji. Jestem też fanką staroci, których i w moim ogrodzie nie brakuje. Staram się nie zrobić z podwórka skansenu, ale mam słabość do starych donic, narzędzi, zardzewiałych i cynkowych przedmiotów... Często uwieczniam "obrazki" z mojego ogrodu na pamiątkę i chętnie się nimi podzielę

Na "Dzień dobry" kilka wiosennych kadrów:

Jeżówkowe-Love 23:08, 30 maj 2020

Do góry
Róża z pęcherznicą ..

Tu malutka różyczka

Złocień się szykuje
Przerwa na kawę... 23:04, 30 maj 2020

Do góry
Powojnik namyślił się co do kwitnienia. Nie wiem czemu on taki niski co roku jest.
Ale kolor ma ładny i sporo kwiatów się szykuje.

A tu Sunsation w całej okazałości.

Rabata przed tarasem musi być trochę inaczej zakończona przy huśtawce.

Kociołek, ognisko i grill ostatnio cieszą się powodzeniem
Jeżówkowe-Love 23:04, 30 maj 2020

Do góry
Ślimaki nie pogardzą nawet Brunnerą

Jeżówki

Piwonia..fajne ma te idealnie okrągłe pąki
Ogród bez reguł 23:02, 30 maj 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

Na dzisiaj tyle. Skończyła się farba... No i były inne, pozaogrodowe, rzeczy do zrobienia...
Chyba dobrze, choć stuprocentowej pewności nie mam... Jak to ja...

Stuprocentową będziesz mieć, jak go w stu procentach pomalujesz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies