Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. » Edycja postu

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:02, 06 cze 2014

Wczoraj wieczorem kazałam J puścić nalewaki żeby podlały roślinki po upale.
A w nocy przeszła burza .

Na razie 15 stopi, ale kończę kawę i idę sadzić moje jednoroczne.
Dzisiaj zdałam sobie sprawę że wsadziłam pomarańczowe nagietki na żółta rabatę - niech już siedzą .........resztę idę sadzić na pomarańczową

Patrzę na prognozę i cudny weekend przed nami - SŁONECZNIE
Zamierzam duuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zrobić i w końcu szczelić fotki

Miłego poranka!!!!!
Danutka 07:30, 06 cze 2014

Na rabatach też mam żwir prosto na ziemię i sporrrro plewienia niestety
NA ścieżce koło warzywniaka mam już szmatę i spokój z chwaściorami

U mnie mały deszczyk tylko popadał burzy nie było Opryskałam profilaktycznie wczoraj kilka roślinek i jak zwykle w nocy deszcz
Dobra cena za korę myślę muszę się tam przejechać i coś domówić

Pracuj , pracuj w ogrodzie bo czekamy na końcowy efekt!!!
nicol21 22:53, 06 cze 2014

Z każdym dniem piękniej. Komarów nie zazdroszczę! a te świnie potrafią nawet z samego rana jeszcze gryźć! o zgrozo!

a mieczyki moczyłaś przed sadzeniem? Mieczyki fajna rzecz! ja też trochę ich u siebie mam - ot nie mogłam się oprzeć W jakich kolorkach je posadziłaś?

w BE nie jest tak strasznie z tymi komarami, pewnie jakieś opryski są robione. W domu używamy te wkłady do gniazdka, ale nie aż tak często. A przecież tutaj sporo pada wiec i wilgotność większa... ale przypomniałaś mi żeby wziąć coś na komary.

Zacięcie do dalszych prac masz, super!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
admete 06:53, 07 cze 2014

Danutka napisał(a)
Na rabatach też mam żwir prosto na ziemię i sporrrro plewienia niestety
NA ścieżce koło warzywniaka mam już szmatę i spokój z chwaściorami

U mnie mały deszczyk tylko popadał burzy nie było Opryskałam profilaktycznie wczoraj kilka roślinek i jak zwykle w nocy deszcz
Dobra cena za korę myślę muszę się tam przejechać i coś domówić

Pracuj , pracuj w ogrodzie bo czekamy na końcowy efekt!!!

Ja jeszcze niczym nie pryskałam,ani nie zasilała
A powinnam o tym mysleć, bo u mnie dodatkowo wilgoć od lasu to zaraz pewnie jakieś cholerstwo zacznie się mnozyć

Dziś zamierzam zrobić duuuuuuuuuuuuuuzo.
Pogoda jak drut i lista rzeczy do zrobienia rośnie w głowie.
J skosi dziś trawnik więc myślę że jutro będę biegać z aparatem
admete 06:58, 07 cze 2014

nicol21 napisał(a)
Z każdym dniem piękniej. Komarów nie zazdroszczę! a te świnie potrafią nawet z samego rana jeszcze gryźć! o zgrozo!

Wiesz że te france gryzły wczoraj cały boży dzień ????
Myślałam że oszaleję, zła byłam jak nie wiem.
Zrobiłam co chciałam ale przyjemności w tym mało bo klęłam cały czas pod nosem jak szewc - wyszłam chyba z 40 ugryzieniami - dobrze że po prysznicu szybko przestało swędzieć

a mieczyki moczyłaś przed sadzeniem? Mieczyki fajna rzecz! ja też trochę ich u siebie mam - ot nie mogłam się oprzeć W jakich kolorkach je posadziłaś?

Mieczyków nie moczyłam , nie było na to czasu

A wsadziłam białe, pomarańczowe, takie biało zielone?, limonkowe?
Zobaczymy ile z tego wyrośnie

w BE nie jest tak strasznie z tymi komarami, pewnie jakieś opryski są robione. W domu używamy te wkłady do gniazdka, ale nie aż tak często. A przecież tutaj sporo pada wiec i wilgotność większa... ale przypomniałaś mi żeby wziąć coś na komary.

Zacięcie do dalszych prac masz, super!!

Oj zacięcie mam - jakbym miała z 3 dni wolne od innych zajęć - to zrobiłabym wszystko perfecto!!!!

Ale zawsze jest coś - ale nie narzekam , robota się zrobi i wreszcie może będę miała chwilkę nacieszyć na spokojnie oko tym co już jest zrobione.

A jak wiecie ja ciesze oko z aparatem przyklejonym do niego i nie mogę się już doczekac
admete 07:05, 07 cze 2014

Mam nawet kilka marnych fociszy

Czerwone cebule tulipanów..tachałam wiadra wypełnione gnijącą breję za boisko, wywalałam, wybierałam z śmierdzącego błotka (5 wiader ), potem pod dom do wody - płukanie i do wysuszenia - około 40 minut - na duperelowatą robotę- mam nadzieję że po wsadzeniu jeszcze coś z nich będzie

admete 07:06, 07 cze 2014

Mieczyki na żółtej - dałam je w dwóch rogach rabaty

Mam nadzieję - jeśli wyjdą hahahah - że kolor będzie zbliżony

admete 07:08, 07 cze 2014

Taki ogólny nieuprzątnięty focisz- wczoraj zrobiłam w tym miejscu niezły burdello - wsadzałam przy domu lewkonie i tytoń ozdobny dziś chcę tam jeszcze wcisnąć ostróżki ogrodowe i przysypać kora i zrobię fotę

admete 07:10, 07 cze 2014

Musiałam uwiecznić kwitnące kosaćce - bo w takim tempie robienia zdjęć rośliny mi przekwitną hahahaha

admete 07:16, 07 cze 2014

Wczoraj siedziałam nad pomarańczową.
Co wyciągnęłam łopatą mokrą ziemię z rabaty chhhhhhhhhhhhmara komarów chciała mnie zeżreć - ale wczoraj byłam twarda i nie zwiałam i dokończyłam wszystko co chciałam tam wsadzić.

Wsadziłam
19 mieczyków
3 sadzonki pmaranczowych bylin z biedrony - nazwa mi w tej chwili uleciała.
Moje 16 sadzonek trytomy - własnoręcznie wyhodowanych hahahah - czyli 16 mini trawek

3 duże trytomy też z biedrony ale już większe sadzonki - w tym jedna ta co pokazywałam wcześniej kwitnąca

6 dzwonków irlandzkich
i z 10 nagietków.

Chiba tyle

Tylko jedna fota z mieczykami i pierwszym paskiem nagietków