Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Kondzio 09:37, 06 mar 2013

Gardenarium napisał(a)

Zmienisz zarys rabat, linię... a na rabatach będzie porządek i przeszeregowane nieco roślinki, dodane coś. Nie musisz zmieniać rabat. Lifting mus im zrobić i już.

I ogarnąć ogród żeby wyglądał jak brzytwa.
wiem Danusiu najgorsze że to chciałbym już zrobić a porządki powoli robię nie ma suchych traw ani bylin już hi hi hi bardziej nie mam na narzędzia które potrzebuje
Kondzio 09:38, 06 mar 2013

JoannA napisał(a)
Kondziu, Szefowa dobrze radzi.
Pozdrawiam
Wiem i opieprzy jak trzeba za to ja kofam
Milka 13:55, 06 mar 2013

Acha, czyli warzywniak na tapecie, powodzenia, nadzór jest, będzie jak brzytwa!
renatamama3 14:32, 06 mar 2013

Hej Kondzio.Widzę ,że robisz to co ja na ogrodzie ,usuwanie starych traw i bylin ,ja dziś tam gdzie był trawnik suchy ,walczyłam z grabiami ,u mnie w domu wertykulator jest tematem rozmów ,też się zastanawiamy nad kupnem ,myśleliśmy nad wypożyczeniem,ale się nie opłaca doba 70 zł ,no chyba ,że na 2-3 osoby.
AniaDS 16:46, 06 mar 2013

Wiosenne porządki już pełną parą idą u Ciebie .
16:53, 06 mar 2013
Podpowiedź Danusi na ścieżkę jest świetna, ja też podobnie zaczynałam, to najtańsza i najbardziej uniwersalna opcja. Wybrałam porfir (o szaro-czerwono-brązowej barwie), był najtańszy i ładnie wygląda w ogrodzie, kupiłam go na metry kwadratowe i wybrać można duże sztuki. Ułożone na warstwie piasku, nieco powyżej gruntu, "poklepane" gumowym młotkiem (u mnie) trzymają się mocno i nie kołyszą, ustabilizowane trawnikiem... jestem zadowolona.

No i zadbany trawnik w ogrodzie to baza, jeśli jest brzydki to i najładniejsze rośliny i całe rabaty nie prezentują się dobrze. Tu ciąg dalszy ścieżki - wersja mini, ale funkcjonuje dobrze i dobrze spełnia swoją rolę. Teraz trawnik stopniowo się kurczy i powoli powstaje rabata pod płotem.

Na prawdę opcja ekonomiczna
Kondzio 16:55, 06 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Acha, czyli warzywniak na tapecie, powodzenia, nadzór jest, będzie jak brzytwa!
hi hi niestety nie da się kopać jeszcze jest zamrożona ziemia ale porządki już zrobione teraz trzeba czekać na cieplejsze długie dni
Kondzio 16:57, 06 mar 2013

Iwa napisał(a)
Podpowiedź Danusi na ścieżkę jest świetna, ja też podobnie zaczynałam, to najtańsza i najbardziej uniwersalna opcja. Wybrałam porfir (o szaro-czerwono-brązowej barwie), był najtańszy i ładnie wygląda w ogrodzie, kupiłam go na metry kwadratowe i wybrać można duże sztuki. Ułożone na warstwie piasku, nieco powyżej gruntu, "poklepane" gumowym młotkiem (u mnie) trzymają się mocno i nie kołyszą, ustabilizowane trawnikiem... jestem zadowolona.

No i zadbany trawnik w ogrodzie to baza, jeśli jest brzydki to i najładniejsze rośliny i całe rabaty nie prezentują się dobrze. Tu ciąg dalszy ścieżki - wersja mini, ale funkcjonuje dobrze i dobrze spełnia swoją rolę. Teraz trawnik stopniowo się kurczy i powoli powstaje rabata pod płotem.

Na prawdę opcja ekonomiczna
Śliczne to mi się podoba i tak zrobię
Kondzio 17:00, 06 mar 2013

AniaDS napisał(a)
Wiosenne porządki już pełną parą idą u Ciebie .
Tak już zrobione ale niestety to wszystko mogę zrobić bo warzywnik jeszcze nie mogę robię bo ziemia jeszcze zamarznięta pod spodem strumie też nie mogę naprawiać bo trzeba wysadzić kwiaty a na to jest jeszcze za wcześnie
Kondzio 17:06, 06 mar 2013

renatamama3 napisał(a)
Hej Kondzio.Widzę ,że robisz to co ja na ogrodzie ,usuwanie starych traw i bylin ,ja dziś tam gdzie był trawnik suchy ,walczyłam z grabiami ,u mnie w domu wertykulator jest tematem rozmów ,też się zastanawiamy nad kupnem ,myśleliśmy nad wypożyczeniem,ale się nie opłaca doba 70 zł ,no chyba ,że na 2-3 osoby.
Porządki już są zrobione teraz trzeba czekać na cieplejsze długie dni bo musi odmrozić się ziemia głębiej wertykulacje też nie można robić bo jeszcze jest mokro