Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:53, 24 mar 2020

Do góry
Zimnica taka, że tylko na chwilę na podwórko wychodzę. Okrążę dom, popatrzę na rabatki i do domku. Bardzo nie lubię ciągłego siedzenia w domu, ale ja taką kwarantannę (siedzenie w domu) to mam ponad 3 lata. Współczuję tym co nie mają swojego ogrodu i pasji, która pomaga w nieopuszczaniu swoich kątów. Żeby nuda mnie nie wykończyła to zrobiłam sobie wianki z bukszpanu. One zaraz będą puszczać nowe przyrosty.

Ogród na glinie 20:53, 24 mar 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)
No to mam kolejne 17 metrów rabat oplewione.
Zimno się zrobiło, ale wczoraj 4 godziny udało mi się popracować.
W sumie 8 dni pracy.
W doniczkach tylko skromne narcyzy z własnej uprawy, ale w dobie niechodzenia po sklepach cieszą oko.

Ale piękne kwiatuchy U mnie prymulki każda w innym kolorze, a u Ciebie tak ładnie, jednolicie - od razu elegancko i stylowo
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 20:51, 24 mar 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Znalazłam tylko takie fotki:
Green Jewel

Virgin

Kasia no obie fajne ale na tych zdjęciach to jednak Virgin do mnie przemawia a nawet woła weź mnie,weź mnie. ..
Podwórkowa rehabilitacja 20:48, 24 mar 2020

Do góry
Kasiek napisał(a)
Przeciez ostrzegalam ze to potfffor Nic mu nie bedzie, pedy odrosna

To akurat zaleta, gniazd w nim pełno tylko u mnie ciasno.
Cebulicę przepędziłam od siebie ale fotki robię tym, które rozsiały się za płotem u sąsiada.
Ta kępa gdzieś w pobliżu szamba

Mój ogrodowy pamiętnik 20:46, 24 mar 2020

Do góry
Ostatni większy zakup na razie. Reszta do obsadzenia zrobionych rabat to raczej drobnica będzie.
Przesadziłam glediczję i zrobiło mi się miejsce na jedno nie za duże drzewko.
Padło na takie. Drugi dereń w tym roku.

Ogród Basi i Romka 20:44, 24 mar 2020

Do góry
Pierwsze sałaty i rzodkiewki w foli

Między brzozami 20:27, 24 mar 2020

Do góry
Dzień był dziś pracowity w końcu udało mi się przenieść rośliny od TAR posadzone jesienią w warzywniku i wysiać marchewkę i szpinak. Jutro w planach bób i porządki na rabacie przed domem.

Czy to dobra pora na dzielenie turzycy??

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:17, 24 mar 2020

Do góry
a w przedogródku królują exotic emperor 2go albo 3cio roczne, trochę hiacyntów też starszej daty oraz pomału pokazują się klony.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:17, 24 mar 2020

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:16, 24 mar 2020

Do góry
Zobaczysz:

Mieliśmy siać nowe trawniki, wyznaczać nowe, piękne rabaty, ale rzeczywistość jawi się inna i potrzebą pilną jest zakładanie warzywników, gdzie tylko macie miejsce. Róbcie je koniecznie, kupujcie nasiona i siejcie warzywa.

Łatwe w uprawie są: marchew z cebulą, czosnek z truskawkami, buraki z sałatą i rzodkiewką na brzegu, szpinak na listki, sałaty na listki, ogórki z sałatą i kukurydzą, pory z fasolą, pomidory koktajlowe z pietruszką, fasolka szparagowa, cukinia.

To znakomite i najłatwiejsze warzywa.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:12, 24 mar 2020

Do góry
Potrzebuję trochę odskoczni od przygnębiającego obecnie tematu i wyskoczyłam na chwilę obejrzeć ogródek, zabrałam telefon więc parę zdjęć jest
Cebulowe są 2gi i 3ci sezon bez przesadzania/wysadzania, chyba nie jest źle.
trzmielina już na dobre się rozkreciła i ma ładne przyrosty. Znów pewnie latem mocno przytnę bo kule znów zrobiły się duże.
Tatarak się bardzo rozrósł, chyba nawet za bardzo....

Bawarka 20:08, 24 mar 2020

Do góry
Kasiek napisał(a)
Zdezynfekowanymi narzedziami, wydlubalam i odcielam to, co bylo do wyciecia, wyczyscilam tyle ile sie dalo, odkazilam i kupiona mascia do zasklepiana pekniec, zakleilam. Po 24 godzinach, pobielilam cale drzewko, powtorzylam w miejscu rany po kilku dniach.

Nie wiem czy uratuje to drzewo, bede do niego zagladac a na przyszlosc, czesciej ogladac wszystkie drzewa

Powiem Ci tak. Ja jestem laik w te klocki, ale czasem jak wujek sadownik opowiada co robił w sadzie to mi w głowie zaświta czasem. I wygląda mi to tak jakby wydarzyło się coś w środku, nie wiem uszkodzona kora, urwana lub źle obcięta gałązka i drzewo próbowało sobie samo poradzić i te wały dookoła to blizna, która narosła by zamknąć ranę. Wydłubałabym to co jest w środku takie czarnobrązowe do białego właśnie i pomalowała, ale nie wapnem tylko farbą ftalowo olejną. Tak robi mój wuj sadownik w takich przypadkach, bo ta farba ma jakieś składniki które niszczą patogeny w drzewie a do tego pomaga chronić przed dostaniem się do środka kolejnych. Drzewo sobie nową bliznę wytworzy
W drzewach nie leczonych wiele dziupli w ten sposób powstaje bo to jest już słaby punkt rośliny.

Ale jak piszę ja laik tyle usłyszę, zapamiętam, tyle podpowiem
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:58, 24 mar 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Pierwszy dzień wiosny w Aganiowie

Piękne bratki? Fiołki?
Ogród z wilkiem zamkn. 19:56, 24 mar 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Iwonka
chcesz fotek ziemi hihi
to proszę ,żeby nie było ,że nic nie zrobiłam

dzisiaj muszę leciutko ziemią przykryć nasionka ….wczoraj czekałam ,aż ziemia trochę siądzie
buziaki

Fajne zasiewy. Ja przestałem, bo nigdy się nie udawały
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 19:53, 24 mar 2020

Do góry
Znalazłam tylko takie fotki:
Green Jewel

Virgin
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 19:43, 24 mar 2020

Do góry
Dorii napisał(a)
Czy to jest ostróżka? Już w doniczce ta jedna była dużo większa. Reszta mikro.

Resztą siewek wygląda tak.

Witaj

Ja się tam na roślinach nie znam .
Ale dla mnie wygląda na pietruszkę

Cokolwiek to jest ,
Najwzniejsze ,że wypuszcza i ma śliczne listki
Ogród pod lasem 19:32, 24 mar 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Aaaaa po lewej od tarasu mam choiny kanadyjskie i dwa klony sacharinum, a jeszcze po lewej derenia Midwinter Fire z Rozanne w nóżkach. Dalej leci już żywopłot.
Znalazłam sadzenie

Bo się zastanawiałam czy tam się jadminowce nie zmieszczą, fajnue by pachniały na tarasie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:13, 24 mar 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
I właśnie w taki dzień, razem z Wacławem zrobiliśmy inaugurację nowego saloniku Podgrzewanie było na pół gwizdka, a mimo to, na termometrze była taka temperatura ...

Rozsiedliśmy się więc wygodnie i pijąc herbatkę patrzyliśmy na ten zimny świat za szybą ...

Kasiu, w saloniku było salonowo
Przyjemnie, ciepło, interesująco. Dziękuję za przyjęcie.
Dziękuję za prezenty. Prezenty godne Ogrodu Złudzeń i Niespodzianek. Ze wskazaniem na Niespodzianek
Jeszcze hosty do sadzenia zostały.
Mokradło... i mój ogród 19:12, 24 mar 2020

Do góry
Niestety sytuacja w naszym kraju, tragiczna, zmusiła mnie ostatnio do siedzenia na 4 literach. A ponieważ mnie nerwy roznosiły... Zamówiłam korę, ziemię, irgę i zaczęłam działać... wiem kora jest świeża, ale miałam dość workowanej z marketu. W zeszłym roku kupiłam parę worków raz śmierdziała, dwa była niebieska ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies