Danuś wiem, że Ty ekspert jesteś, ale z doświadczenia własnego mogę powiedzieć tylko, że kosmosy i warzywnik....u mnie przez wiele lat walczyłam, żeby się ich z warzywnika potem pozbyć, były nie do wytępienia jak koper i czarnuszka. Piękne, ale zjadły warzywnik no i rosły w nim na żyznej ziemi ogromne...prawie mojego wzrostu były. Dalie popieram w 100 procentach też mam w warzywniku
Skorzystam z odwiedzin i sie poradze.
W maju posialam lubin niebieski na poplon, kiedy powinnam go ciac i przeorac? Spotkalam sie z 2ma opiniami:
- ciac tuz przed kwitnieniem gdyz ma wtedy najwiecej azotu, orac
- zostawic niech sie wysieje i dopiedo wtedy plytko przeorac, tak aby wzszedl nastepnej wiosny.
Jezeli pierwsza opcja, to co moge jeszcze zrobic na jesieni aby poprawic glebe? Czy moge znowu nawiezc obornikiem i zasiac jakis poplon (co dokladnie?), czy to juz by byla przesada (nawozilam w kwietniu ale nie bylo duzo tego obornika).
Irenko, dzięki za gościnę i za szaberek roślinny mój u Ciebie, pyszne jedzenie ależ umiesz gotować a sos boski po prostu, można jeść łyżkami jeszcze zdjęcia nie wgrane, odpowiem wieczorem Muszę kwiatkami Irenkowymi się zająć Pozdrawiam i lecę sadzić.