Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:30, 16 sty 2016

Do góry
Danucha napisał(a)
Jak dla mnie od lewej ok, górą RB ja najbardziej , ale po prawej nie dawałabym kolejnego koloru. Dużo na tej rabacie trawek i drobnych listeczków (berberysy, bukszpany), tło hortki i ML, dlatego po prawej duże liście, zgodne kolorystycznie z resztą rabaty (żurawka, funkia itp...., nie wiem jakie stanowisko). Co do silserii nie wypowiadam się, bo nie znam, wiem natomiast, że pasuje do tego buczka i reszty rabaty carex evergold. To tak, żebyś miała o czym myśleć do wiosny Kochana.

Danusiu
Tam po prawo od tulipanowca mam rabatę z różową szałwią ... dlatego boję się trochę dawać tam dużo czerwonego tzn red barona ... gryzłoby się nie? ... ale już berberysa bordowo-zielonego widziałabym tam
Ta rabata jest mocno nasłoneczniona (strona południowa).
Jeśli chodzi o carex to mam już taką rabatę, gdzie evergold króluje ... ale podzieliłam latem carex everest ... tez jest jasny
Co myślisz? A jeszcze chciałam Cię zapytać czy pasuje tam ten żywopłocik bukszpanowy?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:11, 16 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak dla mnie mega!!!

Dzięki Sebek
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:08, 16 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Nawet ciekawie to wyglad przyznam jedynie co do zywoplotu mam watpliwosci.a trawke po lewej to bym jednak seslerie tez chyba dala

Asiu
Po lewej jest sesleria tak? ... to chodzi Ci o trawkę po prawej, że powinna być też sesleria?
Żywopłot Ci się nie widzi po prostu w tym zestawieniu roślin? tak?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:03, 16 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
ja tez wole takie rozciagniete linie niz boxy

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:03, 16 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
To ja mam jeszcze trochę inną wersję

Koło żwirkowe by zostało, ale by było przedzielone trochę roślinami.

Po lewej sesleria z berberysami i sesleria z kulkami bukszpanowymi.
Bordowe pole to Red Baron, kawałek żywopłociku bukszpanowego i dwie lub trzy kulki - wszystko w kole żwirowym.
A po prawej.... może jakieś inne trawki z rozchodnikami albo jeżówkami? Albo i to i to

Cieszę się, że tak wiele osób pomaga mi z tą rabatą
Podoba mi się Chciałabym tylko żeby było więcej seslerii z berberysem
I znalazłaś sposób na żywopłocik
Po prawej to ja tam mam i rozchodniki i jeżówki między hortkami

Dzięki Justyna
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:54, 15 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Kasiu
Ale jak dasz tylko po brzegu rabaty seslerię z lawendą to jest ryzyko, że nie będzie uroku ... nie boisz się?
A trawy to, wydaje mi się, że i w półcieniu dobrze rosną? (chociaż ja mam jednak mniejsze doświadczenie od Ciebie w tym temacie)

brzeg rabaty jeszcze nie ustalony bede jeszcze o tym myslec

wszyscy mowia ze miskanty nie za dobrze w cieniu, to wole nie ryzykowac i żeby sile je tam sadzic
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:51, 15 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Reniu ale nie da sie 2, bo chcialam wyzsze i nizsze a do tego prawa strona jest w sloncu a lewa w cieniu...

Kasiu
Ale jak dasz tylko po brzegu rabaty seslerię z lawendą to jest ryzyko, że nie będzie uroku ... nie boisz się?
A trawy to, wydaje mi się, że i w półcieniu dobrze rosną? (chociaż ja mam jednak mniejsze doświadczenie od Ciebie w tym temacie)
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:14, 15 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ta inspirka seslerii z szałwią jest piękna
Ale żeby był efekt powinna zajmować większą część rabaty niż zarezerwowałaś I wybrałabym max 2 rodzaje traw

U mnie też w końcu pada śnieg

Reniu ale nie da sie 2, bo chcialam wyzsze i nizsze a do tego prawa strona jest w sloncu a lewa w cieniu...
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:12, 15 sty 2016

Do góry
Ta inspirka seslerii z szałwią jest piękna
Ale żeby był efekt powinna zajmować większą część rabaty niż zarezerwowałaś I wybrałabym max 2 rodzaje traw

U mnie też w końcu pada śnieg
Moje ogrodowe marzenia... 21:05, 15 sty 2016

Do góry
Ta sesleria jest taka niebieskozielona ... a kiedy kwitnie? ma czarne kwiatostany czy jasne ?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:00, 15 sty 2016

Do góry
adom1206 napisał(a)
Renia fotki masz u mnie wklejone,żeby ci bałaganu nie robić.Jak jest mała kępka to taka zwarta śliczna jest im bardziej się rozrasta tym bardziej się u mnie pokłada i przycinanie wiosenne czy wyczesywanie nie wiele daje.odmiany nie pamiętam niestety,ale chyba taka zwykła wiosenna.Teraz cudo jesienne się objawiło i kusi mnie trochę ale ie wiem czy jest sens.

Już idę
Moje ogrodowe marzenia... 20:01, 15 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Witaj Aga
A masz zdjęcia tej seslerii i jaka to odmiana?

Moje ogrodowe marzenia... 19:43, 15 sty 2016

Do góry
Witaj Aga
A masz zdjęcia tej seslerii i jaka to odmiana?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:39, 15 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

pokaz fotki...

Też jestem ciekawa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:38, 15 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Magnolia polecala scinac seslerie wczesna wiosna

Czytałam rady magnolii. Wszystkie wskazówki starałam się zapamiętać
Dzięki Asiu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:37, 15 sty 2016

Do góry
adom1206 napisał(a)
Renia u mnie sesleria po 3 sezonach nie zachwyca.Owszem kępy dorodne ale brzydkie.Jak jest mała to fajnie wygląda a im większa tym gorsza.U siebie myślę o likwidacji z obwódki i zamianie na coś innego.Co do imperaty to u mnie ok, hakona i carexy też.

Witaj u mnie
A jaką odmianę seslerii masz? I czy w pierwszych sezonach była ładna i dopiero w trzecim wygląda nieciekawie? I co znaczy, że jest gorsza?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:35, 15 sty 2016

Do góry
Danucha napisał(a)
Witaj Reniu
Oddaję swój głos na projekt nr 3.
A może rozważ jeszcze coś takiego???

Kochana
Fajnie, że o mnie pamiętasz
A Twoja propozycja może być projektem nr 4 Podoba mi się
Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:32, 15 sty 2016

Do góry
wilana napisał(a)
Witaj Reniu,
przychodzę się przywitać. Od jakiegoś czasu śledzę Twój wątek i jestem zachwycona Twoim ogrodem. Podziwiam Twoją wytrwałość w poszukiwaniu konkretnych roślin. Wiem jak trudno znaleźć niektóre ogrodowiskowe rośliny w okolicznych szkółkach ponieważ mieszkam blisko

Jak mi miło słyszeć takie słowa ... zwłaszcza, że jakoś nie jestem dzisiaj w nastroju Od razu humor mi się poprawił Myślę, że i Ty załapiesz bakcyla i za kilka miesięcy Twój ogród zapełni się pięknymi roślinami
A możesz zdradzić skąd jesteś?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:27, 15 sty 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Renia, ja już nie łapię za bardzo o co w tej rabacie teraz chodzi, ale kulki bukszpanowe to mi tutaj jakoś nie pasują...Nie bierz tego do siebie, nie chcę mieszać

wersja 2 mi się podoba
i zawsze możesz ją przerobić na nr 3 , jak okaże się to nie za bardzo po ustawieniu roślin

Nie dziwię Ci się, że nie możesz się połapać... kulki bukszpanowe podobają mi się bardzo na żwirku i wydawało mi się, że będą pasowały przy ciurkadełku ... a poza tym są zimozielone
Też tak myślę, że o rozmieszczeniu roślin zdecyduję ostatecznie wiosną ... ale jednak jakieś plany muszę mieć ... zwłaszcza, że najprawdopodobniej będę zmuszona zrobić zakupy internetowe
Byłam przekonana, że więcej osób zagłosuje na wersję nr 2
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:21, 15 sty 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
o tutaj tez plany widziałam wszystkie trzy wersje ...wypowiem, że wieczorem
macham

Trzymam Cię za słowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies