Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 09:59, 30 sie 2012

Trzmieliny nie dam bo już by było za dużo....cały front mam w trzmielinie....tzn miał być, ale coś ona rozrastać się nie chce

Mętlik mam w głowie od tych waszych ogrodów....wszystko mi się podoba....co nie u mnie

No i jeszcze ta ziemia - piach....nic tu nie chce rosnąć
Dół....
beta 10:08, 30 sie 2012

Juzia ja też mam piach, ale Danuś pisała że można w dołku pod roślinę wsypać lepszej, u mnie na wątku link jest podany do tego artykułu, więc głowa do góry, nie masz na to wpływu-więc się tym nie trap

masz bardzo ładny, elegancki i nowoczesny dom, więc, tak sobie myślę że i ogród powinien być elegancki, zarys już masz, i fajnie te rabaty wyglądają, kształty mają fajne, łąweczka też jest, teraz tylko te rabaty dopieścić i będzie git

może na poprawę humoru kup sobie te horti na taras

ifciaczek 10:15, 30 sie 2012

ja też bym dała żółtawe lub cytrynowe żurawki bo te bordowe zlewają ci się z polbrukiem
Joaska 10:17, 30 sie 2012

Justyna za bordowo by było, daj tam jasne żurawki albo carexy, wiem że uparłaś sie na żurawki ale carexy świetnie by tam teraz pasowały - takie pajączki,
pierdolnik całkiem ładny tylko daj mu szanse na wzrost!
nie jest żle ale rośliny potrzebuja czasu żeby ładnie sie mogły rozrosnąć.
może daj odpocząc rabatom na przodzie i pokazuj co ci sie udało zrobić z tyłu przed tarasem
Juzia 11:02, 30 sie 2012

Dzięki za wsparcie!

Uparłam się na żurawki? Może....ale same mnie namawiałyście....
Nie wiem....muszę to przetrawić, bo w tej chwili to już bym wszystko pozmieniała...łącznie z rabatą przy ławce!!!!

Z tyłu nie ma co pokazywać JOASIU!!!! Donica tylko i nic więcej

Tu widać, że za tarasem jest tylko traaaaawaaaa... no i małe świerczki pod płotem.
Juzia 11:05, 30 sie 2012

A może wywalić całkiem te bordowe i wywalić red barona???
Wtedy na tył bym dała Zebrinusy a z przodu żurawki jasnozielone ???? Bo cytrynowe to się spalą
Joaska 11:11, 30 sie 2012

Juzia_G napisał(a)
A może wywalić całkiem te bordowe i wywalić red barona???
Wtedy na tył bym dała Zebrinusy a z przodu żurawki jasnozielone ???? Bo cytrynowe to się spalą

O Justyś Justyś,
Powiedz mi a to przejście między rabata a domem chcesz zasłonić?
Bo jak tak to ja bym zorbiła cos w ten deseń
Za bukszpanami miskant morning light, potem kulki bukszpanowe, potem bordowe żurawki a przed nimi pajączki z carexa jakiegos jasnego.
Juzia 11:15, 30 sie 2012

No właśnie o to mi chodzi żeby to przejście zasłonić!!!!
I żeby z tyłu było coś wysokiego na tle ściany.

I pasowały mi Barony, bo ściana jasnożółta.....a Zebrinusy czy Morning Lighty chyba trochę za blade...
Dlatego na te bordo się uparłam.....no i słońce tam okropne, to też za bordowymi przemawia żurawkami.
Joaska 12:07, 30 sie 2012

to też bordowe żurawki ja bym zostawiła,
a na zasłonięcie tej ściany to mi się red baron na niski wydaje pomyśl może jeszcze, nad tym, może jakaś stipa bo taka falująca ta trawa jest.
A na red barona napewno jakieś inne miejsce się znajdzie
Juzia 12:13, 30 sie 2012

Właśnie u Danusi wypatrzyłam fajną trawkę.... miedziana i wyprostowana....tylko się dowiem co to