Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. » Edycja postu

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Danutka 20:11, 05 cze 2014

Jednego mi brakuje po powrocie z Irlandii do Polski tam nie ma komarów !!!
Pierwszy rok był dla mnie koszmarem pokąsały mnie strasznie, na pogotowiu wylądowałam współczuje Ci tego robactwa.
To jeden minus mieszkania w pobliżu lasu

Ile Ty masz tych rabat ? Różowa, niebieska, żółta ....?
admete 20:12, 05 cze 2014

Danutka napisał(a)
Oj oj oj musisz mnie zapoznać z Twoją mamą chętnie bym coś od niej skubnęła

Moja mama od 3 lat hodowała dla mnie rośliny
W zeszłym roku tyle przywiozłyśmy a jej działka dalej pełna
i cały czas jakieś cuda tam znajduję
admete 20:18, 05 cze 2014

Dzisiaj z godzinę mojego czasu zajęło mi wożenie w wiadrach na taczce - wsypanego przez chłopaków do wiaderek żwiru który został na sąsiedniej działce.
Panowie wzięli tyle co dało rady koparą a ja z mamą wygrabiłam grabiami, a moje chłopaki wsypywali łopatkami do wiaderek - ja woziłam .

Mam jeszcze pas przy garazyku nie wysypany - goły piach i chcę to zasypać żeby pies nie miał dostępu do takich miejsc - bo jak tylko znajdzie kawałek piachu czy żwiru to się tarza .

Musze kupić jakiej włókniny czy czego i wysypać przywieziony żwir.
Mamy do zebrania jeszcze kupkę kory - część pojedzie na działkę do mamy a część do wiader i zostanie u mnie w garażyku na moje rabaty .

I widzicie jakie głupie zajęcia mam do wykonania .

Zapomniałam dzisiaj jeszcze wymyłam cebule czerwonych tulipanów bo nalało po deszczu do nich wody i zaczęło gnić , cebule umyte, podeschły na słońcu i muza leżakować - wiem że to za wcześnie -ale co zrobię???
admete 20:25, 05 cze 2014

Danutka napisał(a)
Jednego mi brakuje po powrocie z Irlandii do Polski tam nie ma komarów !!!
Pierwszy rok był dla mnie koszmarem pokąsały mnie strasznie, na pogotowiu wylądowałam współczuje Ci tego robactwa.
To jeden minus mieszkania w pobliżu lasu

Rany miejsce na ziemi bez komarów - cuuuuuuuuuuuuuudo
Współczuję akcji z pogryzieniem .
Ja na szczęście na takie rzeczy nie reaguję alergicznie - choć alergiczka w ogóle jestem

Ile Ty masz tych rabat ? Różowa, niebieska, żółta ....?

Jest jeszcze pomarańczowa i czerwona hahahahaha
Danutka 20:28, 05 cze 2014

Haha żwirek...
Miałam podobnie nazwałam to pracą w prywatnym kamieniołomie
Chłopaki dzielne pomocniki ogrodniczki widzę

Gdzie kupiłaś korę i w jakiej cenie( jeśli można wiedzieć) rozumie że to jakaś wywrotka czy coś takiego ?
Danutka 20:32, 05 cze 2014

Ja mam ścieżkę wysypaną żwirkiem i w pierwszym roku wysypaliśmy na ziemię , oczywiście chwasty rosły jak szalone , palce mnie bolały od usuwania ich

W tym roku wkurzyłam się zagrabiłam cały żwirek wyłożyłam "szmatą" jak mówi Danusia guru forum wysypałam żwir mam święty spokój

Zrób to od razu nie tak jak ja na wariata

Jak znajdziesz kiedyś chwilkę to może na jakąś kawkę się umówmy?
Mathildis 23:09, 05 cze 2014

admete napisał(a)
Dzisiaj dosadziłam do żółtej rabaty powyżej 24 mieczyki
4 moje słoneczniki i zaczęłam nagietki - ale cholera komary mnie wygoniły - a powiem Wam że byłam twarda przez pół godziny

Ja byłam twarda wróciłam z ogrodu o 21... ale komary zdążyły z mojego tyłka sito zrobić .... 22 ugryzienia na pośladkach.... i tylko tam...

Gdybym mieszkała bliżej, to pewnie chociaż przez plot, ale już bym wszystko obejrzała w Twoim ogrodzie
Bardzo masz ciekawie na rabatach... za rok gdy wszystko się zaaklimatyzuje u rozrośnie - będzie szał
admete 06:51, 06 cze 2014

Danutka napisał(a)
Haha żwirek...
Miałam podobnie nazwałam to pracą w prywatnym kamieniołomie
Chłopaki dzielne pomocniki ogrodniczki widzę

hahahahahahha

Gdzie kupiłaś korę i w jakiej cenie( jeśli można wiedzieć) rozumie że to jakaś wywrotka czy coś takiego ?

Kora była załatwiana przez pana, bo u mnie trzeba było czekac w kolejce
Przyjechała z Krasocina. Kosztowała 1600 - ale obleciało wszystkie rabaty........
admete 06:54, 06 cze 2014

Danutka napisał(a)
Ja mam ścieżkę wysypaną żwirkiem i w pierwszym roku wysypaliśmy na ziemię , oczywiście chwasty rosły jak szalone , palce mnie bolały od usuwania ich

A ja na rabatach mam prosto na ziemię .
Nie dawałam żadnych szmat.

Tam gdzie chcę dać jest piasek i nie chce żeby żwir wbił się za jakiś czas w piach i zginął

W tym roku wkurzyłam się zagrabiłam cały żwirek wyłożyłam "szmatą" jak mówi Danusia guru forum wysypałam żwir mam święty spokój

Zrób to od razu nie tak jak ja na wariata

Jak znajdziesz kiedyś chwilkę to może na jakąś kawkę się umówmy?

Koniecznie!!!!!
Napisz mi na priv gdzie dokładnie mieszkasz i wymienimy się telefonami
admete 06:57, 06 cze 2014

Mathildis napisał(a)

Ja byłam twarda wróciłam z ogrodu o 21... ale komary zdążyły z mojego tyłka sito zrobić .... 22 ugryzienia na pośladkach.... i tylko tam...

Aniu to chylę czoła - twarda sztuka z Ciebie
Ja dziś jedę po arsenał offów i też spróbuję walczyć jak najdłużej

Gdybym mieszkała bliżej, to pewnie chociaż przez plot, ale już bym wszystko obejrzała w Twoim ogrodzie

Aniu za płotem bym Cię nie trzymała tylko na kawkę zaprosiła i obchód po rabatach

Bardzo masz ciekawie na rabatach... za rok gdy wszystko się zaaklimatyzuje u rozrośnie - będzie szał

.

Nie mogę się doczekać