Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Drzewa i krzewy iglaste » Przechylone drzewo

Przechylone drzewo

AndrzejMyszk... 10:31, 20 maj 2024

Hej,

pomożecie w jednej kwestii? Mam na terenie domku letniskowego, który wynajmuję dwa drzewa. Generalnie wyglądają na zdrowe, ale za bardzo się nie znam. Jest tylko taki szkopuł, że od góry są mocno przechylone. Czy to naturalne dla tego rodzaju drzew? Wydaje mi się, że wygląda to tak od kilku lat, mimo wszystko nie chciałbym, żeby kiedyś się zawaliło całe lub jego fragment.

Załączam zdjęcie, mam na myśli drzewo w centralnej części zdjęcia, przy tarasie i porośniętej szopce.

Pozdrawiam i z góry dziękuję
ZbigniewG 20:49, 20 maj 2024

Każde z tych drzew (chyba sosny) jest podatne na przewrócenie ale te pochylone jeżeli poleci to raczej nie na dom. Przycięcie to zadanie raczej dla firmy specjalistycznej
AndrzejMyszk... 09:40, 23 maj 2024

ZbigniewG napisał(a)
Każde z tych drzew (chyba sosny) jest podatne na przewrócenie ale te pochylone jeżeli poleci to raczej nie na dom. Przycięcie to zadanie raczej dla firmy specjalistycznej

Dziękuję za odpowiedź,

nawet nie chodzi mi o dom, bo faktycznie raczej nie w tą stronę, ale o bezpieczeństwo ludzi.
Myślisz, że faktycznie jest taka szansa, że to się wydarzy?

Sam nie jestem w stanie tego przyciąć, zastanawiam się czy nadleśnictwo mogłoby coś zrobić

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies