Piękne ujęcie Ale się u Ciebie zmieniło i zmienia. Tyle fajnych krzewów dosadziłeś, dobrze mieć taką szkółke w pobliżu, bardzo dorodne mają te rośliny i krzewy. Obiele masz może? Polecam. Orliki mnie też zawsze zachwycają urodą i są fotogeniczne bardzo Jak dobrze, że mamy te ogrody, oby tylko nie przymroziło. Pozdrawiam serdecznie
Na desce też już malowałam.anioła.
Mężowi się spodobał.I mówił,że wytnie mi jeszcze podobne 2 to namaluję następne
Maluj Dorotko.Próbuj Pomysł masz bardzo fajny.
Mi też coś podobnego chodzi po głowie.
Ale bardziej napis przystrojony czymś
Ja też się zabieram do tego z z rok czasu.
A teraz chciałbym częściej ale czasu na takowe przyjemności trochę brakuje.
No tak teraz mamy się z tym wynoszenie, wnoszeniem i okrywaniem.
Ja pomidorki , papryczki z z tarasu zabrałam do domku.
A warzywka nakryłam.
Boję się o hosty...
Tego kuklika widziałam w piątek w "naszej" szkółce i zastanawiałam się, gdzie by mi pasował.
Ostatecznie kupiłam tylko 2 perowskie i jestem z siebie bardzo dumna, że powstrzymałam wszystkie chciejstwa.
Witam. Kupiłam w Leroy różę pienną. Zazwyczaj nie kupuję bez nazwy i znajomości odmiany, ale ta mnie po prostu zauroczyła. Kwiaty (jeszcze nie do końca rozwinięte) są koloru bordowego, zebrane w kiście gęsto napakowanych pąków. Liście raczej nie są błyszczące, z wyraźnie widocznym unerwieniem. Czy ktoś wie, co to może być za odmiana?
Idziesz jak burza Ula, ogród bardzo się zmienił, ale klon fajnie rośnie no i te Twoje pierwiosnki, szczególnie te białe cudne są A wiesz, że coś złego mi się dzieje z klonem wiesz tym co tak z nim biegałyśmy u mnie. Taki już piękny był, podejrzewam, że mrozy kwietniowe,susza? Zrobie zdjecia to Ci pokaze, może ktoś coś doradzi. Pozdrawiam serdecznie
Pielę codziennie, żeby głowę oderwać od tego wszystkiego co się dzieje... jakoś lżej mi na ciele i duszy jak spędzę czas w ogrodzie
brunerki uwielbiam, chyba muszę jeszcze zobaczyć inne odmiany...
Wymyśliłam zasypać oczko, jeszcze nie wiem czy nie lepiej np.nie dac wyciac z płyty by przykryć zasypać kamyczkami i na to taką fontanne kaskadową albo dzbany albo kamienie z zamkniętym przepływem wody. Prąd tam mam a zależy mi na szumie wody no i by porządek się zrobił. Wkomponować też musze w tło, najpierw myślałam o kuli albo trzech kulach ale to się tam zgubi.
Nie przyszło mi do głowy, że piwonia drzewiasta może podmarznąć. Czy w jej ojczyźnie nie zdarzają się przymrozki? To są takie mega pąki, wyglądają prawie zwierzęco, moim zdaniem powinny sobie poradzić