DANUSIU na tej części ogródka po jednej i po drugiej stronie rabaty zakwitnie ponad 160 lilii.
Mój ogród jest od wszystkich stron dom jest prawie na środku działki, więc przed domem mam wschód słońca za domem tam gdzie jest altana słoneczko zachodzi. Tam gdzie najwięcej bzów i duża spiralna trzmielina jest północ, a od południa kwitną pomarańczowe azalie. Dużo cienia mam od trzech ogromnych świerków, które rosną za altaną.
U mnie też VI kl ziemi, na rabatach jest bardzo dużo kompostu własnego, no i codzienne podlewanie. Jak się baba uprze, że będzie mieć ogródek, to i przeciwności pokona.
W trakcie liczenia host [mam 42, razem z 7 od Ani Anabuko] dostrzegłam, że jedna z nich ma na niektórych liściach jasny środek w kształcie liścia
Jest przepiękna, oczywiście nn.
Masz rację, ja na ten pomysł wpadłam podczas prac kanalizacyjnych i było przywiezione na rabaty przed domem trochę gliniastej ziemi. Za mało, żeby był efekt.
Za altaną mocno pachnie rządek białych goździków. Wokół altany postarałam się o większość białych kwiatków z dodatkiem bladoróżowego koloru. Czekam na anabelki i lilie.