Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Znowu na wsi 20:04, 12 maj 2020

Do góry
Kupiona w zeszły roku róża Clair Matin ładnie przezimowała, czekam na jej kwiaty

Kwiaty powojników też się zapowiadają

Znowu na wsi 20:00, 12 maj 2020

Do góry
Wiosny c.d.

Pamiętajcie o ogrodach 19:57, 12 maj 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Asiu też wydaje mi się że jest opóźnienie.

Kaśka u mnie dziś wieje zimny wiatr i to tak wieje, że nawet Funia nie chce iść na spacer.

Grażynko dziękuję i na pewno jeszcze do niejednej szkółki wypasionej trafisz

Piękne ujęcie Ale się u Ciebie zmieniło i zmienia. Tyle fajnych krzewów dosadziłeś, dobrze mieć taką szkółke w pobliżu, bardzo dorodne mają te rośliny i krzewy. Obiele masz może? Polecam. Orliki mnie też zawsze zachwycają urodą i są fotogeniczne bardzo Jak dobrze, że mamy te ogrody, oby tylko nie przymroziło. Pozdrawiam serdecznie
Ogród z uśmiechem 19:57, 12 maj 2020

Do góry
Dobrze, że czasami kupuję też inną paletę barw

Dębowe zakątki 19:55, 12 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Obraz bardzo mi się spodobał, mam zamiar spróbować malowania na starej desce, ale jakoś polotu mi brakuje. Chciałam zrobić taką zawieszkę z nazwą mojego ogródka. Jakoś zabrać się za to nie mogę. Dziś ciągałam doniczki z magazynu roślinnego do budynku gospodarczego. Boję się przymrozków. Teraz idę nakryć anabelki przy altanie, żeby w sezonie było na co popatrzeć.

Na desce też już malowałam.anioła.
Mężowi się spodobał.I mówił,że wytnie mi jeszcze podobne 2 to namaluję następne
Maluj Dorotko.Próbuj Pomysł masz bardzo fajny.
Mi też coś podobnego chodzi po głowie.
Ale bardziej napis przystrojony czymś
Ja też się zabieram do tego z z rok czasu.
A teraz chciałbym częściej ale czasu na takowe przyjemności trochę brakuje.
No tak teraz mamy się z tym wynoszenie, wnoszeniem i okrywaniem.
Ja pomidorki , papryczki z z tarasu zabrałam do domku.
A warzywka nakryłam.
Boję się o hosty...

Pamiętajcie o ogrodach 19:55, 12 maj 2020

Do góry

Tego kuklika widziałam w piątek w "naszej" szkółce i zastanawiałam się, gdzie by mi pasował.
Ostatecznie kupiłam tylko 2 perowskie i jestem z siebie bardzo dumna, że powstrzymałam wszystkie chciejstwa.
Ogród z uśmiechem 19:53, 12 maj 2020

Do góry
Znowu na wsi 19:53, 12 maj 2020

Do góry
Kaczorek jest super

Basiu, te zawilce też mam ale niewiele.

Jeszcze jeden zajączek
Rozpoznawanie odmian róż 19:51, 12 maj 2020

Do góry
Witam. Kupiłam w Leroy różę pienną. Zazwyczaj nie kupuję bez nazwy i znajomości odmiany, ale ta mnie po prostu zauroczyła. Kwiaty (jeszcze nie do końca rozwinięte) są koloru bordowego, zebrane w kiście gęsto napakowanych pąków. Liście raczej nie są błyszczące, z wyraźnie widocznym unerwieniem. Czy ktoś wie, co to może być za odmiana?

Ogród z uśmiechem 19:51, 12 maj 2020

Do góry
Uwielbiam fiolet

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:49, 12 maj 2020

Do góry
gierczusia napisał(a)

Ja nie mogę w pierwszej chwili byłam przekonanan ,że to rozchodnik ale potem tak patrze na te kwiaty , myślę ,że to przecież dopiero maj i myšlę...kuuule jaki rozchodnik ??

haahaa ależ byłyby już anomalie jakby nam rozchodniki kwitły

Blaski i cienie nowego życia 19:47, 12 maj 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

Każda gałąź daje czuprynkę więc musisz tak ciąć żeby góra była dekoracyjna.

Mój Garnet, latem go mocno przypala. Znalazłam zdjęcie jego z 2014r- wtedy obok rosły hortensje Silver Dollar. Na początku dawało to mu osłonę przed zimnem. Potem zaczęło hortensjom brakowało miejsca,więc znalazły się na kuchennej. Garnet zyskał przestrzeń i nawet nie zauważyłam że poszedł tak bardzo w szerokość. Wczoraj tuje odchudzałam żeby miał miejsce. Obawiam się że jak dalej tak pójdzie to tuja będzie musiała być wycięta.

A pod nim robi się gęsto, docelowo ma zarosnąć runianka.

Idziesz jak burza Ula, ogród bardzo się zmienił, ale klon fajnie rośnie no i te Twoje pierwiosnki, szczególnie te białe cudne są A wiesz, że coś złego mi się dzieje z klonem wiesz tym co tak z nim biegałyśmy u mnie. Taki już piękny był, podejrzewam, że mrozy kwietniowe,susza? Zrobie zdjecia to Ci pokaze, może ktoś coś doradzi. Pozdrawiam serdecznie
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:47, 12 maj 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Monia
fotki całościowe świetne-lubię takie szerokie kadry
nie wiem co chwalić ,bo cały mi się podoba ….i kształty i nasadzenia -jest super

jeśli Ci się rozrosły kukliki ,to też mi odłóż nadmiar ,jeśli możesz oczywiście
cały czas coś od Ciebie sępię

tęskno mi do spotkań ……

buziaki

Madziula odłożę nadmiar, nie będę przeca wyrzucać, jak chętna jest oj mi też tęskno za Wami, bardzo...

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:45, 12 maj 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Ale masz czyściutko na rabatach wszystko wypielone a to goła ziemia bez kory to widac, że pracujesz ostro
Cały ogród już rozplanowany i zagospodarowany, pieknie.
Brunery uwielbiam.

Pielę codziennie, żeby głowę oderwać od tego wszystkiego co się dzieje... jakoś lżej mi na ciele i duszy jak spędzę czas w ogrodzie
brunerki uwielbiam, chyba muszę jeszcze zobaczyć inne odmiany...
Ogród z uśmiechem 19:42, 12 maj 2020

Do góry
jolanka napisał(a)
Napisałam przed chwilą całą opowieść ale mi wcięło cały plik
Trudno, najpierw trochę więc pokażę a później może uda mi się znowu napisać

Ostatnie już chyba tulipany:

Witam Jolu

To prawda ostatnie bo później się rozwijają ma też ten kolor są przepiękne. Jesienią muszę więcej ich posadzić i zmieszać z białymi lub żółtymi.
Miałam ich sporo, ale nornice mi zżarły więc muszę sądzić w koszach.
Co zauważyłam tulipany w półcieniu tulipany lepiej i dłużej kwitną.

Też piekę szczególnie drożdżowe ciasta każdy się zachwyca. Nawet mówią gdzie ten biszkopt kupiłaś taki dobry. Ciasto jak puch nieraz dziury wychodzą w cieście wielkości złotówki i większe.
Pytają o przepis też nie potrafię podać. Bo ciasto trzeba czuć w ręku, oczach i smaku. Jak mam podać ile mleka z masłem wlać jak trzeba maka podsypywac, rumu dolać, oleju trochę wlać aby nie było suche.
Więc co z tego, że dasz przepis jak ręką wyrabiająca do niczego.
Chleb też kiedyś piekłam ale od czasu otwarcia sklepu z pieczywem Grzybki szkoda mojego zachodu.

Pozdrawiam
Ogród z uśmiechem 19:42, 12 maj 2020

Do góry
Rabaty wypełniają się kolorem bardzo powoli:

Liliowo i kolorowo:) 19:41, 12 maj 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ciekawa jestem tej fontanny

Wymyśliłam zasypać oczko, jeszcze nie wiem czy nie lepiej np.nie dac wyciac z płyty by przykryć zasypać kamyczkami i na to taką fontanne kaskadową albo dzbany albo kamienie z zamkniętym przepływem wody. Prąd tam mam a zależy mi na szumie wody no i by porządek się zrobił. Wkomponować też musze w tło, najpierw myślałam o kuli albo trzech kulach ale to się tam zgubi.

Chwasty w trawniku 19:38, 12 maj 2020

Do góry
Witam,

Czy ktoś mi podpowie co to jest (kupkówka? ) oraz czy wszystkie 4 zdjęcia przedstawiają jedno i to samo ?

Sałatka pokrzywowa 19:38, 12 maj 2020

Do góry
Nie przyszło mi do głowy, że piwonia drzewiasta może podmarznąć. Czy w jej ojczyźnie nie zdarzają się przymrozki? To są takie mega pąki, wyglądają prawie zwierzęco, moim zdaniem powinny sobie poradzić

Okno na ogród 19:37, 12 maj 2020

Do góry
Ale czy musiałabym przesadzić rozplenice z miejsca nr 2?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies