Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród 30 arów- prośba o pomoc w zagospodarowaniu

Ogród 30 arów- prośba o pomoc w zagospodarowaniu

Kacha 08:24, 13 lip 2012

Dziekują Danusiu za 3 super propozycje mam już fajny pomysł na te część ogródka postaram się to naszkicować i umieścić do weryfikacji
pozdrawiam
Kacha 09:50, 13 lip 2012

Narysowałam to tak mniej więcej, ale mam pytanie czy te świerki zostawić ? czy przesunąc cały warzywnik w prawo pod płot a te świerki wykopać ? boje się ze jak je zostawie wszytsko podrosnie to bedzie tam ciasno
proszę o rade
Kacha 09:50, 13 lip 2012

Kacha 10:53, 13 lip 2012

dołączę jeszcze zdjęcie tej części ogrodu w której miałby być ten warzywnik
Kacha 10:53, 13 lip 2012

w tle widać małe świerki białe (pod siatką po prawej stronie)
Kacha 11:34, 13 lip 2012

Czy choinę kanadyjską mogę posadzić w pełnym słońcu ? na żywopłot
Sonka 10:28, 10 sie 2012

Witaj Kacha, będę sledzić twój wątek, bo podobnie jest położon ogród względem stron świata, i też dopiero co sadzę drzewa przy ogrodzeniu, choc mieszkam w domu prawie od dziecka, ale najpierw to była komuna i nikt nie myślał o ogrodzie ozdobnym,chociaż ja już wtedy siałam trawę i sadziłam drzewa ozdobne, potem czasy stagnacji, następnie szybkich zmian, co doprowadziło do całkowitego usunięcia tego co było w ogrodzie, poza kilkoma okazami, teraz sadzę, przesadzam i wykorzystując to forum staram się stworzyć piękny ogród, który kocham i tak taki, jaki jest, jestem uziemiona opieką nam mamą, więc ogród to moja terapia, co daje mi kopa, pozdrawiam , ja też kocham góry... bardzo.
Uważam że choinę możesz w pełnym słońcu sadzić, a ja też sadzę drzewa co 1,50 od płotu, co by mój goral z Żywca miał gdzie biegać.
Sonka 10:41, 10 sie 2012

aha, ja chcę zrobić ogród z tzw kreską, wg mnie łatwiej zaprojektować kosić i tak inaczej, zobacz ogród

https://www.ogrodowisko.pl/watek/826-miniaturowy-ogrodek?page=126
nie wiem tylko czy takie spore ogrody jak nasze się do tego nadają,
anis 13:08, 16 lut 2016

Witam. Potrzebuje porady, posiadam działkę 30 arową na której wraz z mężem budujemy dom z garażem . Na dzialce chciałabym zaprojektować ogród dekoracyjny ,mały warzywniak oraz nie duży sad kilka drzewek owocowych ,nie mam pojęcia od czego zaczac. Działka jest ładna prosta nic na niej jeszcze nie jest posadzone. . Z jednej strony od wschodu znajduje się działka sąsiada odgrodzona świerkami od mojej od południa i od zachodu to pola uprawne rolników a od strony połnocnej droga asfaltowa gdzie znajduje się wjazd na dzialke. Podaję szkic działki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies