Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 23:09, 13 sie 2014

agniecha973 napisał(a)

Tak się wtrancam Martwię się o żywopłocik z buksika, że go pożre. Tyle tylko. ALe sam pomysł na rabatkę bardzo mi się podoba. Chwalę (jakby kto pytał)!

Mówisz? Będę cięła...może nie będzie tak źle?
agniecha973 23:23, 13 sie 2014

Nie będzie żal do wazonu uciąć
Juzia 23:24, 13 sie 2014

agniecha973 napisał(a)
Nie będzie żal do wazonu uciąć

Otóż to!
Madzenka 06:58, 14 sie 2014

Juzia fairy rozrasta się w drugim roku do promienia (!!!) 1 m więc przykryje. Ci bukszpany. Owszem w pierwszym roku będzie miała pędy z kaźdej strony po 50 cm ale za rok już dwukrotnie większe. Moja koleżanka sadziła w tym roku wiosną i już powyrastały jej 1 m pędy i zadarniły całą rabatę.. Wic musisz posadzić dalej w głąb od bukszpanów, bo inaczej osłabisz żywoplocik. Nic już pomiędzy fairy nie sadż! A zresztą rób jak chcesz nawyżej będziesz wykoprywac. Róże jeśli mają dobrą glebę , nawóż i wodę już w drugim roku będą naprawdę duże. Uwierz mi llu nie, fairy rośnie u mnie od 2011 roku.
Jak kupisz teraz w doniczkach to jest szansa na kwitnienie do póznej jesieni. Jeśli kupisz w pażdzerniku to kwitnienie za rok, wot i różnica w cenie
baraga1904 07:46, 14 sie 2014

...widzę zmianę nazwy i muszę interweniowac...ja ma od 2012 w tytule słowo "Początek" i nawet nie wiesz jak mnie wkurza...no ileż mozna miec ten poczatek??? ile lat sie pytam?;( no wsytd do szcześcianu...a poza tym mój ogród istnieje od 2007 chociaż piękny nie był...samam myslę nad zmianą nazwy ale na pewno już bez dat ( o żesz! to dopiero wtopa!) i słowa początek...
...pomyśl... bo to zmyła jest...
Juzia 09:03, 14 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Juzia fairy rozrasta się w drugim roku do promienia (!!!) 1 m więc przykryje. Ci bukszpany. Owszem w pierwszym roku będzie miała pędy z kaźdej strony po 50 cm ale za rok już dwukrotnie większe. Moja koleżanka sadziła w tym roku wiosną i już powyrastały jej 1 m pędy i zadarniły całą rabatę.. Wic musisz posadzić dalej w głąb od bukszpanów, bo inaczej osłabisz żywoplocik. Nic już pomiędzy fairy nie sadż! A zresztą rób jak chcesz nawyżej będziesz wykoprywac. Róże jeśli mają dobrą glebę , nawóż i wodę już w drugim roku będą naprawdę duże. Uwierz mi llu nie, fairy rośnie u mnie od 2011 roku.
Jak kupisz teraz w doniczkach to jest szansa na kwitnienie do póznej jesieni. Jeśli kupisz w pażdzerniku to kwitnienie za rok, wot i różnica w cenie

Teraz mam doniczki ustawione na 60 cm od buksów...ale mogę jeszcze ciut przesunąć w tył.
Dobrze, że się rozrastają to już żadnych traw między sadzić nie muszę. Nie chcę namieszać

Dzięki za instruktaż

Juzia 09:07, 14 sie 2014

baraga1904 napisał(a)
...widzę zmianę nazwy i muszę interweniowac...ja ma od 2012 w tytule słowo "Początek" i nawet nie wiesz jak mnie wkurza...no ileż mozna miec ten poczatek??? ile lat sie pytam?;( no wsytd do szcześcianu...a poza tym mój ogród istnieje od 2007 chociaż piękny nie był...samam myslę nad zmianą nazwy ale na pewno już bez dat ( o żesz! to dopiero wtopa!) i słowa początek...
...pomyśl... bo to zmyła jest...

Pierwszy wątek to początek....nie da się ukryć. A że trochę długo to trwa?...trudno. Zresztą co to są trzy lata dla ogrodu???

Mam nadzieję dobić do tego tysiąca i wtedy będzie już stara nazwa do końca
Magda70 09:30, 14 sie 2014

Gardener27 napisał(a)

No no i się wzięła za robotę

Obwódka z buksów pierwsza klasa Gęste nasadzenie i efekt jest natychmiast Ja swoje Fairy sadziłem co 50cm i są duze przerwy miedzy nimi ale mam je pierwszy rok Z tymi odstepami co masz na zdjęciu to trzeba by pomiędzy nimi psadzić trawy Stipę odradzam bo jest wysoka i zepsuje różankę Ja bym tam coś widział z carexów

Hm...a ja bym jednak stipę widziała...ona jest taka lekka zwiewna...carexy już mniej i mam wrażenie , że będą za "ciężkie".
Ot ile gustów tyle opinii
Magda70 09:36, 14 sie 2014

Oooo i wcale trawy nie będzie....
Tu się zmienia jak w kalejdoskopie...
Nawet nazwa się zmieniła...
Juźka...ja nie nadążam!!
Juzia 09:44, 14 sie 2014

Magda70 napisał(a)

Hm...a ja bym jednak stipę widziała...ona jest taka lekka zwiewna...carexy już mniej i mam wrażenie , że będą za "ciężkie".
Ot ile gustów tyle opinii

Chyba jednak nic nie wcisnę...albo wcisnę teraz a za rok wyciepię....hahaha